Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Voordelen en nadelen van een gietvloer

Gietvloeren kunnen in elke ruimte tot hun recht komen, ongeacht of het gaat om een gietvloer in de badkamer, douche, garage, in een showroom, woonkamer of slaapkamer. In dit artikel exploreren we de voor- en nadelen van van gietvloeren.

Offertes aanvragen

 

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft diverse voordelen. Er zijn veel mogelijkheden wat kleuren betreft. Alle RAL-kleuren kunnen in principe gebruikt worden. Gietvloeren zijn naadloos, dempen het geluid, zijn strak en vlak en slijtvast. Daarbij mag je ook nog de brandwerende eigenschappen niet vergeten.

Een PU gietvloer kan je combineren met vloerverwarming. Bij een epoxyvloer gaat dat moeilijker. De bovenlaag kan afgewerkt worden met een antistatische coating of antislip. Dankzij de waterdichte eigenschap van gietvloeren zijn deze zelfs geschikt om te gebruiken in laboratoria en dus uiterst hygiënisch.

De hoogte van een gietvloer beperkt zich tot enkele millimeters waardoor deze dunner is dan hout en zelfs tegels, maar heel erg duurzaam blijft. Vergelijk PU gietvloeren en epoxyvloeren onderling op deze pagina.

 

 

Nadelen van een gietvloer

Bij elke soort van gietvloer dien je wel rekening te houden als het gaat om een nieuwbouw. Bij een nieuwbouw is het niet uitzonderlijk dat het gebouw zich 2 tot 5 millimeter gaat zetten. Als je na een nieuwbouw een gietvloer laat leggen, dan kunnen deze haarscheurtjes vertonen omdat de vloer vast zit aan de ondervloer. Hierop moet je je wel voorzien. Voegen slijpen voor zeer grote oppervlakten kan hier een alternatief bieden al verliest de gietvloer wel een van zijn strakke eigenschappen, namelijk dat deze naadloos is.

Een gietvloer is wel een relatief harde grond. Vallen op de grond komt dan ook meestal hard aan. Je kan je snel bezeren, maar ook kinderen kunnen zich iets sneller pijn doen. Er kan ook een streepvorming plaatsvinden als je altijd schoenen draagt en de kleur licht en effen is.

Een gietvloer kan het best geplaatst worden door een ervaren vakman. Zelf een gietvloer plaatsen is dus meestal ook geen goed idee omdat het toch gaat om een delicate operatie.

 

Vertrouw op de expertise van een vakman

Sommige gebruikers zweren enerzijds bij dit gietvloeren en zouden nooit meer andere vloerbedekking willen. Anderzijds vind je online relatief veel klachten terug over krassen en putten bij gietvloeren. Het leggen van de gietvloer moet dus wel degelijk gebeuren door een vakman.

Vakman nodig? Met behulp van onze gratis offerteservice ontvang je binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project. Start hier jouw aanvraag.

 

Gietvloeren voordelen

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers