Vloerbekleding.net

Gepolierde of gepolijste betonvloer.

Betonvloeren hebben legio aan voordelen en kunnen zeer stijlvol zijn in je woning mits een goede afwerking. Polieren of polijsten? We zetten beide afwerkingsmogelijkheden eens naast elkaar.

Gepolierde betonvloer.

Een gepolierde betonvloer kent zijn oorsprong in industriële toepassingen, in de woning krijgt deze een blinkende toplaag mee. Gepolierde betonvloeren zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en komen het best tot hun recht bij grotere oppervlakten. Handig dus voor wie een woning heeft met veel open ruimtes.

Er wordt gebruik gemaakt van gietbeton dat glad gemaakt wordt met een vlindermachine. De ideale dikte is ongeveer 10 centimeter, maar het kan ook dunner. Vergeet dan wel niet dat de kans op barsten groter wordt met de jaren.

betonvloer glanzendEen poriënvuller of coating zal de vloer meer waterdicht maken opdat hij beter te onderhouden is. Er zullen bij de plaatsing ook zaagsnedes worden aangebracht die dienen om het uitzetten van het beton op te vangen. Het uitzetten kan gebeuren door vocht of temperatuurschommelingen. Na het polieren zal het beton opgespoten worden opdat deze niet te snel zal drogen.

Gepolijste betonvloer.

Een gepolijste betonvloer heeft een ander uitzicht dan een gepolierde betonvloer. Deze zal meer een gespikkeld uitzicht hebben. Je kan het uitzicht vergelijken met een granitovloer, maar deze laatste is veel duurder. Gepolijste vloeren zijn dan ook in verschillende kleuren te verkrijgen en de afwerking kan glad, mat of blinkend zijn.

Het polijsten zal pas gebeuren wanneer het beton voldoende hard is. Hierbij wordt dan de bovenste laag als het ware weggeschuurd waardoor de granulaten zichtbaar en geaccentueerd worden. Als er scheuren of barstjes voorkomen, dan kan dit weggewerkt worden door de betonvloer een aantal keren te schuren en te polijsten.

Ook hier worden zaagsnedes aangebracht om het uitzetten van het beton op te vangen. Deze kunnen nadien gedicht worden met een flexibele vulling.

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten

 

 

 

betonvloer vloerbedekking offerte

Betonvloer offerte

Een betonvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vlindermachine

Polijsten of polieren?

Een betonvloer afwerken? Dan zal je moeten kiezen uit polijsten of polieren, maar wat betekenen ze nu? Bij het polieren krijgen ze een blinkende bovenlaag mee.
⇒ Lees artikel

betonvloer voordelen nadelen

Betonvloer voordelen

Betonvloeren zijn sterk, duurzaam, hedendaags en zijn in de meeste gevallen budgetvriendelijk. Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

betonvloer

Betonvloer prijzen

Hoeveel kost een betonvloer? We deden een simulatie! Zijn tegels goedkoper dan betonvloeren? Leer meer over betonvloer prijzen.
⇒ Lees artikel

witte betonvloer

Betonvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van betonvloeren en kom ook te weten hoe je scheurtjes kan herstellen. Vermijd altijd zuren en bleekwater bij het kuisen …
⇒ Lees artikel

betonvloer

Vraag en Antwoord

Wat is thermische inertie bij beton? Wat is het verschil tussen een epoxyvloer en een betonvloer? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

betonvloer vloeropbouw

Betonvloer plaatsen

Een betonvloer plaatsen? Kom te weten wat er bij komt kijken en met onze tips ben je goed voorbereid voor het starten met de plaatsing van je betonvloer.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

DHZ: betonvloer storten

Een betonvloer storten is niet makkelijk. Je laat dit best over aan een vakman. Zelf storten kan natuurlijk altijd, maar bereid je goed voor.
⇒ Lees artikel

betonvloer

DHZ: betonvloer egaliseren

Zelf je betonvloer egaliseren? Kom te weten hoe het moet met ons stappenplan als je deze klus niet wilt uitbesteden aan een professional.
Lees artikel

betonvloer verven

DHZ: betonvloer verven

Een betonvloer schilderen kan je zelf gerust doen. Er kunnen diverse redenen zijn om je betonvloer te verven. Lees er meer over in dit artikel.
⇒ Lees artikel