Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Linoleum

Linoleum is een slijtvaste vloerbedekking die enkele millimeters dik is. Linoleum is een natuurproduct met een grote indrukvastheid en zonder verende eigenschappen. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie en aanvullend erop kurk of houtmeel, en hars op een rug van jute. Wil je linoleum laten plaatsen? Vrijblijvend advies met een offerte op maat kan je aanvragen via onze offerteservice.

Prijs linoleum

Prijs linoleum

Linoleum is een duurzame en stootvaste vloerbedekking waar je jarenlang van kunt genieten. Maar hoeveel kost het precies om linoleum te laten plaatsen? Vind in dit artikel enkele richtprijzen voor verschillende soorten linoleum.
linoleum leggen

Linoleum leggen: aandachtspunten

Een linoleum vloer plaatsen is niet zo eenvoudig. Je moet met een hoop factoren rekening houden opdat je een mooi en duurzaam resultaat verkrijgt. Lees hier meer over het plaatsen, verwijderen en lassen van linoleum.
Voordelen linoleum

Linoleum: voordelen en nadelen

In dit artikel gaan we specifiek in op de voor- en nadelen van linoleum en marmoleum. Zo heb je bij een eventuele keuze meteen een duidelijk overzicht van het product dat je gaat aanschaffen. Lees snel meer hierover.
Linoleum onderhouden

Linoleum onderhouden

Het is op zich niet moeilijk om linoleum te onderhouden. Vermijd zeker agressieve schoonmaakmiddelen of koop speciaal aangepast product voor linoleum vloeren. Lees meer over het onderhoud van linoleum in dit artikel.
Samenstelling linoleum

Wat is linoleum?

Linoleum is een gekend product voor jouw vloerbedekking. Dat er lijnzaad in de samenstelling zit, geeft de naam al wat weg. Maar waaruit bestaat linoleum nog? En hoe wordt het gemaakt? Lees er meer over in dit artikel.
linoleum vinyl

Linoleum of vinyl?

Op het eerste gezicht lijken linoleum en vinyl sterk op elkaar. Toch zijn er enkele significante verschillen tussen beide soorten vloerbedekking. Interessant om te weten indien je twijfelt. Lees in dit artikel wat deze precies zijn.

Linoleum of Marmoleum?

Linoleum en marmoleum zijn termen die door elkaar worden gebruikt. Linoleum is het eigenlijke product, terwijl marmoleum een merknaam is. Marmoleum is een variant op linoleum met een marmer-achtige textuur. Linoleum kent een vrij slechte reputatie. Ze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en lijken voor velen een vrij ouderwets product te zijn. De laatste jaren is daar enorm snel verandering in gekomen: Er zijn veel motieven beschikbaar en alles ziet er veel moderner uit waardoor linoleum zelfs een trendy product is geworden.