Vloerbekleding.net

Kapotte tegels herstellen

Ook een tegel kan wel eens kapot gaan door een harde slag of stoot, maar ook omwille van vocht of een werkende muur die de tegel kapot drukt. Wie vloertegels koopt, doet er steeds goed aan om een aantal extra tegels bij te kopen en achter de hand te houden als reserve.

Wil je een kapotte tegel niet vervangen? Dan kan stopverf voor tegels misschien een oplossing voor u bieden. Stopverf kan vooral handig zijn wanneer er een gat in een tegel zit of wanneer scheurtjes moeten opgevuld worden.

Het spreekt voor zich dat snelheid hier het grootste voordeel van is en dat er geen vervangende tegel moet geplaatst worden, maar het nadeel eraan is dat deze gaten en scheurtjes meestal zichtbaar blijven.

 

Tegel vervangen

In sommige gevallen kan je er niet aan onderuit en is het noodzakelijk dat een tegel vervangen wordt. Er bestaan gespecialiseerde bedrijven die dit voor u kunnen doen, maar je kan de kapotte tegel ook zelf proberen vervangen.

Ga wel altijd eerst na wat de reden is waarom de tegel stuk is gegaan. Als er iets hard op de vloer is gevallen dan is er natuurlijk geen onderliggende reden. Vocht in de muren of vochtige vloeren moeten wel eerst aangepakt worden.

 

Stappenplan vloertegels vervangen

De eerste stap bestaat erin om de kapotte tegel te verwijderen. Eerst moet je de voeg met een smalle beitel en hamer wegkappen. Hierbij moet je zeker op letten dat de omliggende tegels niet beschadigd worden. Een fijne slijpschijf kan ook gebruikt worden om de voeg te verwijderen.

De kapotte tegel moet nu verwijderd worden. Je kan het best beginnen op de plaats waar de tegel gebarsten is en daar de beitel voorzichtig in vastkloppen. De tegel zal dan grotere beschadigingen vertonen waardoor je deze in kleinere stukjes kan loskloppen met hamer en beitel.

Stap twee bestaat uit het voorbereiden van de ondergrond. Deze moet egaal en stofvrij zijn en mogen geen resterende lijmresten meer bevatten. Je kan een schuurmachine gebruiken om het gewenste resultaat te bekomen. Stof en de laatste kleine restantjes kan je opzuigen met een stofzuiger.

Stap drie bestaat uit het leggen van de nieuwe tegel. Je start eerst met het verspreiden van de tegellijm met een getande lijmkam. Deze moet vlak zijn. Daarop kan je de tegel vervolgens leggen en zachtjes aandrukken of kloppen met een rubberen hamer tot deze op dezelfde hoogte ligt als de andere tegels. Gebruik een waterpas om te kijken of de tegel goed ligt.

Maak intussen het voegmiddel aan en voeg de tegel. Gebruik hiervoor een voegijzer om de voegen op te vullen. Wanneer het voegmiddel al half gedroogd is, kan je de overtollige restanten van het voegsel met een vochtige spons verwijderen. Wanneer de voegen volledig droog zijn, dan kan je deze opnieuw reinigen.

Hou er steeds rekening mee dat je enige tijd niet over deze tegel mag lopen. Een wasmand of stoel op deze plaats zetten waardoor je er omheen moet lopen is een simpel trucje om dit niet te vergeten.

 

Laten herstellen door een vakman

Liever geen risico nemen en de vloertegel laten herstellen door een vakman? Je spaart tijd uit en je bent zeker dat de herstelling goed gebeurd. Een ideale vakman aanspreken om het herstellingswerk uit te voeren kan je leed in de toekomst besparen.

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 


Natuursteen vloerbedekking offerte

Tegelvloer offerte.

Een TEGELVLOER laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.

⇒ Lees artikel


Soorten vloertegels

Soorten vloertegels

Keramische tegels, natuursteen tegels of cementtegels? Ontdek de verschillende vloertegels met hun eigenschappen, kleuren en beschikbare motieven.

⇒ Lees artikel


Tegelvloer voordelen

Tegelvloer voordelen

Vloertegels zijn duurzaam, sterk en relatief eenvoudig om te onderhouden; Maar zijn er ook nadelen? Alle voor- en nadelen van vloertegels op een rij.

⇒ Lees artikel


tegelvloer

Vloertegel prijzen

Hoeveel kosten vloertegels? Bekijk enkele richtprijzen. Kom ook te weten hoeveel een tegelzetter rekent en hoe je op een vloerder kan besparen.

⇒ Lees artikel

Witte betonvloer

Vloertegel onderhoud

Lees meer over tegelvloer onderhoud en hoe je de voegen netjes kan houden. Voegen schilderen is een leuke tip voor een nieuwe look van je vloer.

⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Kapotte tegel herstellen

Kan je een kapotte vloertegel herstellen? Dat is mogelijk, maar soms is het beter om de tegel ineens te vervangen. Lees hier hoe dit moet.

⇒ Lees artikel


vloerverwarming

Vloerverwarming en tegels?

Een tegelvloer voorzien van vloerverwarming is perfect mogelijk, maar je moet rekening houden met diverse zaken om te voorkomen dat de vloer scheurt.

⇒ Lees artikel


tegelvloer wc

Vloertegels

Plavuizen of vloertegels komen voor in diverse soorten en formaten. Lees meer over de meest populaire vloerbedekking in België.

⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn duurzaam, mogelijk in verschillende uitvoeringen, onderhoudsvriendelijk, … Hier alles over de eigenschappen, uitvoeringen en prijzen.
⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Kan je als doe-het-zelver ook vloertegels leggen? Lees verder en kom te weten volgens een stappenplan waarmee je allemaal rekening moet houden.

⇒ Lees artikel