Vloerbekleding.net

Parket prijzen

Er bestaan verschillende soorten parket, elk met hun eigen eigenschappen en prijsklasse. Voor meerlagig parket, fineerparket of laminaat betaal je bijvoorbeeld minder dan voor een massieve parketvloer. Je moet dan wel inleveren op de unieke sfeervolle en warme uitstraling van massief parket. Welke keuze je uiteindelijk maakt hangt af van jouw eigen wensen en beschikbare budget. Om je op weg te helpen vind je hier een overzicht van de mogelijkheden en prijzen.

 

 

Soorten parket en hun prijzen

Binnen het assortiment parketvloeren wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen massief parket, meerlagig of gelamelleerd parket, fineerparket en laminaat.

 

Soort parket
Gemiddelde kostprijs (excl. plaatsing)
Massief parket
€40 – €120
Meerlagig parket
€40 – €60
Fineerparket
€30 – €40
Laminaat
€10 – €35
Parket laten plaatsen door een erkende vakman? Vraag hier vrijblijvend offertes op maat aan.

 

1. Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat voor 100% uit massief hout. Daarvoor kunnen verschillende houtsoorten gebruikt worden zoals eik, bamboe, esdoorn, kastanje, es, paddock, merbau, … Het grote voordeel van massief parket is de kwaliteit, wat zich vertaalt in duurzaamheid en slijtvastheid. » Lees hier meer over de voordelen van parket.

Een massieve parketvloer kan op verschillende manieren behandeld en gelegd worden. Zo kan je jouw vloer een unieke look geven. Massieve parketvloeren zijn mogelijk in dunne en dikke uitvoeringen, waarbij de dikte van de planken doorgaans varieert van 7mm tot 22mm.

 

A. Plankenvloer

Plankenvloeren bestaan uit houten planken met tand en groef. Het gaat daarbij meestal om dikkere planken. Deze worden direct op de chape gelijmd of op een balkenlaag genageld.

 

B. Strokenparket

Strokenparket herken je aan de dunnere en kortere planken. Het wordt op een ‘onderparket’ verlijmd of genageld. Dat onderparket kan een goedkope parketsoort, multiplexplaat, OSB-plaat of spaanderplaat zijn.

 

C. Andere uitvoeringen

Een andere uitvoering van massief parket is mozaïekparket. Dat bestaat uit kleine lamellen die volgens een bepaald motief gerangschikt worden en samengevoegd worden tot panelen. Lam- of tapijtparket bestaat dan weer uit houten stroken zonder tand of groef.

 

Gemiddeld prijs massief parket: €40 – €120 (excl. plaatsing)
⇒ Massief parket laten plaatsen? Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina. 

 

massief parket

 

2. Meerlagig parket en fineerparket

Een meerlagige parketvloer, ook wel gelamelleerd parket genoemd, bestaat uit verschillende lagen. Een onderlaag uit MDF, multiplexplaten of blokplaten; een tussenlaag uit MFD of HDF; en een toplaag uit massief hout. Fineerparket is ook opgebouwd uit meerdere lagen, alleen is de toplaag veel dunner.

In tegenstelling tot bij massief parket, wordt de sterkte van de vloer hier niet bepaald door de houtsoort maar door de drager. Meestal is dat MDF. Meerlagig en fineerparket noemt men ook legklaar parket. Deze parketsoorten zijn namelijk meestal al op voorhand afgewerkt (vernist of geolied), waardoor de plaatsing snel kan gebeuren. De stroken hebben een tand-groefverbinding en kunnen vol verlijmd worden of zwevend geplaatst worden.

Verder zijn deze parketvloeren ook dunner dan massief parket. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij beperkte ruimte voor de vloeropbouw, kan dat interessant zijn. Zowel meerlagig als fineerparket bieden het aangename gevoel van een houten vloer.

Gemiddeld prijs meerlagig parket: €40 – €60 (excl. plaatsing)
Gemiddeld prijs fineerparket: €30 – €40 (excl. plaatsing)
⇒ Meerlagig parket of fineerparket laten plaatsen? Vraag vrijblijvend offertes aan. 

 

meerlagige parketvloer

 

3. Laminaat

Laminaatparket is eigenlijk geen echte parketvloer. Het is een synthetisch parket, een soort imitatie van echt parket. Net als meerlagig en fineerparket bestaat laminaat uit meerdere lagen, alleen bestaat de toplaag niet uit echt hout maar kunststof. Met laminaat kies je eigenlijk voor het uitzicht van parket tegen een lagere prijs.

Laminaat is makkelijk in onderhoud en goed bestand tegen krassen en vlekken. De houtimitaties worden er trouwens steeds beter op. Zo laten bepaalde laminaatvloeren de houtstructuur niet alleen zien, maar ook voelen. Naast een houtlook zijn bovendien allerlei andere motieven mogelijk.

Hoe dan ook heb je met laminaat nooit echt helemaal hetzelfde authentieke en warme gevoel als bij een echte houten parketvloer. Laminaat produceert over het algemeen ook meer geluid bij het belopen.

Gemiddeld prijs laminaat: €10 – €35 (excl. plaatsing)
⇒ Parket laten plaatsen? Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina. 

 

laminaat parket vloer

 

Plaatsing van parket: Kosten

Om welk soort parket het ook gaat, de prijs voor de plaatsing van parket kan variëren van vakman tot vakman. Ook de manier waarop het parket gelegd moet worden kan een invloed hebben op de kostprijs.

Doorgaans mag je voor het laten plaatsen van parket uitgaan van een gemiddelde kostprijs van €20 à €50 per vierkante meter (incl.btw). Sommige vakmannen doen ook een vooronderzoek om na te gaan of de staat van de ondergrond goed is. Dat kan eventueel bijkomende kosten met zich meebrengen.

 

Eventuele extra kosten

Hou ook rekening met de kosten die verbonden zijn aan de afwerkingsmaterialen zoals plinten en de eventuele voorbereidingswerken. Denk maar aan het aanleggen, schuren, … van de ondergrond. Om op de kosten te besparen kan je proberen om de voorbereidingswerken zoveel mogelijk zelf uit te voeren. » Lees hier meer over het plaatsen van parket.

Denk op voorhand ook goed na over eventuele extra’s. Zo valt parket perfect te combineren met vloerverwarming, een energiezuinige en vooral aangename manier van verwarmen. De vloer vernieuwen is dus de ideale gelegenheid om na te denken over vloerverwarming. » Lees hier meer over vloerverwarming i.c.m. parket.

 

Kies voor een professionele vakman

Als je de vereiste kennis en handigheid hebt kan je jouw parketvloer zelf leggen, maar is dat wel een goed idee. Fouten bij doe-het-zelven zijn vaak snel gemaakt en kunnen de kosten achteraf aardig doen oplopen.

Het is daarom aangeraden om een vakman in te schakelen om jouw parketvloer aan te leggen. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om jou te voorzien van het juiste advies én de klus tot een goed einde te brengen. Zo ben jij verzekerd van kwaliteit en een mooi eindresultaat.

TIP: Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kan je het aanbod kiezen dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Wij helpen jou daar graag in verder! Via de offertepagina kom je in contact met enkele erkende vloerders uit jouw regio die ervaring hebben in het plaatsen van parket. Je ontvangt tot 4 verschillende offertes waardoor je gemakkelijk parket prijzen kan vergelijken.

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

parket vloerbedekking offerte

Parketvloer offerte

Een parketvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

plankenvloer

Soorten parket

Er bestaan diverse soorten parket en houtsoorten die worden gebruikt voor parketvloeren. Waar moet je op letten en welke is de beste?
⇒ Lees artikel

parket kasteelplanken

Parket voordelen

Parket brengt sfeer en leven in de woning en is heel sterk. Welke nadelen zijn er verbonden aan parket? Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

parket onderhouden

Parket onderhouden

Lees meer over het onderhoud en afwerken van parketvloeren en kom ook te weten welke voordelen een afwerkingslaag kan bieden.
⇒ Lees artikel

parket

Parket prijzen

Er bestaan verschillende soorten parket, elk met hun eigen eigenschappen en prijsklasse. Een overzicht van de parket prijzen vind je hier.
⇒ Lees artikel

keramisch parket

Vraag en Antwoord

Welke dikte van parket kies ik? Wat als ik vloerverwarming in mijn woning heb? Welke afwerking gebruik ik het beste? Kom het hier te weten.
⇒ Le
es artikel

parket

Parket plaatsing

Een parketvloer plaatsen? Bekijk onze tips of een video om te leren hoe je het best parket kan plaatsen. Parket kan je zeker zelf plaatsen mits voorbereiding.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

Vloerverwarming en parket

Parket combineren met vloerverwarming is meestal mogelijk. Er zijn wel voorwaarden om zeker te zijn dat het rendement …
⇒ Lees artikel