Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Gietvloeren

Gietvloeren kennen hun ontstaan in industriële gebouwen door hun robuustheid, krasbestendigheid en lange levensduur. Tegenwoordig kennen ze steeds meer ingang in kantoren en privéwoningen. Gietvloeren heb je in allerlei uitvoeringen waardoor ze vrijwel aan elk interieur kunnen worden aangepast. In deze rubriek vind je alles over gietvloeren. Wil je liever meteen de mogelijkheden aftasten om zelf een gietvloer te plaatsen? Dan verwijzen we je graag door naar onze offerteservice.

mortex woonkamer

Mortex vloer

Mortex is een pleister op basis van cement en kalk, ideaal om wanden en muren creatief mee te bekleden. Door zijn stevige en waterdichte eigenschappen biedt een Mortex vloer in…
gietvloer herstellen

Gietvloeren renoveren of herstellen

Kun je een gehavende gietvloer met slijtsporen eigenlijk nog herstellen? Of verwijder je die het best? Is het mogelijk om een gietvloer te renoveren, herstellen of te laten verwijderen? Lees in dit artikel meer over de verschillende oplossingen.
gietvloer versus betonvloer

Gietvloer versus betonvloer

In dit artikel bespreken we de verschillen tussen gietvloeren en betonvloeren: twee uitvoeringen die qua uitzicht identiek lijken. Ontdek in dit artikel meer over wat de ene vloerbedekking van de andere onderscheidt.

Gietvloer: zelf je gietvloer leggen

Het plaatsen van een gietvloer is helemaal niet eenvoudig. Niet alleen dient de ondergrond perfect egaal te zijn, het gieten en uitharden van de vloer zelf neemt vaak enkele werkdagen in beslag. Kun je zelf jouw gietvloer aanleggen? Lees het hier.
Gietvloeren voordelen

Voordelen en nadelen van een gietvloer

Gietvloeren kunnen in elke ruimte tot hun recht komen, ongeacht of het gaat om een gietvloer in de badkamer, douche, garage of slaapkamer. In dit artikel exploreren we de voor- en nadelen van van gietvloeren.
betonlook gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig, stoer en breed inzetbaar. Afhankelijk van de ondergrond kan je kiezen voor verschillende materialen. In dit artikel vind je een overzicht van alle soorten beton gietvloeren met hun prijs en eigenschappen.
Epoxy gietvloer

Soorten gietvloeren

Wat is het verschil tussen epoxy, PU- en betonlook gietvloeren? In dit artikel bespreken we de kenmerken, voor- en nadelen en mogelijkheden van deze gietvloersoorten. Zodat je een welgeïnformeerde keuze kunt maken.
Gietvloer prijs

De kostprijs van een gietvloer

Hoeveel kost zo'n gietvloer precies? Andere artikels wijzen uit dat de plaatsing geen sinecure is, dus dat zal wel weerspiegeld worden in het prijskaartje? Of niet? Lees in dit artikel meer over de kostprijs van een gietvloer.
gietvloer onderhoud

Een gietvloer onderhouden

Een gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet dient onderhouden te worden. Lees in dit artikel meer over hoe je een gietvloer lang mooi kunt houden. Ga aan de slag met onze praktische tips.
gietvloer faq

Gietvloer faq

In dit artikel vind je enkele van de meest gestelde vragen omtrent gietvloeren. In dit artikel hebben wij op deze vragen een duidelijk antwoord proberen te formuleren. Heb je nog meer advies nodig? Maak dan gebruik van onze offertedienst.
Een gietvloer is een afwerkvloer die bovenop een dragende vloer wordt gegoten. Gietvloeren kunnen opgebouwd zijn uit polyurethaan (PU) of epoxy. In de industrie worden vooral epoxy-gietvloeren toegepast vanwege de resistentie tegen allerlei zuren en omwille van hygiëne. De PU-gietvloer wordt het meest in woonhuizen toegepast, maar ook in kantoorgebouwen of showrooms. Een PU-gietvloer is elastisch en verend en in nagenoeg alle RAL-kleuren leverbaar. Soorten gietvloeren Er zijn veel vloersoorten die onder de noemer van ‘gietvloeren’ gerekend worden, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om de juiste informatie te vinden. Een gietvloer kan immers komen in verschillende uitvoeringen. Wat kunststof gietvloeren betreft kan een onderscheid worden gemaakt tussen drie soorten: Epoxy gietvloeren Polyurethaan gietvloeren (= PU gietvloeren) Gietvloeren met een betonlook Epoxyvloeren zien er nagenoeg hetzelfde uit als polyurethaan gietvloeren, maar ze verschillen wel degelijk in eigenschappen. We gaan hier later dieper op in. Daarnaast zijn er nog tal van andere alternatieven op een kunststof gietvloer. Dit gaat dan meer over cementgebonden gietvloeren zoals mortelvloeren, steentapijten en marmertapijten. Ook troffelvloeren worden meestal binnen deze categorie gerekend. Egaline, woonbeton, gietmortel, betonvloeren zijn ‘gietvloeren met een cementgebonden basis’. Het zijn harde vloeren die de werking van de ondergrond moeilijk kunnen opvangen. Over steentapijten en marmertapijten kan je hier meer informatie terugvinden. Het zijn ook naadloze vloeren, maar die opgebouwd zijn met een mengsel van kleine steentjes (of marmer) en epoxyharsen.