Vloerbekleding.net

Een vinyl vloer onderhouden tips

Elk type vloer moet je onderhouden, dus ook een vinyl vloer. Al is het onderhoud bij een vinyl vloer relatief gemakkelijk, het is de moeite om er de nodige aandacht aan te besteden om te garanderen dat deze lang meegaat. Preventie is toch wel een noodzaak. Zo bestaan er onderhoudsproducten die speciaal voor vinyl vloeren zijn gemaakt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen “Polish Mat” (voor Vinyl vloeren met een matte uitstraling) en “Cleaner Mat” (voor het dagelijks onderhoud).

Bij de aankoop van je vinyl vloerbekleding zal deze alvast voorzien zijn van een PU laag. Dit dient ter bescherming. Je kan zeker niets mis doen door zelf ook nog een extra PU beschermlaag aan te brengen met bovenstaand vermelde onderhoudsproducten. Op die manier zorg je er voor dat vastgehecht vuil snel verwijderd wordt, dat kleine krasjes (bijvoorbeeld na het leggen van de vinyl vloer) worden hersteld en dat de stroken en tegels goed dichtgemaakt worden om vochtbestendigheid te creëren.

Onthou volgende tips om er voor te zorgen dat je de levensduur van je novilon vloer kunt verlengen:

 • Gebruik een deurmat om er voor te zorgen dat deze het grootste deel van het vuil opneemt. Op die manier hoef je je vinyl vloer minder geregeld schoon te maken en wordt de levensduur ervan verlengd. Een mat houdt de grootste vijanden van uw vinyl vloer buiten: vuil en chemicaliën.
 • Iets gemorst? Dat kan altijd, maar probeer dan ook zo snel als mogelijk alles op te kuisen.
 • Stoelpoten kunnen na verloop van tijd putjes in het vinyl maken. Voorzie deze dus altijd van goede viltdoppen. Dit is ook van toepassing op ander meubilair.
 • Langdurig contact met rubber moet vermeden worden, want anders kan er op termijn een donkerbruine verkleuring waargenomen worden.
 • Een bureaustoel kan al snel slijtage veroorzaken. Voor bureaustoelen bestaan wel speciale wieltjes die geschikt zijn voor vinyl vloeren.
 • Tracht te vermijden dat zware objecten over de vloer versleept moeten worden. Tracht in de mate van het mogelijke deze op te heffen.
 • Laat het vinyl niet te veel water absorberen. Teveel water zal zich doordringen tussen de kieren, randen en scheurtjes. Dit kan als gevolg hebben dat de lijmlaag los komt te zitten en de randen door het gebruik van teveel water los komen te zitten en gaan krullen.
 • Dagelijks onderhouden: dat kan er uit bestaan om de vloer eens te stofzuigen.
 • Wekenlijks onderhoud: dat bestaan dan meestal uit het grondiger kuisen van de vloer met water en een onderhoudsproduct.

 
vinyl-vloer-onderhoudenGebruik geen detergenten, harde schoonmaakmiddelen of schuurproducten. Het beste gebruik je producten die speciaal gemaakt zijn om vinyl vloeren te onderhouden. Was of oplosbare glans dien je ook te vermijden, omdat deze de vloer kunnen beschadigen, hem glad en gevaarlijk maken.

 

Offertes voor een kunststof vloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

vinyl vloer offertes

Vinyl vloer offerte

Een vinyl vloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vinyl vloerbedekking onderhouden

Vinyl vloer onderhouden

Het onderhoud van een novilon vloer is zeer makkelijk. Bekijk onze tips bij het onderhouden voor een optimale levenduur van je vinyl vloer.
⇒ Lees artikel

vinyl vloer info

Vinyl / Novilon vloer info

Een vinyl vloer, wat is het juist, hoe is de opbouw en hoeveel soorten zijn er? Leer meer over de mogelijkheden van novilon als vloerbekleding.
⇒ Lees artikel

vinyl vloer plaatsen

Vinyl vloer leggen

Een vinyl vloer (of vinyl vloertegels) leggen is op zich niet zo moeilijk, maar je leest beter wel eens onze tips door om van start te kunnen gaan.
⇒ Lees artikel

Vinyl voordelen en nadelen overzicht

Vinyl voordelen en nadelen

Vinyl is trendy, onderhoudsvriendelijk en goedkoop, maar heeft novilon ook andere voordelen? Zijn er ook nadelen aan verbonden?
⇒ Lees artikel