Vloerbekleding.net

Vinyl vloer: Voordelen en nadelen

Een vinyl vloer is trendy, er zijn veel mogelijkheden, het is budgetvriendelijk, maar zijn dit de enige voordelen van deze vloerbedekking of heeft vinyl nog meer interessante eigenschappen? We geven een kort overzichtje.

Ga snel naarvoordelen – nadelenoffertes ontvangen

 

Voordelen van een vinyl vloerbekleding

 1. Onderhoudsvriendelijk

  Vinyl is makkelijk te onderhouden. Ze zijn olie- en vetafstotend en schoonmaken kan door gewoon met een natte dweil erover heen te gaan. Om de vinyl vloer in goede staat te houden, kan je de vloer maandelijks of jaarlijks boenen met een speciaal product. Hoe vaak dit nodig is, hangt volledig af hoe intensief de vinyl vloer gebruikt wordt.

 2. Goedkoop

  Een vinyl vloer is goedkoop in vergelijking met andere vloerbedekkingen. De prijzen kunnen wel sterk variëren afhankelijk van het materiaal, de dikte, de slijtvastheid en de mate waarin de vloer geluidsisolerend werkt.

  Gemiddeld variëren de prijzen tussen € 30 en 45 pr m² (excl. plaatsing). Voor de plaatsing zelf kan je rekenen op gemiddeld € 14 per m². Let op, de prijzen kunnen verschillen van vakman tot vakman. Je vraagt daarom best offertes aan bij 2 à 3 gespecialiseerde plaatsers. Zo kan je makkelijk vergelijken. Ontvang en vergelijk hier vrijblijvend offertes.

 3. Veel uitvoeringsmogelijkheden

  Op esthetisch vlak is een vinyl vloer zeker interessant: zowel imitaties van andere vloeren (vb. houten vloeren zoals parket), als fantasieontwerpen zijn verkrijgbaar. Ook ontwerpen waarbij figuren naadloos in elkaar overlopen zijn mogelijk. Er zijn dus weinig beperkingen op dat vlak. Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in zowel banen, stroken als tegels, en ook de afwerking wordt niet vergeten door de ruime keuze aan decoratieve sierranden, hoeken en plinten. Bovendien kan vinyl vloerbedekking overal geplaatst worden.

 4. Comfortabel gevoel en isolerende werking

  Vinyl vloeren voelen aangenaam warm aan en hebben een geluiddempend effect.

 

 

Nadelen van een vinyl vloer

 1. Vinyl vloer zijn statisch

  Vinyl vloeren kunnen statische elektriciteit voortbrengen, maar ze kunnen hiertegen geaard worden.

 2. Moeilijk recycleerbaar

  Bij verbranding komen giftige chloorwaterstoffen vrij. Dit gas kan ernstige irritaties van ogen en luchtwegen veroorzaken. Wat recyclage betreft kan het niet altijd even makkelijk hergebruikt worden. In veel gevallen kan een vinyl vloer na verwijdering moeilijk gescheiden worden van de ondergrond omdat deze meestal gekleefd of gegoten wordt. Eventueel kan, indien er niet teveel vermenging is, het materiaal wel gebruikt worden als kern in bijvoorbeeld buizen.

 3. Minder duurzaam in vergelijking met andere vloeren

  Verder dien je er ook rekening mee te houden dat een vinyl vloer minder duurzaam is dan sommige andere vloeren. Tegels en linoleum bijvoorbeeld zijn toch duurzamer.

 4. Hou rekening met kwaliteitsverschillen

  Tussen de verschillende vinyl vloeren bestaan ook grote kwaliteitsverschillen. Het maakt er je keuze dus niet altijd gemakkelijker op. Je dient het type vinyl vloer ook af te stemmen op de gebruiksintensiteit. Dat is echter ook het geval bij vele andere vloeren (zoals bijvoorbeeld bij laminaat).

  TIP: een gespecialiseerde plaatser kan je hierbij gepast adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. Vergelijk vrijblijvend voorstellen en prijzen op maat van jouw project en wensen via onderstaand offerteformulier.

 

 

Offertes voor een kunststof vloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

vinyl vloer offertes

Vinyl vloer offerte

Een vinyl vloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vinyl vloerbedekking onderhouden

Vinyl vloer onderhouden

Het onderhoud van een novilon vloer is zeer makkelijk. Bekijk onze tips bij het onderhouden voor een optimale levenduur van je vinyl vloer.
⇒ Lees artikel

vinyl vloer info

Vinyl / Novilon vloer info

Een vinyl vloer, wat is het juist, hoe is de opbouw en hoeveel soorten zijn er? Leer meer over de mogelijkheden van novilon als vloerbekleding.
⇒ Lees artikel

vinyl vloer plaatsen

Vinyl vloer leggen

Een vinyl vloer (of vinyl vloertegels) leggen is op zich niet zo moeilijk, maar je leest beter wel eens onze tips door om van start te kunnen gaan.
⇒ Lees artikel

Vinyl voordelen en nadelen overzicht

Vinyl voordelen en nadelen

Vinyl is trendy, onderhoudsvriendelijk en goedkoop, maar heeft novilon ook andere voordelen? Zijn er ook nadelen aan verbonden?
⇒ Lees artikel