Vloerbekleding.net

Parket en vloerverwarming

Niet elke houtsoort is geschikt om te combineren met vloerverwarming. Het is echter onterecht om te denken dat parket niet met vloerverwarming zou gecombineerd kunnen worden. Het vereist wel dat je rekening moet houden met een aantal bijkomende voorwaarden, maar combineren is meestal wel perfect mogelijk.

Er zal een bijkomende thermische weerstand zijn, door de kleine warmte-isolerende functie dat hout heeft. De warmteweerstand zal dus hoger zijn in vergelijking met bijvoorbeeld een tegelvloer. Het resultaat is dat de vloerverwarming minder efficiënt wordt.

Zachte parketsoorten vermijd je best wel in combinatie met vloerverwarming. Deze kunnen vervormen of scheurtjes vertonen. Het thermisch isolerend vermogen van de gebruikte houtsoort kan er ook voor zorgen dat het rendement van de vloerverwarming daalt: Je moet dus op zoek gaan naar een houtsoort voor je parketvloer die de warmte wel doorlaat.

Nerveuze houtsoorten (massief parket) kunnen dus best vermeden worden. Voorbeelden hiervan zijn beuk, esdoorn, essen, robinia. Hout met een onregelmatige draad of sterke draadafwijkingen worden ook niet aangeraden.

Vloerverwarming en een houten vloer, kan het best toegepast worden in gebouwen die goed geïsoleerd zijn. Het kan perfect dienen als basisverwarming in combinatie met convectoren voor piekverwarming.
Een zwevende parketvloer boven vloerverwarming wordt overigens niet direct aangeraden. Dit omwille van de optimale overdracht van warmte naar de binnenomgeving. Een gelijmde plaatsing biedt deze optimale warmteoverdracht het best aan.

 

Van plan vloerverwarming te laten aanleggen? Vrijblijvend offertes op maat van jouw situatie aanvragen bij erkende installateurs kan via de offertepagina.

 

 

Nagaan of het parket bovenop de vloerverwarming geplaatst kan worden.

In eerste instantie moet je nagaan of je systeem van vloerverwarming gecombineerd mag worden met een houten vloer. Een expert zal je hierin zeker kunnen verder helpen indien je zelf niet alles begrijpt wat op de technische fiche terug te vinden is.

De chape die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet toch zeker 3 centimeter dik zijn. De chape moet ook een week per centimeter kunnen drogen. De luchtvochtigheid mag maximaal 2.5% zijn bij cementgebonden dekvloeren.

Wanneer je parket wil plaatsen, dan moet deze acclimatiseren: de houten stroken moeten toch zeker 5 dagen in hun verpakking rusten op de plaats waar je ze zal plaatsen. Daarbij is het ook nodig om 48 uur voor de plaatsing de vloerverwarming uit te zetten en je dient er rekening mee te houden dat de de temperatuur niet mag zakken onder 18?Celsius.

Vermijd tapijten wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming. Het zal er voor zorgen dat de warmte moeilijker afgezet wordt en het rendement van de vloerverwarming zal hierdoor ook dalen.

 

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

parket vloerbedekking offerte

Parketvloer offerte

Een parketvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

plankenvloer

Soorten parket

Er bestaan diverse soorten parket en houtsoorten die worden gebruikt voor parketvloeren. Waar moet je op letten en welke is de beste?
⇒ Lees artikel

parket kasteelplanken

Parket voordelen

Parket brengt sfeer en leven in de woning en is heel sterk. Welke nadelen zijn er verbonden aan parket? Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

parket onderhouden

Parket onderhouden

Lees meer over het onderhoud en afwerken van parketvloeren en kom ook te weten welke voordelen een afwerkingslaag kan bieden.
⇒ Lees artikel

parket

Parket prijzen

Er bestaan verschillende soorten parket, elk met hun eigen eigenschappen en prijsklasse. Een overzicht van de parket prijzen vind je hier.
⇒ Lees artikel

keramisch parket

Vraag en Antwoord

Welke dikte van parket kies ik? Wat als ik vloerverwarming in mijn woning heb? Welke afwerking gebruik ik het beste? Kom het hier te weten.
⇒ Le
es artikel

parket

Parket plaatsing

Een parketvloer plaatsen? Bekijk onze tips of een video om te leren hoe je het best parket kan plaatsen. Parket kan je zeker zelf plaatsen mits voorbereiding.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

Vloerverwarming en parket

Parket combineren met vloerverwarming is meestal mogelijk. Er zijn wel voorwaarden om zeker te zijn dat het rendement …
⇒ Lees artikel