Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Vloerbekleding: Harde vloeren

Zullen niet iedereen aantrekkelijk vinden, maar in bepaalde concepten zal er soms geen betere keuze zijn! Woonbeton is dezer dagen ook zeer trendy en met kleurschakeringen kan men prachtige effecten behalen.

Een harde vloer zoals een betonvloer kan zeker ook voor gezelligheid zorgen, zeker in combinatie met vloerverwarming. Het uitzicht kan er ook zo komen uit te zien, alsof het gaat om een tegelvloer. Harde vloeren krijgen automatisch een aantal voordelen mee.

 

Zo zorgen stenen vloeren voor minder stofophoping, zijn ze ideaal voor mensen met allergieën en zijn ze niet elektrostatisch oplaadbaar.
Wanneer de vloer goed is geïsoleerd, dan vormen ze een verfrissing in een warme zomer en tijdens de winter hebben ze een kleine opslagcapaciteit voor warmte. Daar komt ook nog bij dat ze eenvoudig zijn om te onderhouden.

Nadelen zijn er natuurlijk ook aan verbonden. Zo zullen harde vloeren niet geschikt zijn om het geluid te dempen in de ruimte waar ze gebruikt worden. Anderzijds hebben harde vloeren meestal het voordeel om goede richtprijzen te kunnen voorleggen. Oordeel vooral zelf:

Betonvloer

Beton als vloerbedekking? Laat je niet misleiden, want woonbeton kan zeer mooi zijn binnen een strak design. Het is daar bij nog eens stevig.
⇒ Lees artikel

Steentapijt

Steentapijten ken je ongetwijfeld uit ziekenhuizen. Het is een naadloze vloer en dus hygiënisch, waardoor deze ook in woningen populair is.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Een gietvloer is strak, modern en past in bijna elke kamer. Het is een naadloze vloer en dus ook hygiënisch. Er bestaan twee soorten gietvloeren.
⇒ Lees artikel

Natuursteen

Natuursteen is een duurzame manier om je vloer mee te bekleden, je hebt er levenslang plezier aan. Ontdek hier wat natuursteen te bieden heeft.
⇒ Lees artikel

Tegelvloer

Een tegelvloer is populair als vloerbedekking in Belgische woningen. Duurzaamheid, stevigheid en onderhoudsgemak zijn de grootste troeven.
⇒ Lees artikel