Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Vloerisolatie

Inhoud van het artikel:

 

Vloerisolatie intro

Vloerisolatie is een isolatielaag onder je vloer, waardoor de koude lucht niet meer via de vloer het huis in kan trekken. Als je vloerisolatie in je huis hebt liggen, voelt je vloer zo’n 2 tot 4 graden warmer aan en het bespaart in stookkosten. Gemiddeld scheelt het zo’n 15% op je gasrekening.

In huizen die gebouwd zijn na 1983 zijn de vloeren standaard geïsoleerd. In huizen die voor die tijd gebouwd zijn, is er de mogelijkheid om de vloeren te laten isoleren. Er zijn verschillende mogelijkheden om voeren te isoleren.
Als er een kruipruimte aanwezig is in het huis, die minimaal 50 cm hoog is, kan de vloer via de kruipruimte geïsoleerd worden. Is deze kruipruimte niet aanwezig of te klein, dan kun je een isolatielaag op de begane grond aanbrengen en daar de vloer op leggen. Dit verhoogt de vloer wel met 6 á 7 centimeter. Ook is er dan de mogelijkheid om de oude vloer te verwijderen en een nieuwe vloer te leggen met vloerisolatie erin.

 

Soorten vloerisolatie

Er zijn drie verschillende soorten materialen die voor vloerisolatie gebruikt worden, namelijk PUR schuim, isolatiekussens en isolatieplaten. PUR schuim wordt onder de vloer van de begane grond gespoten. De isolatieplaten en kussens worden onder de vloer gelegd. Alle drie de materialen worden onder de vloer gelegd via de kruipruimte.

Er zijn ook nog vier manieren om de kruipruimte te isoleren. Dit kan met isolatiechips, isolatieparels, schelpen en isolatiematrassen. Het isoleren van de kruipruimte levert minder warmtebesparing op dan het isoleren van de vloer.

Als er wordt gekeken naar de prijs/isolatiecombinatie, is PUR het best werkend en voordeligst. Gevolgd door de isolatiekussens en –platen en een derde gedeelde plaats voor de isolatiechips, -parels, – matrassen en de schelpen.

 

Tip: Schakel een professional in voor het isoleren van jouw vloer. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en een mooie afwerking. Vloerisolatie laten aanleggen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie? Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina.

 

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Vloerisolatie kan zeker worden gecombineerd met vloerverwarming. Deze twee zaken complementeren elkaar perfect. Met vloerverwarming wordt je vloer verwarmd en als de vloer dan ook is geïsoleerd, kan deze warmte niet zo makkelijk meer weg.

 

Voordelen van een geïsoleerde vloer

Naast de voordelen die al genoemd zijn (warme vloer en minder kosten), zijn er nog meer voordelen aan vloerisolatie.

Met vloerisolatie blijft je huis in de zomer lekker koel door de geïsoleerde vloer en in het algemeen blijft je huis langer op de gewenste temperatuur. Als je vloer geïsoleerd is, verhoogd dit ook de waarde van je huis, doordat het energielabel van het huis omlaag gaat.
Verder zorgt een geïsoleerde vloer voor een gezondere leefomgeving. Er is minder huisstofmijt aanwezig en je hebt minder last van schimmel- en vochtproblemen. Ook houdt het ongedierte weg zoals slakken en zilvervisjes.
Tot slot kost het leggen van vloerisolatie vaak maar een halve dag tijd. Het geeft weinig rommel en overlast en de kruipruimte en alle leidingen blijven ten alle tijden bereikbaar.

 

Gratis offerte: Vergelijk prijzen vloerisolatie

Via onze offertepagina ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van isolatie experten uit jouw regio voor de plaatsing van vloerisolatie. Online offertes aanvragen betekent: Eenvoudig prijzen vergelijken om nadien de beste keuze te maken. Begin nu jouw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van vloerisolatie via onderstaand formulier.

 

Offertes voor vloerisolatie ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten