Vloerbekleding.net

Wat is een gietvloer?

Gietvloeren kennen hun ontstaan in industriële gebouwen en worden vandaag de dag ook nog toegepast in magazijnen en grote garages, maar intussen ook in kantoren en privé woningen.

Een gietvloer is een afwerkvloer die bovenop een dragende vloer wordt gegoten. Gietvloeren kunnen opgebouwd zijn uit polyurethaan (PU) of epoxy. In de industrie worden vooral epoxy-gietvloeren toegepast vanwege de resistentie tegen allerlei zuren en omwille van hygiëne.

De PU-gietvloer wordt het meest in woonhuizen toegepast, maar ook in kantoorgebouwen of showrooms. Een PU-gietvloer is elastisch en verend en in nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar.

Soorten gietvloeren

Er zijn veel vloersoorten die onder de noemer van ‘gietvloeren’ gerekend worden, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste informatie te vinden. Een gietvloer kan immers komen in verschillende uitvoeringen. Wat kunststof gietvloeren betreft kan een onderscheid worden gemaakt tussen drie soorten:

  • Epoxy gietvloeren
  • Polyurethaan gietvloeren (= PU gietvloeren)
  • Gietvloeren met een betonlook

 

Epoxyvloeren zien er nagenoeg hetzelfde uit als polyurethaan gietvloeren, maar ze verschillen wel degelijk in eigenschappen. We gaan hier later dieper op in.

Daarnaast zijn er nog tal van andere alternatieven op een kunststof gietvloer. Dit gaat dan meer over cementgebonden gietvloeren zoals mortelvloeren, steentapijten en marmertapijten. Ook troffelvloeren worden meestal binnen deze categorie gerekend.

Egaline, woonbeton, gietmortel, betonvloeren zijn ‘gietvloeren met een cementgebonden basis’. Het zijn harde vloeren die de werking van de ondergrond moeilijk kunnen opvangen.
Over steentapijten en marmertapijten kan je hier meer informatie terugvinden. Het zijn ook naadloze vloeren, maar die opgebouwd zijn met een mengsel van kleine steentjes (of marmer) en epoxyharsen.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten

 

 

 

gietvloer vloerbedekking offerte

Gietvloer offerte

Een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gietvloer eerste laag

Soorten gietvloeren

Vele vloeren worden (onterecht) als gietvloer aanzien. In principe heb je enkel epoxyvloeren en PU-gietvloeren. Leer snel de verschillen kennen.
⇒ Lees artikel

gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig en breed inzetbaar. Een overzicht van de soorten beton gietvloeren vind je hier.
⇒ Lees artikel

gietvloer voordelen nadelen

Gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, trendy en onderhoudsvriendelijk. En hoe zit het met de nadelen? Afhankelijk van de soort dien je wel rekening te houden met…
⇒ Lees artikel

Gietvloer kuisen

Gietvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van gietvloeren en kom ook te weten makkelijk het wel is. Vermijd wel heet water en detergenten …
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Gietvloer prijzen

Hoeveel kost een gietvloer? Is het duurder dan een betonvloer? Hoe komt men aan die prijs? Vindt snel een richtprijs en kom in contact met bedrijven.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Vraag en Antwoord

Gietvloeren combineren met vloerverwarming mogelijk? Kan het ook buiten gelegd worden? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

gietvloer opbouw

DHZ: gietvloer plaasten

Zelf een gietvloer plaatsen? Is Doe-Het-Zelf hier wel een goed idee? Lees meer over de werkwijze voor het plaatsen van een gietvloer.
⇒ Lees artikel

Witte gietvloer

Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen, vernieuwen of herstellen is altijd mogelijk. Je kan de vloer ook van een nieuwe kleur voorzien. Vergeet niet om de vloer …
⇒ Lees artikel

gietvloer

Gietvloer vs Betonvloer

Een gietvloer mag je niet verwarren met een betonvloer, ook al zijn het beide harde vloeren. Er zijn veel verschillen. Ontdek ze in dit artikel.
⇒ Lees artikel