Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Bamboevloer onderhouden

Wie een mooie bamboevloer heeft of wil aanschaffen, wil deze logischerwijs zo lang mogelijk mooi houden. Maar, hoe onderhoud je zo’n specifieke parketvloer? In dit artikel geven we je meer informatie over hoe je vloerbekleding uit bamboe kunt schoonmaken.

 

Bamboevloer onderhouden

Een bamboevloer degelijk onderhouden gebeurt bij voorkeur zonder het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Het onderhoud en verwijderen van vlekken gebeurt nog het best met een droge of licht vochtige doek. Courante schoonmaakmiddelen zullen normaal geen problemen geven.

Wie huisdieren heeft moet rekening houden met het feit dat de nagels van jouw hond of kat het oppervlak van jouw bamboevloer kunnen beschadigen. Bamboe kan ook verkleuren als deze veel in contact komt met zonlicht. Zoals veel houtsoorten zal deze vloerbekleding voorbehandeld zijn met een olie voor bijkomende bescherming en je zal er moeten aan denken om de vloer periodiek te oliën.

Ben je uiteindelijk niet meer tevreden over de staat van de toplaag van uw bamboevloer? Dan kan je deze toplaag laten vernieuwen.

Verniste bamboevloeren vergen in principe weinig onderhoud. Een vochtige dweil en natuurlijk schoonmaakmiddel volstaan in de dagelijkse schoonmaak. Krassen zullen op een geverniste vloer minder snel voorkomen dan bij een geoliede, maar ze zijn tevens ook moeilijker weg te werken. Het voordeel van een bamboevloer dat afgewerkt is met olie, is dat je snel even kan bijwerken. Bij vernissen zal je verplicht zijn om eerst de bamboevloer opnieuw te schuren om krassen en beschadigingen weg te werken. Pas nadien zal je opnieuw een vernislaag kunnen aanbrengen. Meestal wordt aangeraden om geverniste bamboevloeren om de 5-8 jaar opnieuw van een nieuwe laag vernis te voorzien (inclusief schuurbeurt), terwijl dit bij oliën om de 2-3 jaar dient te gebeuren.

 

Laat je adviseren door een gespecialiseerd vakman

Ontvang je graag advies over het onderhoud van jouw bamboevloer? Of is het hoogtijd dat er een nieuwe toplaag wordt aangebracht? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een professional. Met behulp van zijn expertise ziet jouw bamboevloer er weer als nieuw uit. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om in contact te komen met vakmannen uit jouw omgeving. Start jouw aanvraag hier.  

 

 

Onderhoud bamboevloer

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers