Vloerbekleding.net

Vloertegels (plavuizen).

tegelvloerVloertegels zijn enorm populair als vloerbedekking, met rede. Tegels zijn immers hygiënisch en meestal heel eenvoudig in onderhoud, ze komen voor in zodanig veel vormen en stijlen dat er in elk interieur wel een tegelvloer past en ze kunnen voorkomen in elke kamer en ook buitenshuis.

De tegels kunnen voorzien zijn van een glazuurlaag, trendy of sobere kleuren bevatten en het is heel eenvoudig om kleurencombinaties te gebruiken of motieven. Geglazuurde tegels zijn automatisch al voorzien van een beschermlaag tegen vocht en vuil.

Een tegelvloer die goed onderhouden wordt kan levenslang meegaan, tegels zijn dus zeker duurzaam. Er bestaan zoveel varianten en mogelijkheden – ook in prijs – dat het bijna een onmogelijke taak is om snel even te beslissen welke tegel je zou kiezen.
Toch laten we je graag kennismaken met populaire tegels. Lees verder om meer te weten te komen over tegels, of klik hier om direct alle soorten vloertegels te ontdekken.

 

 

Vloertegels in alle maten en gewichten

Vloertegels komen voor in diverse prijsklassen, kleuren, motieven en soorten. Tegels zijn echter heel duurzaam en kunnen mits goed onderhoud een leven lang meegaan.

Wat maakt vloertegels zo interessant, welke soorten bestaan er, welke formaten zijn beschikbaar en in welke ruimtes kunnen tegels geplaatst worden?
De juiste keuze maken van tegel om uw vloer mee te bedekken zal niet alleen afhangen van de prijs of het soort tegel. Zelfs als je puur voor een tegel wilt kiezen die onderhoudsvriendelijk is, dan heb je nog ongelofelijk veel mogelijkheden.

 

Vloertegel formaten

In hedendaagse tijden bestaat de trend er in om het formaat van vloertegels zo groot mogelijk te nemen. Vloertegels van 60×60 centimeter zijn dus al lang geen uitzondering meer. Het logische voordeel van grotere vloertegels is natuurlijk dat er minder voegen zichtbaar zijn. Hierdoor lijkt de kamer veel ruimer en kan je er sneller een gevoel van rust in krijgen.

Een grotere tegel geeft een verruimend visueel effect, zeker als de voegen zo klein mogelijk gemaakt worden en van een kleur zijn die aansluiten bij de kleur van de tegel. Onderschat met andere woorden het effect van de grootte van een vloertegel niet. Dit wil echter niet zeggen dat kleinere tegels geen nut meer hebben. Zoiets moet je in eerste instantie bepalen volgens de harmonie die heerst in de kamer. Als de kamer niet te druk is ingericht, dan passen kleine tegels zeker nog perfect.

 

Vloertegel kleuren

Op esthetisch vlak zijn er eindeloze mogelijkheden om een vloer met tegels te bedekken. Qua kleuren zijn verschillende combinaties mogelijk en kan je uit honderden kleuren kiezen.
Toch zijn het neutrale kleuren die het meeste gebruikt worden. Het voordeel van neutrale kleuren zoals wit, bruintinten, zwart en grijstinten is vooral dat deze een tijdloos karakter hebben en perfect combineerbaar blijven met de moderne interieurstijl.

Felle kleuren naast eerder sombere kleuren in het interieur kunnen er voor zorgen dat er teveel constrast aanwezig is en dat de sobere kleuren niet geheel tot hun recht komen. Toch kan het zeer interessant zijn om een effect te creëren met twee verschillende kleuren, zolang deze maar goed samen passen. Teveel contrast tussen de kleuren oogt niet alleen druk, maar zorgt er ook voor dat de ruimte kleiner aanvoelt. Zwart en wit kan je daarom best vermijden tenzij dat deel uitmaakt van een thema.

 

Tegels die lijken op … (Tegel imitaties)

Materialen die andere materialen nabootsen … het lijkt wel een algemene trend te zijn maar wel leuk om te besparen op een duurder alternatief, getuige ook het succes van vinyl vloerbedekking. Ook bij tegelvloeren is het mogelijk om een ander materiaal na te bootsen.

 

Tegels die lijken op hout (keramisch parket)

Hout heeft een warme uitstraling maar kan niet noodzakelijk in alle ruimtes geplaatst worden. Een vloertegel die lijkt op hout is dan ook een goed alternatief om een houtlook te verkrijgen, bijvoorbeeld in zeer vochtige ruimtes.

De kostprijs van een houten vloer liggen ongeveer in lijn met de kostprijs van een tegel die hout nabootst, maar dat hangt vooral af van de kwaliteit van de tegels.

Als voordeel heb je dan wel dat deze vloertegel in vochtige ruimtes kunnen gebruikt worden en een lange levensduur hebben.

Degelijk keramisch parket zal misschien iets duurder uitvallen inclusief de plaatsing. Gemiddelde prijzen kunnen dan ook variëren tussen 35 euro tot boven 100 euro per vierkante meter.
Uw voordelen? Het uitzicht van een warme houten vloer, eenvoudiger om te onderhouden en duurzamer dan een houten vloer. Vanaf nu is het dus mogelijk om ook parket in je badkamer of keuken te leggen.

Keramisch parket komt voor in verschillende (hout)motieven en in allerlei lengtes en breedtes. Lange tegels zullen vaak duurder uitvallen, omdat het moeilijker is om deze te produceren.

 

Tegels die lijken op natuursteen

De kostprijs van natuursteen vloeren kunnen relatief snel oplopen, ook bij natuursteen tegels. Vloertegels die lijken op een natuursteen vloer is dan een interessant alternatief om geld uit te sparen op uw vloerbedekking.

Zulke tegels kosten ongeveer 25 a 30 euro per vierkante meter, en ze vertonen dan ook de eigenschappen die je bij natuursteen kan terugvinden zoals de klassieke putjes en barstjes en adertjes. Ze zijn ook iets eenvoudiger om te onderhouden.

 

Tegels die lijken op beton of metaal

Meer en meer zijn er ook tegels terug te vinden die het uitzicht van beton of metaal nabootsen. Imiteren van andere bouwmaterialen is dus wel een trend aan het worden. Heb je interesse in dit soort tegels? Dan kan je hier eens naar vragen in jouw favoriete tegel winkel.

 

 

De ideale vloertegel

Een vloertegel moet niet alleen mooi zijn en passen binnen je interieur, ze moet ook betaalbaar zijn, duurzaam en tegen een stootje kunnen.

De beste vloertegel kiezen is niet eenvoudig, maar kan je zeker vinden als je met je eigen levensstijl rekening houdt: welke ruimte wordt het vaakst belopen en heeft daarom een tegel nodig die minder krasgevoelig is? Heb je kinderen en maak je je snel druk over vlekken? Dan moet je op zoek gaan naar een tegel die niet vlekgevoelig is. Een vloer met veel schakeringen zodat vuil minder snel opvalt.

Als de ruimte relatief klein is, vermijd dan grote tegels. Indien er meer voegen zijn in een kleine ruimte dan kan je hier een optisch effect bekomen zodat de ruimte groter lijkt. Tegels van 80x80cm vallen vaak tegen in kleinere ruimtes, maar tegels van om en bij de 45 x 45 centimeter passen dan misschien wel beter.

Wil je liever een warme sfeer behouden, dan zijn er nog steeds tal van alternatieven waarvoor je kan kiezen. Parkettegels, tegels die lijken op natuursteen of cementtegels met een patroon kunnen er voor zorgen dat er binnen de ruimte een heel warme sfeer blijft behouden.

 

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 


Natuursteen vloerbedekking offerte

Tegelvloer offerte.

Een TEGELVLOER laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.

⇒ Lees artikel


Soorten vloertegels

Soorten vloertegels

Keramische tegels, natuursteen tegels of cementtegels? Ontdek de verschillende vloertegels met hun eigenschappen, kleuren en beschikbare motieven.

⇒ Lees artikel


Tegelvloer voordelen

Tegelvloer voordelen

Vloertegels zijn duurzaam, sterk en relatief eenvoudig om te onderhouden; Maar zijn er ook nadelen? Alle voor- en nadelen van vloertegels op een rij.

⇒ Lees artikel


tegelvloer

Vloertegel prijzen

Hoeveel kosten vloertegels? Bekijk enkele richtprijzen. Kom ook te weten hoeveel een tegelzetter rekent en hoe je op een vloerder kan besparen.

⇒ Lees artikel

Witte betonvloer

Vloertegel onderhoud

Lees meer over tegelvloer onderhoud en hoe je de voegen netjes kan houden. Voegen schilderen is een leuke tip voor een nieuwe look van je vloer.

⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Kapotte tegel herstellen

Kan je een kapotte vloertegel herstellen? Dat is mogelijk, maar soms is het beter om de tegel ineens te vervangen. Lees hier hoe dit moet.

⇒ Lees artikel


vloerverwarming

Vloerverwarming en tegels?

Een tegelvloer voorzien van vloerverwarming is perfect mogelijk, maar je moet rekening houden met diverse zaken om te voorkomen dat de vloer scheurt.

⇒ Lees artikel


tegelvloer wc

Vloertegels

Plavuizen of vloertegels komen voor in diverse soorten en formaten. Lees meer over de meest populaire vloerbedekking in België.

⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn duurzaam, mogelijk in verschillende uitvoeringen, onderhoudsvriendelijk, … Hier alles over de eigenschappen, uitvoeringen en prijzen.
⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Kan je als doe-het-zelver ook vloertegels leggen? Lees verder en kom te weten volgens een stappenplan waarmee je allemaal rekening moet houden.

⇒ Lees artikel