Vloerbekleding.net

Bamboevloer onderhouden.

Wie een mooie bamboevloer heeft of wilt aanschaffen, wil natuurlijk dat deze vloer zo lang als mogelijk meegaat. Een bamboevloer onderhouden gebeurd bij voorkeur zonder het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Het onderhoud en verwijderen van vlekken gebeurd nog het best met een droge of licht vochtige doek. Courante schoonmaakmiddelen zullen normaal geen problemen geven. Wie huisdieren heeft moet hier wel rekening mee houden: de nagels van uw hond of kat kunnen het oppervlakte van je bamboevloer beschadigen. Bamboe kan ook verkleuren als deze veel in contact komt met zonlicht. Zoals veel houtsoorten zal de bamboevloer voorbehandeld zijn met een olie voor bijkomende bescherming en je zal er moeten aan denken om de vloer periodiek te oliën.
Ben je uiteindelijk niet meer tevreden over de staat van de toplaag van uw bamboevloer? Dan kan je deze toplaag laten vernieuwen.

Verniste bamboevloeren vergen in principe weinig onderhoud. Een vochtige dweil en natuurlijk schoonmaakmiddel volstaan in de dagelijkse schoonmaak. Krassen zullen op een vernisvloer minder snel voorkomen dan bij een geoliede vloer, maar ze zullen ook moeilijker weg te werken zijn eens ze voorkomen. Het voordeel van een bamboevloer dat afgewerkt is met olie, is dat je snel even kan bijwerken. Bij vernissen zal je verplicht zijn om eerst de bamboevloer opnieuw te schreun om krassen en beschadigingen weg te werken. Pas nadien zal je opnieuw een vernislaag kunnen aanbrengen. Meestal wordt aangeraden om geverniste bamboevloeren om de 5-8 jaar opnieuw van een nieuwe laag vernis te voorzien (inclusief schuurbeurt), terwijl dit bij oliën om de 2-3 jaar dient te gebeuren.

Meer informatie over bamboevloeren kan je terugvinden in onderstaande artikelen.

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

bamboe vloerbedekking offerte

Bamboeparket offerte

Een bamboevloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.

⇒ Lees artikel

bamboe

Bamboevloer Kenmerken

Bamboevloeren hebben een trendy design, stralen warmte uit en het is een ecologisch product Leer meer over bamboe vloeren en de eigenschappen ervan.

⇒ Lees artikel

bamboevloer voordelen nadelen

De voor- en nadelen.

Bamboe is relatief goedkoop, het is ook enorm stevig en een goed alternatief op hardhout, maar toch dien je op te letten voor bepaalde zaken.
⇒ Lees artikel

een bamboevloer onderhouden

Bamboevloer onderhouden

Bamboevloeren onderhouden is relatief makkelijk, maar om de bamboevloer te beschermen moet je periodiek wel olien of vernissen.

⇒ Lees artikel

bamboevloer prijzen

Bamboevloer prijs

Hoeveel kost een bamboevloer? Omdat het een onuitputtelijk materiaal is, valt de prijs reuze mee! Prijzen inclusief plaatsing varieren rond de …

⇒ Lees artikel

bamboevloer faq

Bamboevloer FAQ

Kan je een bamboevloer en vloerverwarming combineren? Kan ik het in de badkamer gebruiken? Hoe verloopt de plaatsing?
⇒ Lees artikel

bamboeparket

Bamboeparket

Bamboeparket, wat is allemaal mogelijk? Is het vergelijkbaar met een eiken parket? Bamboe is zeker evenwaardig aan eik en komt wellicht goedkoper uit.
⇒ Lees artikel