Vloerbekleding.net

Voordelen en nadelen van een gietvloer.

Voordelen van een gietvloer

Gietvloeren kunnen in elke ruimte tot hun recht komen, ongeacht of het gaat om een gietvloer in de badkamer, douche, garage, in een showroom, woonkamer of slaapkamer.

Een gietvloer heeft diverse voordelen. Er zijn veel mogelijkheden wat kleuren betreft. Alle RAL-kleurenkunnen in principe gebruikt worden. Gietvloeren zijn naadloos, dempen het geluid, zijn strak en vlak en slijtvast. Daarbij mag je ook nog de brandwerende eigenschappen niet vergeten.

Een PU gietvloer kan je combineren met vloerverwarming. Bij een epoxyvloer gaat dat moeilijker. De bovenlaag kan afgewerkt worden met een antistatische coating of antislip. Dankzij de waterdichte eigenschap van gietvloeren zijn deze zelfs geschikt om te gebruiken in laboratoria en dus uiterst hygiënisch.

De hoogte van een gietvloer beperkt zich tot enkele millimeters waardoor deze dunner is dan hout en zelfs tegels, maar heel erg duurzaam blijft. Vergelijk PU gietvloeren en epoxyvloeren onderling op deze pagina.

Nadelen van een gietvloer

Bij elke soort van gietvloer dien je wel rekening te houden als het gaat om een nieuwbouw. Bij een nieuwbouw is het niet uitzonderlijk dat het gebouw zich 2 tot 5 millimeter gaat zetten. Als je na een nieuwbouw een gietvloer laat leggen, dan kunnen deze haarscheurtjes vertonen omdat de vloer vast zit aan de ondervloer. Hierop moet je je wel voorzien. Voegen slijpen voor zeer grote oppervlakten kan hier een alternatief bieden al verliest de gietvloer wel een van zijn strakke eigenschappen, namelijk dat deze naadloos is.

Een gietvloer is wel een relatief harde grond. Vallen op de grond komt dan ook meestal hard aan. Je kan je snel bezeren, maar ook kinderen kunnen zich iets sneller pijn doen. Er kan ook een streepvorming plaatsvinden als je altijd schoenen draagt en de kleur licht en effen is.

Een gietvloer kan het best geplaatst worden door een ervaren vakman. Zelf een gietvloer plaatsen is dus meestal ook geen goed idee omdat het toch gaat om een delicate operatie.

Er zijn relatief veel klachten terug te vinden online over krassen en putten bij gietvloeren. De ander zal dan weer zweren bij een gietvloer. Het leggen van de gietvloer moet dus wel goed gebeuren. Gebruik het internet en doorzoek forums om na te gaan welke bedrijven mensen positieve ervaringen mee hebben. Een algemene regel kan wel zijn: als je echt van gietvloeren houdt en je vindt eventuele krassen niet zo erg dan is de kans groot dat een gietvloer ideaal voor jou kan zijn. Ben je iemand die hier wel op let? Dan kan je best nog eens rondkijken naar een alternatief.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten

 

 

 

gietvloer vloerbedekking offerte

Gietvloer offerte

Een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gietvloer eerste laag

Soorten gietvloeren

Vele vloeren worden (onterecht) als gietvloer aanzien. In principe heb je enkel epoxyvloeren en PU-gietvloeren. Leer snel de verschillen kennen.
⇒ Lees artikel

gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig en breed inzetbaar. Een overzicht van de soorten beton gietvloeren vind je hier.
⇒ Lees artikel

gietvloer voordelen nadelen

Gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, trendy en onderhoudsvriendelijk. En hoe zit het met de nadelen? Afhankelijk van de soort dien je wel rekening te houden met…
⇒ Lees artikel

Gietvloer kuisen

Gietvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van gietvloeren en kom ook te weten makkelijk het wel is. Vermijd wel heet water en detergenten …
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Gietvloer prijzen

Hoeveel kost een gietvloer? Is het duurder dan een betonvloer? Hoe komt men aan die prijs? Vindt snel een richtprijs en kom in contact met bedrijven.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Vraag en Antwoord

Gietvloeren combineren met vloerverwarming mogelijk? Kan het ook buiten gelegd worden? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

gietvloer opbouw

DHZ: gietvloer plaasten

Zelf een gietvloer plaatsen? Is Doe-Het-Zelf hier wel een goed idee? Lees meer over de werkwijze voor het plaatsen van een gietvloer.
⇒ Lees artikel

Witte gietvloer

Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen, vernieuwen of herstellen is altijd mogelijk. Je kan de vloer ook van een nieuwe kleur voorzien. Vergeet niet om de vloer …
⇒ Lees artikel

gietvloer

Gietvloer vs Betonvloer

Een gietvloer mag je niet verwarren met een betonvloer, ook al zijn het beide harde vloeren. Er zijn veel verschillen. Ontdek ze in dit artikel.
⇒ Lees artikel