Vloerbekleding.net

Voordelen en nadelen van tapijten.

tapijt

Tapijten zijn moeilijk vergelijkbaar met harde vloerbedekkingen, er zijn veel verschillen. Ook kan je een klein tapijt gerust combineren met een harde vloerbedekking. Er zijn dus heel wat verschillen die invloed kunnen uitoefenen op uw beslissing om al dan niet te kiezen voor tapijten. Aan de hand van onderstaand overzicht van voordelen en nadelen ben je hopelijk een beetje verder geholpen.

 

Voordelen van tapijten.

Tapijten zijn enorm comfortabel: ze voelen warm, zacht en dus ook zeer gezellig aan. Het is natuurlijk handig dat je je niet hoeft te beperken tot een strakke stijl met 1 kleur, maar je kan er ook een waar kleurenspectakel van maken. Er blijft ruimte voor eigen creativiteit (vooral bij tapijttegels) maar de mogelijkheden om deze binnen een bestaand interieur te plaatsen zijn groot. Tapijten zijn daarbij nog eens goedkoper dan de meeste andere harde soorten van vloerbedekkingen.

Nadelen van tapijten.

Ondanks vele goede eigenschappen, kennen tapijten ook zo hun nadelen. Zo vergen tapijten toch iets intensiever de aandacht als het op onderhoud aankomt. Het is moeilijker om vlekken en de haren van huisdieren te verwijderen. Wie gevoelig is voor huisstofmijt of allergieën heeft, vermijd best tapijten en overweegt best een ander soort vloerbedekking.

Samenvatting voordelen en nadelen tapijten:

De voordelen:

 • Tapijten voelen zacht, warm en comfortabel aan.
 • Veel mogelijkheden op decoratief vlak.
 • Tapijten bieden ook voordelen op het vlak van geluidsisolatie en isolatie tegen koude.
 • Het stof wordt uit de lucht gehaald en blijft vastzitten in het tapijt hetgeen toch ook voordelen kan opleveren.
 • Veiligheid is ook een belangrijke factor bij vasttapijten: deze is niet glad (antislip) en schokdempend.
 • Tapijten zijn doorgaans goedkoper dan harde vloerbedekkingen.

De nadelen:

 • Tapijten vergen meer onderhoud: haren en vlekken zijn moeilijker om te verwijderen.
 • Tapijten (ook vasttapijten) zijn doorgaans veel minder duurzaam dan vaste vloerbedekkingen.
 • Mensen met een allergie kunnen er last van ondervinden en verkiezen meestal een glad en hard vloeroppervlak.

 

Offertes voor vast tapijt ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

vast tapijt offertes

Gratis offertes tapijten

Vast tapijt? U wil een vakman inschakelen? Vraag alvast gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 plaatsers een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gtapijt als vloerbedekking

Tapijten: uitleg en soorten

Tapijt is zowat de zachtste en warmste vloerbedekking beschikbaar. Je wilt meer weten over tapijten? Ontdek hier welke soorten tapijten er zijn.
⇒ Lees artikel

tapijt reinigen

Tapijt onderhouden

Een tapijt onderhouden is in principe niet heel moeilijk, maar het probleem zal zich al gauw stellen als er een vlek zichtbaar is. Bekijk onze tips.
⇒ Lees artikel

tapijttegels vloerbekleding

Tapijttegels

Tapijttegels hebben extra voordelen tegenover vasttapijten. Zo kan je ze makkelijk vervangen indien nodig en kan je zelf je creativiteit gebruiken.
⇒ Lees artikel

tapijt kopen tips

Tapijt kopen: prijs

Je wilt een tapijt kopen? Bekijk dan onze tips zodat je weet waarop je moet letten. Je vind in het artikel ook een overzicht van merken en richtprijzen.
⇒ Lees artikel

tapijt voordelen en nadelen

Voordelen en nadelen

Tapijt is zacht en warm en dat is het ontegensprekelijke voordeel, maar zijn er meer voordelen of nadelen verbonden aan tapijten? Ontdek het in dit artikel.
⇒ Lees artikel

tapijt in combinatie met vloerverwarming

Tapijt en vloerverwarming

Vloerverwarming kan bijna bij elk type vloerbedekking, maar je moet wel opletten. Ook tapijt is mogelijk in combinatie met vloerverwarming, maar niet altijd.
⇒ Lees artikel

tapijt leggen tips

Klustip: tapijt leggen

Tapijt leggen is niet zo moeilijk, elke handige klusser kan het zonder problemen. Bekijk zeker onze tips om te plaatsing van tapijt vlot te laten verlopen.
⇒ Lees artikel

tapijt

Oosterse tapijten

Oosterse, Perzische, Artisanale tapijten… Wat maakt ze zo interessant? Kan een tapijt dienen als belegging of niet? Lees er meer over.
⇒ Lees artikel