Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Badkamer vloer

Een badkamer vloer moet zowel functioneel als esthetisch zijn. Afhankelijk van jouw woning en wensen kan je kiezen uit verschillende vloerbekledingen voor je badkamer: keramische tegels, een gietvloer, laminaat, … In dit artikel zetten we de meest voorkomende badkamervloeren op een rij. Wil je inspiratie opdoen voor jouw gedroomde badkamer vloer? Ook dan ben je hier aan het juiste adres!

Ga snel naar:
Soorten badkamervloeren
Prijs badkamer vloer
Inspiratie & voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarop letten bij het kiezen van een badkamer vloer?

Op zoek naar de ideale vloer voor jouw badkamer? Dan hou je tijdens die zoektocht best rekening met de volgende factoren:

  • Stijl: uiteraard wil je een vloerbekleding in je badkamer die harmonieert met de rest van je woning. Bij een moderne bouwstijl zijn robuuste beton- en gietvloeren of keramische tegels erg geschikt. Heb je een landelijke woning? Dan kan je ook gaan voor natuursteen, laminaat, parket, …
  • Onderhoud: sta zeker stil bij de onderhoudsvriendelijkheid van de vloerafwerking. Zo vergen naadloze eindvloeren als vinyl, gietvloeren, … minder onderhoud dan bv. parket. Bij betonvloeren zijn er extra aandachtspunten: enkel natuurlijke zeep, opletten met cosmetica en oliën, kalksluiers, …
  • Waterdichtheid: keramische tegels en kunststof gietvloeren zijn sowieso vloeistofdicht en hebben geen nabehandeling nodig (bv. coating of impregneermiddel). Dat is wel het geval bij andere eindvloeren als betonvloeren, steentapijten, … Ook laminaat en parket hebben een specifieke behandeling met waterdichte vernis of olie nodig.
  • Slipvastheid: ook slipgevaar is een aandachtspunt in een vochtige ruimte als de badkamer. Bij keramische tegels en bepaalde gietvloeren kan je kiezen voor een antislip-toplaag. Ga je voor een betonvloer met een gladdere structuur? Dan investeer je best in een of meerdere antislipmatjes.
  • Combinatie met vloerverwarming: wil je tijdens de vloerrenovatie in je badkamer vloerverwarming plaatsen? Dat kan perfect met gietvloeren, keramische tegels, betonvloeren, … Ook bij houten vloeren en kurkvloeren in de badkamer is de combinatie met vloerverwarming mogelijk, maar je moet rekening houden met een aantal aandachtspunten (bv. houtsoorten, kurksoort met hoge persing, …).

Wil je zeker zijn van de juiste keuze? Een gespecialiseerde vakman bekijkt samen met jou de mogelijkheden voor een badkamer vloer op maat van jouw woning en wensen. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Soorten badkamervloeren

Nog niet zeker welk soort badkamer vloer je wil laten leggen? Elk materiaal heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken en prijskaartje. De meest voorkomende soorten badkamervloeren op een rij:

 

badkamer vloer 1. Keramische tegels in de badkamer

Keramische vloertegels in de badkamer komen erg vaak voor en dat is geen toeval. Zulke tegels zijn waterdicht, sterk en slijtvast, onderhoudsvriendelijk en ideaal in combinatie met vloerverwarming. Bovendien kan je kiezen uit een breed aanbod aan mogelijke uitvoeringen (stijlen, patronen, kleuren, …). Zo vind je vast en zeker een vloertegel op maat van jouw badkamer.

Wil je de voordelen van keramische vloertegels in de badkamer combineren met de uitstraling van hout, beton, marmer, …? Ook dat is perfect mogelijk. Zulke badkamertegels vallen amper nog te onderscheiden van de materialen die ze imiteren.

Prijs: € 50 à 120 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

 

badkamervloeren 2. Betonvloer in de badkamer

Hou je van een stoere, industriële look? Ook in je badkamer kan je een betonvloer laten plaatsen. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie kan je kiezen voor een massieve, gepolierde betonvloer (min. 7 cm dik). Bij een kleinere renovatie is een dunnere cementgebonden gietvloer beter geschikt (4 à 8 mm dik).

Let op: beton is van nature niet waterdicht. Voor een gesloten, vloeistofdichte structuur van je betonvloer laat je die best coaten met kunsthars (epoxy of polyurethaan). Gebruik bij het onderhoud ook enkel natuurlijke zeep en wrijf je vloer regelmatig in met bijenwas voor een langdurige bescherming tegen vocht en vuil.

Prijs: € 40 à 120 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

 

gietvloer badkamer 3. Gietvloer in de badkamer

Met een gietvloer kan je vele kanten uit. Ga je voor een zachte, comfortabele kunststof gietvloer of voor een stoerder steentapijt in de badkamer? Ook een gietvloer met cement is mogelijk, bv. betonstuc, mortex, … Zo’n pleisterwerk is niet te onderscheiden van een massieve betonvloer. Door de beperkte dikte (1 à 6 mm) zijn deze afwerkingslagen ideaal voor een kleine renovatie.

Gietvloeren in de badkamer zijn naadloos, onderhoudsvriendelijk en perfect combineerbaar met vloerverwarming. Door de complexe plaatsing in verschillende lagen ligt de gemiddelde prijs wel hoger dan bij andere soorten badkamervloeren.

Prijs: € 70 à 150 per , excl. btw en incl. plaatsing

 

 

houten vloer badkamer 4. Houten vloer in de badkamer

Hout en badkamers… Het lijkt niet het beste huwelijk, maar het tegendeel is waar. Je kan met een gerust hart kiezen voor parket of laminaat in je badkamer. Die natuurlijke charme is vooral een voltreffer in combinatie met andere materialen als vloertegels of betonlook pleisterwerk op de wanden van je badkamer.

Let op: niet elke houten vloer is geschikt voor een badkamer. Bij waterwerende laminaat is een specifieke voorbehandeling nodig in de fabriek. Ook parket heeft 2 à 4 lagen waterdichte vernis of olie nodig. Dergelijke verniste parket heeft ook om de zoveel jaar een nieuwe laag vernis nodig. Dat is niet zo bij laminaat.

Prijs: € 35 à 175 per , excl. btw en incl. plaatsing

 

 

vinyl vloer badkamer 5. PVC of vinyl vloer in de badkamer

Zoek je eerder een budgetvriendelijke vloer voor je badkamer? Dan kom je bijna vanzelf uit bij een kunststof vloer in vinyl of PVC. Met vinyl in de badkamer ben je zeker van een vochtwerende, zachte en onderhoudsvriendelijke vloerbekleding. Bovendien is deze kunststof ook geluidsdempend en voelen badkamer vloeren in vinyl lekker warm aan (ook zonder vloerverwarming).

En qua uitvoering? Op dat vlak zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Een PVC tegel in de badkamer met een houtlook (zie foto links), een vinyl vloer met de uitstraling van marmer of natuursteen, … Je vindt zeker een PVC of vinylvloer op maat van jouw badkamer.

Prijs: € 35 à 50 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

 

kurkvloeren badkamer 6. Kurkvloer in de badkamer

Naast laminaat en parket zijn ook kurkvloeren in de badkamer in trek. Kurk is van nature waterafstotend en dankzij een speciale vernis krijgen vochtplekken geen kans. Andere grote troeven van kurk zijn de efficiënte geluidsdemping, het comfortabele gevoel aan de voeten, de isolerende werking, de brede waaier aan stijlen, kleuren en dessins, …

Kurkvloeren zijn gemaakt uit samengeperste schors van de kurkeik, vermengd met hars. Het gaat dus ook om een houten vloer, maar dan gemiddeld goedkoper dan laminaat of parket. Bovendien valt kurk ook erg vlot en efficiënt te plaatsen.

Prijs: € 40 à 75 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

 

Welk soort vloer kies ik best voor mijn badkamer?

Dat hangt volledig af van jouw wensen en budget? Wil je een goed zicht krijgen op de mogelijke vloerbekledingen voor jouw badkamer? Vraag dan zeker voorstellen aan bij verschillende plaatsers actief in je buurt. Zo kan je gericht mogelijke materialen, maar ook adviezen, werkwijzen en natuurlijk prijzen vergelijken. Niet elke plaatser heeft namelijk hetzelfde aanbod.

Gratis offertes vergelijken? Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat voor jouw badkamer vloer bij meerdere vakmannen via onze offerteservice.

 

Prijs badkamer vloer

De kosten voor een badkamer vloer hangen vooral af van het soort vloerbekleding, de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van de werken, de afwerking, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Soort badkamer vloerGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Keramische tegels€ 50 à 120
Betonvloer€ 40 à 120
Gietvloer€ 70 à 150
Houten vloer€ 35 à 175
PVC of vinylvloer€ 35 à 50
Kurkvloer€ 40 à 75

Benieuwd naar de precieze prijs voor jouw project? Je kan gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij meerdere specialisten actief in je buurt via onze offertepagina. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, voorgestelde materialen, .. vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Voorbeelden van badkamervloeren

Op zoek naar inspiratie voor je vloer in de badkamer? Vraag de specialisten die je contacteert dan zeker naar hun recente realisaties. Ook de onderstaande voorbeelden van badkamervloeren reiken je ongetwijfeld de nodige ideeën aan voor jouw project:

 

INSPIRATIE: zwarte gietvloer in de badkamer

zwarte gietvloer badkamer

Een gietvloer in de badkamer oogt strak en minimalistisch. Je kan kiezen voor een gietvloer met een betonlook, maar in het bovenstaande voorbeeld gaat het om een zwarte kunsthars gietvloer (polyurethaan). Zo’n vloerbekleding is 100% vloeistofdicht en erg zacht en comfortabel aan de voeten. De vrijstaande witte badkuip zorgt bovendien voor een scherp, stijlvol contrast met deze zwarte vloerbekleding.

 

 

INSPIRATIE: badkamer vloer met betonstuc

badkamervloer betonstuc

Laat je enkel je badkamer renoveren? Dan is een dikkere massieve betonvloer doorgaans geen optie. Gelukkig kan je ook met betonstuc die typische industriële uitstraling creëren. Zo’n pleisterlaag is slechts 2 à 3 mm dik en ook erg sterk en slijtvast. Zoals de bovenstaande foto aantoont, kan je ook de rand van je ligbad met dit pleistermateriaal bekleden.

 

 

INSPIRATIE: vloer met laminaat in de badkamer

laminaat badkamer

Een houten vloer in de badkamer zorgt voor rust en een tijdloze uitstraling. Hou je het liever iets goedkoper? Dan kan je zoals op het voorbeeld hierboven kiezen voor waterwerende laminaat. In tegenstelling tot parket heeft laminaat in de badkamer trouwens geen nabehandeling meer nodig om de zoveel jaar. Uitzetvoegen bij de plaatsing zijn wel nodig, zodat het hout kan krimpen en uitzetten.

 

 

INSPIRATIE: badkamer met keramische vloertegels

vloertegels badkamer

Keramische vloertegels in de badkamer zijn en blijven de meest populaire keuze. Deze vloerbekleding scoort dan ook goed op alle vlakken: vele uitvoeringen, 100% waterdicht, onderhoudsvriendelijk, slipvast, ideaal met vloerverwarming, … In het bovenstaande voorbeeld gaat het om zwarte, glanzende tegels, maar de mogelijkheden qua kleur, structuur, afwerking, … zijn zo goed als eindeloos.

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers