Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Vloerbekleding zachte vloeren

Bij zachte vloeren denk je ongetwijfeld eerst aan een tapijt of vasttapijt. Toch zijn er ook nog andere zachte vloerbedekkingen als vinyl, linoleum en kurk. Zulke zachte vloeren zijn populair in woningen om sfeer en gezelligheid te creëren. Neem een kijkje in ons overzicht met zachte vloersoorten!

Ga snel naar:
Soorten zachte vloeren
Prijzen zachte vloeren
Vraag gratis offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een zachte vloerbedekking?

Naast een harde vloerbedekking als tegels, parket, laminaat of een gietvloer kan je ook gaan voor een zachte vloerbedekking. Zo’n elastische, zachte vloer is een uitstekende keuze voor een woon- of slaapkamer, bureau, zolderruimte, … Met een zachte vloer ben je namelijk zeker van:

  • Comfortabel gevoel: een zachte vloer staat garant voor veel comfort. Je voeten genieten van een lekker zachte en ook warme vloer. Bovendien kan je sommige zachte vloeren (bv. vinyl en linoleum) ook vlot combineren met vloerverwarming.
  • Demping van contactgeluiden: zachte vloeren zijn elastisch en dempen dus efficiënt contactgeluiden als het getik van hoge hakken, voetstappen, schuivende stoelen, …
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding: zachte vloeren zijn doorgaans flink goedkoper dan harde vloeren als tegels, parket, … Kies je voor kwalitatief linoleum, vinyl, kurk of tapijt? Dan kan je rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Vele uitvoeringen: zachte vloeren zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen (kleur, motief, design, …). Met vinyl kan je zelfs andere materialen als parket, natuursteen, marmer, … imiteren.
  • Weinig onderhoud: op (vast)tapijt na vergt een zachte vloerbedekking weinig onderhoud. Doorgaans volstaat af en toe stofzuigen met een zachte zuigmond en schoonmaken met een natte dweil.
  • Vlot te plaatsen: een zachte vloerbedekking kan je vlot laten plaatsen op zowel een betonnen als houten ondervloer (bv. bij een verdiepings- of zoldervloer). Zo bespaar je op de arbeidskosten.

 

Soorten zachte vloeren

Wat is een zachte vloerbedekking nu precies? De term spreekt voor zich: deze elastische vloeren voelen erg zacht en warm aan voor de voeten. Je kan kiezen uit de volgende materiaalsoorten voor een zachte vloer:

 

zachte vloeren 1. Vinyl

Vinyl (ook bekend als ‘Novilon’) is een zachte, geluidsdempende en budgetvriendelijke kunststof die erg geschikt is als vloerbekleding. Zo’n goedkope vinylvloer bestaat uit verschillende lagen. Het is vooral de dikte van de toplaag die de kwaliteit van het vinyl bepaalt. Gaat het om een vloer in de woonkamer die je veel gebruikt? Dan kies je dus best voor een vinylvloer met een dikkere toplaag.

Bovendien is dit goedkope vinyl verkrijgbaar in verschillende vormen (banen, tegels, …) en ontwerpen. Met deze kunststof kan je zelfs andere materialen imiteren als parket of laminaat, natuursteen, marmer …

Lees meer over vinylvloeren.

 

 

zachte vloerbedekking 2. Linoleum

Naast het synthetische vinyl kan je ook kiezen voor een natuurproduct als linoleum. Dit ecologische materiaal bestaat vooral uit lijnzaadolie, aangevuld met hars, houtmeel, … op een onderlaag van jute. Linoleum is duurder dan vinyl, maar deze zachte vloer is ook slijtvaster, sterker en duurzamer. Kortom, ideaal voor drukkere ruimtes als de woonkamer met schuivende stoelen, zware kasten, …

Net als vinyl kan je deze milieuvriendelijke zachte vloer ook verkrijgen in verschillende kleuren, designs, … Wat dacht je bv. van een duurzame linoleumvloer met een stijlvolle parket- of betonlook?

Lees meer over linoleumvloeren.

 

 

zachte vloer 3. Tapijt

Tapijt is ongetwijfeld de grote klassieker onder de zachte vloeren. Geen enkele andere vloerbedekking voelt dan ook zo zacht, warm en comfortabel aan. Bovendien is (vast)tapijt ook relatief goedkoop en kan je kiezen uit tal van kleuren, designs, patronen, … Tapijt bestaat uit een harde onderrug en een zachte bovenlaag van synthetische of natuurlijke garen. Extra voordeel: deze bovenlaag zorgt voor een betere luchtkwaliteit in huis door het stof vast te houden.

Daar staat wel tegenover dat je zacht tapijt regelmatig moet stofzuigen om het proper te houden. Zo’n vloer vergt dus extra onderhoud.

Lees meer over tapijtvloeren.

 

 

vloerbedekking zacht 4. Kurk

Een kurkvloer is in feite een houten vloer, maar deze vloerbedekking voelt ook zacht en warm aan. Net als bij linoleum gaat het om een natuurlijk product met een grote draagkracht. Kurkvloeren zijn namelijk gemaakt uit samengeperste schors van de kurkeik, vermengd met hars. Deze ecologische en onderhoudsvriendelijke vloerbedekking houdt ook warmte goed vast en dempt efficiënt contactgeluiden.

Bovendien staan kurkvloeren niet synoniem met monotoon bruin. Je kan kiezen uit verschillende kleurschakeringen en patronen. Zo vind je ongetwijfeld een kurkvloer op maat van jouw project.

Lees meer over kurkvloeren.

 

 

Welke zachte vloerbedekking kies ik best?

Dat hangt vooral van jouw situatie, persoonlijke wensen en uiteraard je budget af. Zoek je bv. een budgetvriendelijke zachte vloer voor je slaapkamer? Dan is goedkope vinyl een interessante optie. Wil je investeren in een duurzamere zachte vloer voor je woonkamer? Dan zijn linoleum of kurk meer aangeraden.

TIP: wil je een goed overzicht van de mogelijke zachte vloeren voor je woon- of slaapkamer, hobbyruimte, zolder, …? Vraag dan verschillende voorstellen aan om goed te kunnen vergelijken. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt.

 

Prijzen zachte vloeren

Interesse in een vloerbedekking die zacht en comfortabel aanvoelt? De prijzen voor zulke zachte vloeren hangen vooral af van het materiaal dat je kiest, de oppervlakte van je vloer en de moeilijkheidsgraad van de werken (bv. veel hoeken en kanten). Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Soort zachte vloerPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Vinyl€ 35 à 50
Linoleum€ 45 à 70
Tapijt€ 35 à 60
Kurk€ 40 à 75

Op zoek naar een exacte prijs voor jouw zachte vloer? Via onderstaand formulier vraag je verschillende prijsvoorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen, werkwijzen, … vergelijken en een doordachte keuze maken.

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen