Vloerbekleding.net

Voor- en nadelen van een betonvloer.

Alles heeft zijn nadelen en voordelen, maar betonvloerenhebben toch een groot aantal voordelen waarmee je rekening mee mag houden. We overlopen eens wat betonvloeren te bieden hebben.

Betonvloeren voordelen.

De kostprijs van beton is wellicht het grootste voordeel voor wie op zoek is naar een betaalbare vloer. De prijs is afhankelijk van de dikte, kleur en moeilijkheid van de plaatsing maar in de meeste gevallen zal een betonvloer vrij goedkoop uitvallen ten opzichte van andere vloeren.

Een betonvloer is eenvoudig in onderhoud, en de vloer is naadloos hetgeen betekend dat er geen voegen zijn waarin het vuil zich kan ophopen. Op die manier zijn betonvloeren ook heel hygiënisch.

Wie denkt dat beton alleen voorkomt in een grijze kleur heeft het niet bij het juiste eind: Andere kleuren zijn perfect mogelijk. Kleurschakeringen maken deel uit van een betonvloer en men kan dus nooit garanderen dat deze er niet zullen zijn. Bijkomend voordeel is dat zowel vloerisolatie als vloerverwarming kunnen gecombineerd worden met een betonvloer. Een betonvloer is thermisch inert, hetgeen eigenlijk betekend dat het lekker fris aanvoelt in de zomer en warm in de winter.
betonvloerEen betonvloer plaatsen kan zowel bij nieuwbouw als renovatie. Als we alle voordelen samenvatten in één zin, dan komen we tot een hedendaags materiaal, dat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is en budgetvriendelijk blijft.

Betonvloeren nadelen.

Het grote nadeel aan betonvloeren is dat niemand je kan garanderen dat er geen kleine scheurtjes of barstjes zullen voorkomen. Bij vocht en temperatuurschommelingen kan dit wel eens het geval zijn. Je moet hiermee dus kunnen leven. Als je je hieraan niet stoort, dan is een betonvloer wellicht een goede keuze voor jou.

Betonvloeren doen het goed bij moderne woningen waarbij het interieur, net zoals de vloer, strak en glad is. Dit is een stijl dat niet voor iedereen is weggelegd. Niet te vergeten is de gevoeligheid voor zuren en vetten. Indien er kans bestaat dat de vloer regelmatig in contact komt met zuren of vetten, zoals bijvoorbeeld in de keuken, dan breng je best een extra coating aan die hier bescherming kan tegen bieden.

Betonvloeren zijn tijdens hun plaatsing zeer fragiel. Het moet gebeuren onder ideale omstandigheden en het uitharden mag ook niet gebeuren als er tocht is. Gebeurd de plaatsing van een betonvloer niet correct, dan bestaat er een realistische kans op barsten of scheuren of (weliswaar in mindere mate) een kans op schotelvorming waarbij de betonvloer lichtjes bol zal komen te staan.

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten

 

 

 

betonvloer vloerbedekking offerte

Betonvloer offerte

Een betonvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vlindermachine

Polijsten of polieren?

Een betonvloer afwerken? Dan zal je moeten kiezen uit polijsten of polieren, maar wat betekenen ze nu? Bij het polieren krijgen ze een blinkende bovenlaag mee.
⇒ Lees artikel

betonvloer voordelen nadelen

Betonvloer voordelen

Betonvloeren zijn sterk, duurzaam, hedendaags en zijn in de meeste gevallen budgetvriendelijk. Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

betonvloer

Betonvloer prijzen

Hoeveel kost een betonvloer? We deden een simulatie! Zijn tegels goedkoper dan betonvloeren? Leer meer over betonvloer prijzen.
⇒ Lees artikel

witte betonvloer

Betonvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van betonvloeren en kom ook te weten hoe je scheurtjes kan herstellen. Vermijd altijd zuren en bleekwater bij het kuisen …
⇒ Lees artikel

betonvloer

Vraag en Antwoord

Wat is thermische inertie bij beton? Wat is het verschil tussen een epoxyvloer en een betonvloer? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

betonvloer vloeropbouw

Betonvloer plaatsen

Een betonvloer plaatsen? Kom te weten wat er bij komt kijken en met onze tips ben je goed voorbereid voor het starten met de plaatsing van je betonvloer.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

DHZ: betonvloer storten

Een betonvloer storten is niet makkelijk. Je laat dit best over aan een vakman. Zelf storten kan natuurlijk altijd, maar bereid je goed voor.
⇒ Lees artikel

betonvloer

DHZ: betonvloer egaliseren

Zelf je betonvloer egaliseren? Kom te weten hoe het moet met ons stappenplan als je deze klus niet wilt uitbesteden aan een professional.
Lees artikel

betonvloer verven

DHZ: betonvloer verven

Een betonvloer schilderen kan je zelf gerust doen. Er kunnen diverse redenen zijn om je betonvloer te verven. Lees er meer over in dit artikel.
⇒ Lees artikel