Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Betonvloer

Beton is zonder twijfel het meest gebruikt materiaal in de bouwsector, maar het is meer dan louter een materiaal dat gebruikt wordt om woningen te bouwen, ook in de afwerking kent beton een opmars in de woningen: als vloer. Betonnen vloeren zijn trendy, en ze hoeven niet perse kil te zijn. In het verleden werden betonvloeren voornamelijk gebruikt in garages, maar ondertussen zie je ook in moderne interieurs de industriële look van een betonvloer. Interesse in een betonvloer of wil je graag vrijblijvend advies ontvangen? Vul dan ons online offerteformulier in. 

Verven betonvloer

Betonvloer verven

Wil je jouw betonnen vloer een nieuwe en sfeervolle look geven of is hij gewoon toe aan een nieuwe verflaag? Een betonvloer verven is mogelijk en relatief goedkoop. Lees hier meer over verfsoorten, aandachtspunten, werkwijze en prijzen.
betonvloer plaatsen

Betonvloer plaatsen

De plaatsing van een betonvloer is echt specialistenwerk. Hoe de plaatsing verloopt, wat de verschillende mogelijkheden zijn en waarom je de klus best over laat aan een gespecialiseerde plaatser ontdek je in dit artikel.
betonvloer onderhouden

Betonvloer onderhouden

Een betonvloer onderhouden gaat relatief vlot. Ook scheurtjes of andere reparaties uitvoeren kan je gerust zelf uitvoeren. Lees in dit artikel meer over de reguliere schoonmaak van betonvloeren en de herstelling ervan.
betonvloer egaliseren

Betonvloer egaliseren

Is de vloer onvoldoende vlak? Dan moet deze geëgaliseerd worden met egaliseercement. Wil je de vloer voorzien van een afwerking? Dan moet het egaliseren hier eveneens aan vooraf gaan. Lees hierover meer in dit artikel.
Zelf betonvloer storten

Zelf een betonvloer storten

Hoe wordt een betonvloer gestort? Kun je deze werken zelf uitvoeren? In dit korte stappenplan leggen we je in grote lijnen uit hoe dit proces precies verloopt. Onthoud wel dat de aanleg van een betonvloer precisiewerk is.
Betonvloer voordelen

Betonvloer: voor- & nadelen

Alles heeft zijn nadelen en voordelen, maar betonvloeren hebben toch een groot aantal voordelen waarmee je rekening mee mag houden. In dit artikel overlopen we eens wat betonvloeren zoal te bieden hebben.
Betonvloer prijzen

Prijzen betonvloer plaatsing

Benieuwd naar hoeveel de plaatsing van zo'n betonvloer kost? Dan kun je in dit artikel alles terugvinden. Vind in dit artikel tevens meer over de vergelijking tussen vloertegels en een vloer in beton.
betonvloeren faq

Betonvloer: vragen en antwoorden

Blijf je na het doornemen van deze pagina nog steeds met vragen zitten omtrent betonvloeren? Dan hebben wij voor jou enkele van de meest voorkomende vragen hierover proberen te beantwoorden.
gepolierde betonvloer

Betonvloer: gepolierd of gepolijst?

Kies je voor een betonvloer met gepolierde of gepolijste afwerking? Doen deze twee afwerkingsmogelijkheden geen belletje rinkelen? Lees dan dit artikel voor een heldere uiteenzetting van beide methodes.
 

Betonvloer toepassingen

Betonvloeren vind je werkelijk overal terug. In het verre verleden was dit enkel van toepassing in fabrieken of industriële terreinen, maar ook in de hedendaagse woningbouw zijn betonnen vloeren terug te vinden. Betonvloeren worden gebruikt als terras, als oprit of in de garage. Ook trappen kunnen makkelijk voorzien worden met een afwerking in beton. Het is stevig en vergt weinig onderhoud dus is bij velen de keuze soms snel gemaakt. Een betonvloer is een solide basis bij diverse toepassingen: zwembadvloeren, parkeerkelders, hangaren, inritten, terrassen, … maar ook in het bedrijfsleven is deze populair: winkels, magazijnen, parkings, …