Vloerbekleding.net

Vloerbekleding Houten vloeren

Houten vloeren, er bestaan er veel soorten in: Massieve vloeren, Half-massieve vloeren, kurkvloeren, … met elk hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Om een zo goed mogelijk overzicht te bekomen op de site, trachten we ook van houten vloeren een overzicht te maken.

Een houten vloer zorgt voor gezelligheid en warmte binnen een leefruimte. Dat is ook de reden waarom vloerbedekkingen zoals laminaat en parket enorm populair zijn. Het aangebracht hout zal goed behandeld moeten zijn voor het aanbrengen, maar ook tijdens de levensduur is bij sommige soorten een intensief onderhoud vereist. Binnen elke artikelgroep kan u in principe de verbonden voordelen en nadelen terugvinden, de eigenschappen en een richtprijs van de respectievelijke houtsoort zodat u ook uw beslissing kan maken afhankelijk van uw beschikbaar budget.

 

kurk vloerbedekking vloerbekleding

Kurkvloeren

Kurk is een houten vloerbedekking dat warm is, comfortabel en zacht aanvoelt en het is daarenboven nog eens milieuvriendelijk en duurzaam.
⇒ Lees artikel

laminaat vloerbedekking vloerbekleding

Laminaat

Laminaat is een populair alternatief op parket. Het bestaat in verschillende uitvoeringen en is daarentegen nog eens onderhoudsvriendelijk ook.
⇒ Lees artikel

parketvloer

Parket

Parket heeft de reputatie om warmte en gezelligheid te brengen in eender welke kamer in een woning. Het is duurzaam en er zijn verschillende soorten.
⇒ Lees artikel

Bamboevloer bamboeparket

Bamboe vloeren

Bamboe is een grassoort dat tijdens haar proces ‘verhout’. Als vloerbedekking vrij onbekend ondanks dat het trendy, enorm stevig en ook warmtevol is.
⇒ Lees artikel