Vloerbekleding.net

Voor- en nadelen van parket.

Wat maakt parket nu zo aantrekkelijk voor veel mensen? Bieden ze werkelijk zoveel voordelen en hoe weegt dit op tegenover de nadelen van parket? We overlopen eens wat parket te bieden heeft.

 

Voordelen van parket als vloerbedekking.

Het grote voordeel van parket is de warme uitstraling dat het heeft. Je hebt flink wat keuze uit verschillende houtsoorten en parketvloeren gaan ook lange tijd mee. Warmte en leven in huis brengen kan dus zeker met parket, ook het aangename gevoel dat je hebt als je er met je blote voeten overheen loopt is voor velen iets dat door geen enkele soort vloerbedekking kan vervangen worden.

Herstellen van parket is ook goed doenbaar. Heb je een oude parketvloer die enkele krassen vertonen door het gebruiken van de vloer, dan kan je deze makkelijk weer opschuren en voorzien van een nieuwe afwerking. Op zich kent parket wel een zeer lange levensduur, maar die wordt ook pas effectief duidelijk als je de parketvloer regelmatig onderhoud.

Bijkomend voordeel van parket is dat het een ideale manier is van isolatie voor je vloer. Parket ziet er warm uit, maar voelt ook warm aan. Oplettendheid is wel geboden als je er aan denkt om parket te combineren met vloerverwarming.

Parket zorgt voor een meerwaarde van uw woning. Hout wordt schaarser en duurder en een houten vloer betekend aldus een meerwaarde, al is het maar omdat de parketvloer meer karakter krijgt naarmate je de vloer meer en meer gebruikt.

 

Overtuigd van de voordelen en van plan om parket te laten plaatsen? Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

Nadelen van parket als vloerbedekking.

Parket is zeker mooi, maar het vergt wat onderhoud. De afwerkingslaag moet je regelmatig opnieuw aanbrengen, om de duurzaamheid van het parket te behouden.

De prijs doet sommige mensen zeker twijfelen. Ongetwijfeld verdient zich dat terug mits goed onderhoud, maar de prijzen van parket liggen toch aanzienlijk duurder dan laminaat. Er zijn gelukkig wel veel prijsverschillen binnen parket waardoor het toch niet altijd overdreven duur hoeft uit te vallen.

Vochtige ruimtes kunnen voorzien worden van een parketvloer, maar het is niet altijd geschikt: er moet gekozen worden voor een houtsoort dat bestand is tegen het vocht en temperatuursschommelingen, maar ook de afwerking moet speciaal gekozen zijn.

 

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

parket vloerbedekking offerte

Parketvloer offerte

Een parketvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

plankenvloer

Soorten parket

Er bestaan diverse soorten parket en houtsoorten die worden gebruikt voor parketvloeren. Waar moet je op letten en welke is de beste?
⇒ Lees artikel

parket kasteelplanken

Parket voordelen

Parket brengt sfeer en leven in de woning en is heel sterk. Welke nadelen zijn er verbonden aan parket? Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

parket onderhouden

Parket onderhouden

Lees meer over het onderhoud en afwerken van parketvloeren en kom ook te weten welke voordelen een afwerkingslaag kan bieden.
⇒ Lees artikel

parket

Parket prijzen

Er bestaan verschillende soorten parket, elk met hun eigen eigenschappen en prijsklasse. Een overzicht van de parket prijzen vind je hier.
⇒ Lees artikel

keramisch parket

Vraag en Antwoord

Welke dikte van parket kies ik? Wat als ik vloerverwarming in mijn woning heb? Welke afwerking gebruik ik het beste? Kom het hier te weten.
⇒ Le
es artikel

parket

Parket plaatsing

Een parketvloer plaatsen? Bekijk onze tips of een video om te leren hoe je het best parket kan plaatsen. Parket kan je zeker zelf plaatsen mits voorbereiding.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

Vloerverwarming en parket

Parket combineren met vloerverwarming is meestal mogelijk. Er zijn wel voorwaarden om zeker te zijn dat het rendement …
⇒ Lees artikel