Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Mortex vloer

Mortex is een pleister op basis van cement en kalk, ideaal om wanden en muren creatief mee te bekleden. Door zijn stevige en waterdichte eigenschappen biedt een Mortex vloer in combinatie met een grote keuze aan kleuren, een exclusieve en duurzame look voor verschillende toepassingen binnen en buiten.

Ga snel naar:  prijsvoordelenonderhoudofferte aanvragen

 

Wat is een Mortex vloer?

Mortex is een micro-mortel die uiterst geschikt is voor een technische en decoratieve naadloze afwerking. De micro-mortel is vergelijkbaar met gepolijst beton zoals beton ciré. Mortex bevat echter geen kunsthars, waardoor het meteen waterdicht wordt na het plaatsen.

Mortex is ideaal om bestaande tegels, oude stabiele vloeren, ongelijke ondergronden en andere materialen te bekleden. Daarom is het een ideale keuze voor de renovatie van je badkamer, keuken, woonruimte of andere ruimtes binnen of buiten je woning.

 

Toepasbaar op verschillende ondergronden

Mortex is geschikt voor verschillende stabiele ondergronden met een poreuze structuur:

 • Chape
 • Cementering
 • Beton
 • Geruwde of gezandstraalde tegels
 • Lichtgewicht panelen
 • Gipsplaten
 • Houten platen

 

Mortex vloer toepassingen

Al vanaf 1 mm is Mortex waterdicht. Hierdoor is het uiterst geschikt voor  vloer- en wandbekleding van natte ruimtes zowel binnen als buiten. Ook voor een decoratieve afwerking van je meubels is Mortex perfect mogelijk. Door een grote keuze aan kleurpigmenten creëer je een unieke betonlook voor elke toepassing die perfect past bij jouw voorkeur. Praktisch zorgt Mortex voor zeer duurzame vloeren en wanden die bestendig zijn tegen scheuren en krassen en zo zeer stijlvast blijven.

 

Vloerbekleding

Door zijn exclusieve betonlook en technische eigenschappen zorgt Mortex bij alle vloeren voor een decoratieve en waterdichte afwerking. Binnenshuis zorgt een Mortex vloer voor een unieke uitstraling in je woon- of slaapkamer. Daarnaast is het een ideale afwerking voor een waterbestendige vloer in je badkamer of keuken. In vergelijking met natuursteen of tegels neemt een Mortex vloer snel omgevingswarmte op, waardoor je ook minder last hebt van een koude vloer.

Mortex woonkamer

 

Ook trappen werk je probleemloos af met Mortex. In combinatie met de bekleding van de vloer, creëer je zo een unieke look binnen de gewenste ruimte.

Mortex trap

 

Wandbekleding

Voor wandbekleding gelden dezelfde praktische en decoratieve eigenschappen van Mortex. Door verschillende kleurmogelijkheden in combinatie met een betonlook zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom is Mortex zeer populair voor het geven van een exclusieve look aan badkamers en zwembaden. Net zoals bij de vloerbekleding zorg je voor een uniform geheel door ook meubels zoals wastafels, badkuipen en kasten af te werken met Mortex.

Mortex badkamer

 

Mortex prijs m2

Voor het laten plaatsen van een Mortex vloer door een vakman moet je rekenen op een richtprijs tussen € 65 – 150 per vierkante meter (inclusief btw en plaatsing). Afhankelijk van de laagdikte en het toevoegen van kleurpigmenten zal de prijs variëren. Voor een prijsbepaling voor jouw project kan je terecht bij onze gratis offertedienst.

Bij het laten renoveren van je woning met Mortex door een vakman heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6%. Let op, je woning moet wel ouder zijn dan 10 jaar.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij een vakman gespecialiseerd in Mortex in jouw buurt.

 

Voordelen van Mortex

Naast waterdichte en duurzame eigenschappen heeft Mortex nog heel wat voordelen.

 • Moderne en eigentijdse look
 • Geen breekwerken nodig voor plaatsing
 • Mogelijk op diverse ondergronden
 • Toepasbaar op vloeren, wanden en meubels
 • Zorgt voor een naadloze vloer zonder naden en voegen
 • Vuil zet zich niet vast in de vloer
 • Grote keuze aan verschillende kleuren

 

Onderhoud

Doordat Mortex een product is op kalkbasis moet je, net zoals bij natuursteen, zorgen voor een correct onderhoud. Je reinigt je Mortex vloeren en wanden best niet met zure reinigingsproducten zoals azijn of andere zuurbevattende reinigingsproducten. Indien je ze toch gebruikt, zorg er dan voor dat je deze producten steeds goed wegspoelt. Zo voorkom je dat ze uitdrogen op het oppervlak. Gebruik een neutrale allesreiniger of groene zeep om problemen te vermijden.

Omdat Mortex licht poreus is, laat je je vloeren en wanden best behandelen door een vakman met een speciale wax. Zo bied je bescherming tegen vuil en zeepresten.Vraag via onze gratis offertedienst gratis en vrijblijvend prijsoffertes aan bij een Mortex-specialist in jouw buurt. Met een gespecialiseerde afwerking ben je er zeker van dat je achteraf bij het reinigen je Mortex vloer niet beschadigt.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers