Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Betonvloer: voor- & nadelen

Alles heeft zijn nadelen en voordelen, maar betonvloeren hebben toch een groot aantal voordelen waarmee je rekening mee mag houden. We overlopen eens wat betonvloeren te bieden hebben.

 

Betonvloeren voordelen

De kostprijs van beton is wellicht het grootste voordeel voor wie op zoek is naar een betaalbare vloer. De prijs is afhankelijk van de dikte, kleur en moeilijkheid van de plaatsing maar in de meeste gevallen zal een betonvloer vrij goedkoop uitvallen ten opzichte van andere vloeren.

Een betonvloer is eenvoudig in onderhoud, en de vloer is naadloos hetgeen betekend dat er geen voegen zijn waarin het vuil zich kan ophopen. Op die manier zijn betonvloeren ook heel hygiënisch.

Wie denkt dat beton alleen voorkomt in een grijze kleur heeft het niet bij het juiste eind: Andere kleuren zijn perfect mogelijk. Kleurschakeringen maken deel uit van een betonvloer en men kan dus nooit garanderen dat deze er niet zullen zijn. Bijkomend voordeel is dat zowel vloerisolatie als vloerverwarming kunnen gecombineerd worden met een betonvloer. Een betonvloer is thermisch inert, hetgeen eigenlijk betekend dat het lekker fris aanvoelt in de zomer en warm in de winter.

Een betonvloer plaatsen kan zowel bij nieuwbouw als renovatie. Als we alle voordelen samenvatten in één zin, dan komen we tot een hedendaags materiaal, dat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is en budgetvriendelijk blijft.

 

 

Betonvloeren nadelen

Het grote nadeel aan betonvloeren is dat niemand je kan garanderen dat er geen kleine scheurtjes of barstjes zullen voorkomen. Bij vocht en temperatuurschommelingen kan dit wel eens het geval zijn. Je moet hiermee dus kunnen leven. Als je je hieraan niet stoort, dan is een betonvloer wellicht een goede keuze voor jou.

Betonvloeren doen het goed bij moderne woningen waarbij het interieur, net zoals de vloer, strak en glad is. Dit is een stijl dat niet voor iedereen is weggelegd. Niet te vergeten is de gevoeligheid voor zuren en vetten. Indien er kans bestaat dat de vloer regelmatig in contact komt met zuren of vetten, zoals bijvoorbeeld in de keuken, dan breng je best een extra coating aan die hier bescherming kan tegen bieden.

Betonvloeren zijn tijdens hun plaatsing zeer fragiel. Het moet gebeuren onder ideale omstandigheden en het uitharden mag ook niet gebeuren als er tocht is. Gebeurt de plaatsing van een betonvloer niet correct, dan bestaat er een realistische kans op barsten of scheuren of (weliswaar in mindere mate) een kans op schotelvorming waarbij de betonvloer lichtjes bol zal komen te staan.

 

Overtuigd door de vele positieve voordelen van betonvloeren? Of ben je nog op zoek naar vrijblijvend advies voor een betonvloer in jouw eigen woning? Maak dan gebruik van onze gratis online offerteservice. Met behulp van het onderstaande formulier kom je in contact met verschillende professionals uit jouw regio. Start hier jouw aanvraag.

 

 

Betonvloer voordelen

 

Offertes voor betonvloer werken ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten