Vloerbekleding.net

Kurkvloeren onderhouden.

kurk onderhoudenEen kurkvloer kan je onderhouden door deze regelmatig te stofzuigen, af en toe met een goede vloerzeep te poetsen en regelmatig een beschermer aan te brengen om de toplaag te beschermen.
Opgelet: Niet zomaar eender welk onderhoudsproduct gebruiken, want deze kunnen het vernis soms aantasten.

 

 

Kurkvloer verwijderen.

Je hebt nog een oude kurkvloer en wilt die verwijderen om een nieuwe vloerbedekking te leggen? Er zijn verschillende methodes om een kurkvloer te verwijderen, de ene al arbeidsintensiever dan de andere:

Als je weet dat de kurkvloer werd gelijmd met een lijm op waterbasis (meestal te herkennen aan de bruine kleur), dan kan je hiervoor een behangstomer gebruiken zodat het kurk loslaat. Dit kan je dan vervolgens afsteken.

Een vloerscrubber is een andere optie, deze schraapt als het ware het kurk van de vloer, al lukt het zeker ook met een tapijtstripper die je kan huren. Een tapijtstripper is een machine met een groot mes aan de voorkant van ongeveer 25 centimeter breedte, dat een groot aantal keren per minuut naar voren beweegt.

Je kan ook met een ijzeren staaf, plamuurmes of koevoet het kurk verwijderen, maar dit zal dan ook wel langer duren. Vergeet niet dat je nadien ook nog de resterende lijmresten zal moeten opkuisen. Dit kan dan meestal met een speciaal product dat bij elke doe-het-zelf zaak te verkrijgen is.

Meer informatie over kurkvloeren kan je terugvinden in onderstaande artikelen.

 

Offertes voor een kurkvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

kurkvloer vloerbedekking offerte

Kurkvloer offerte

Een kurkvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

kurkvloer

Kurkvloer kenmerken

Kurkvloeren zijn een warm en gezellig type van vloerbedekking. Het is een natuurlijk product en uiterst duurzaam. Bekijk de kenmerken.
⇒ Lees artikel

kurkvloer voordelen nadelen

Kurkvloer voor- en nadelen

Kurk is onder andere veerkrachtig, waardoor mensen met gewrichtsproblemen minder last ondervinden. Kurk is van nature ook heel duurzaam.
⇒ Lees artikel

kurkvloer leefruimte

Kurkvloer Prijs

Wat bedraagt de kostprijs van een kurkvloer? Op het gebied van prijs/kwaliteit kent een kurkvloer een goede prijs, maar is dat voldoende?
⇒ Lees artikel

een kurkvloer onderhouden

Kurkvloeren onderhouden

Kurkvloeren onderhouden is zeer eenvoudig, maar af en toe moet deze toch een behandeld worden opdat de vloer beschermd blijft.
⇒ Lees artikel

kurkvloer vloerverwarming

Kurk en vloerverwarming

Kan je kurkvloeren en vloerverwarming combineren? Zeker. Maar je moet toch oppassen welk soort kurkvloer je kiest.
⇒ Lees artikel

kurktegels

Soorten kurkvloeren

Welke mogelijkheden heb je als het op keuzes aankomt. Zijn er verschillende soorten kurkvloeren? Wat is allemaal mogelijk?
⇒ Lees artikel