Vloerbekleding.net

Gietvloer Doe Het Zelf: Zelf je gietvloer leggen

Het is natuurlijk de bedoeling dat een vlakke vloer bekomen wordt. Het proces zal drie tot vijf dagen in beslag kunnen nemen. Druktepunten creëren zoals de plaatsing van een kast of ander meubilair plaatsen doe je best pas na een week.

Een gietvloer zelf plaatsen is meestal toch geen goed idee omdat het toch gaat om een specialisten werkje. Ze zijn ook niet zo goedkoop waardoor het jammer zou zijn dat het project toch zou mislukken. Een ervaren vakman kan ook beter rekening houden met onvoorziene omstandigheden.

 

Gietvloer ondergrond

Strikt genomen kan een gietvloer op alle soorten ondergrond worden gegoten, maar een betonnen ondergrond geniet toch het meeste voorkeur. Uiteraard dient de betonnen grond vooraf al eens geschuurd te zijn.

In elk geval zal de ondergrond moeten gereinigd worden. Er mogen dus geen beschadigingen meer zijn en alle plinten moeten weggehaald worden.

  • Zandcement: Een dekvloer van zandcement van ongeveer 4 centimeter zal ongeveer 4 weken nodig hebben om te drogen en uit te harden. Reken op een week per centimeter voor de droogtijd in te schatten. Ze dient strak en vlak aangebracht te worden en het vochtpercentage mag maximaal 2,50% bedragen.
  • Tegelvloeren en Marmer: Een bestaande tegelvloer kan ook dienen als ondergrond. Loszittende tegels moeten wel verwijderd worden en opgevuld worden met epoxymortel. De tegelvloer moet je ook afschuren want anders zal er door het gladde oppervlak van de tegels niet voldoende hechting zijn.
  • Houten ondergrond: Ook een houten ondergrond is best mogelijk. Het is wel belangrijk dat deze vlak is en stabiel. Er mogen ook geen schroeven uitsteken op het oppervlak. Watervaste multiplexplaten of MDF platen zijn zeker geschikt als ondergrond.
  • Anhydriet: Een anhydriet ondergrond is ook perfect mogelijk als deze vlak en strak werd aangebracht. Deze dient wel minimaal 28 dagen te drogen. De primer zal twee keer moeten aangebracht worden omdat een gedeelte van de ondergrond samengesteld is uit gips waarin de primer kan insijpelen. De ondergrond zelf dient goed opgeschuurd te worden om de bovenste laag weg te kunnen krijgen. Anhydriet of een zandcement ondergrond zijn soms moeilijk van elkaar te onderscheiden, laat je dus zeker adviseren door een vakman.

 

Werkwijze gietvloer leggen

De werkwijze is dan als volgt: Eerst zal een hechtingsprimer worden gegoten waarop nadien een schraaplaag wordt aangebracht. Deze vormt de overgang tussen ondergrond en de gietvloer en zal eventuele oneffenheden en barstjes of scheurtjes opvullen.

Daarop komen vervolgens de verschillende gietlagen. Wil je later een nieuwe eindlaag gieten omdat de vloer niet meer naar wens is? Dan is dit perfect mogelijk!

Een gietvloer kan opgebouwd worden van 2 tot 6 lagen. Het hangt wel een beetje van de ondergrond af. Epoxyvloeren worden niet altijd standaard met een laklaag afgewerkt, bij PU gietvloeren is dat wel het geval. Een niet afgelakte kunststof gietvloer is hoogglans. Dit is mooi op het moment dat de gietvloer pas gelegd is, maar na enkele maanden kunnen hier loopsporen op verschijnen op plaatsen waar de vloer het meest belast wordt.

Een laklaag toevoegen kan bij alle soorten gietvloeren en dit in allerlei gradaties: hoogglans, zijdeglans, mat…

Qua kleuren dien je de zaken in de gaten te houden dat je bij een andere vloer ook zal moeten doen. Kies je voor een donkere vloer, dan zal bijna elk vuiltje onmiddellijk zichtbaar zijn. Hou hier rekening mee als je een keuze maakt van kleur voor je vloer. Blinkende vloeren tenslotte kunnen na verloop van tijd wel ‘vlekken’ vertonen.

 

Gietvloer bedrijf

Een mooie, gladde gietvloer leggen is niet voor iedereen weggelegd. Je doet er dus goed aan om deze klus over te laten aan een specialist in het aanbrengen van gietvloeren. Je kan onderaan deze pagina alvast gratis offertes aanvragen bij meerdere bedrijven uit jouw regio. Alle offertes zijn vrijblijvend en zonder verplichtingen maar intussen kan je al nagaan hoeveel de prijs bedraagt voor jou project en op zoek gaan naar de ideale vakman.

Waarop moet je letten als je een vakman contacteert? Enerzijds is zijn ervaring natuurlijk van belang, vraag eventueel of hij referenties kan voorleggen of foto’s kan tonen van recente realisaties die aansluiten bij jouw wensen.

Zorg er ook voor dat hij samples kan meenemen. Een halve vierkante meter gietvloer op een houten plankje zorgt er voor dat jullie het dan beiden over dezelfde afwerking hebben. Zo kan je ook makkelijker visualiseren hoe het uiteindelijke resultaat er kan uitzien.

Niet ieder bedrijf zal dit kunnen aanbieden, de kans is groot dat hij het speciaal voor u moet maken. Het kan ook zijn dat er een waarborg gevraagd wordt of een klein prijsje om dit aan te maken, maar als je hiermee toekomstige discussies kan vermijden dan is dit geen grote kost.

Enkele bedrijven die gekend zijn om hun plaatsingen van gietvloeren – en waar je inspiratie kunt halen – zijn: Senso gietvloeren, Excellent gietvloeren, Bolidt gietvloeren, DRT gietvloeren, Motion gietvloeren, Beamix gietvloeren, New Brand gietvloeren en Steppa gietvloeren. Je kan gerust contact opnemen met deze bedrijven en eventueel hun showroom bezoeken. Gebruik ook onze offertedienst om in contact te komen met specialisten uit jouw regio (zie verder).

 

offerte tegelwerkenGietvloer prijzen vergelijken

Wacht niet langer en vergelijk direct prijzen van verschillende vloerders uit jouw regio. Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor het laten plaatsen van een gietvloer. Door prijzen te vergelijken van verschillende bedrijven bespaar je tijd uit, maar ook geld. Begin nu uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van uw vloer! Klik hier om naar de offertepagina te gaan. 

 

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten

 

 

 

gietvloer vloerbedekking offerte

Gietvloer offerte

Een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gietvloer eerste laag

Soorten gietvloeren

Vele vloeren worden (onterecht) als gietvloer aanzien. In principe heb je enkel epoxyvloeren en PU-gietvloeren. Leer snel de verschillen kennen.
⇒ Lees artikel

gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig en breed inzetbaar. Een overzicht van de soorten beton gietvloeren vind je hier.
⇒ Lees artikel

gietvloer voordelen nadelen

Gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, trendy en onderhoudsvriendelijk. En hoe zit het met de nadelen? Afhankelijk van de soort dien je wel rekening te houden met…
⇒ Lees artikel

Gietvloer kuisen

Gietvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van gietvloeren en kom ook te weten makkelijk het wel is. Vermijd wel heet water en detergenten …
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Gietvloer prijzen

Hoeveel kost een gietvloer? Is het duurder dan een betonvloer? Hoe komt men aan die prijs? Vindt snel een richtprijs en kom in contact met bedrijven.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Vraag en Antwoord

Gietvloeren combineren met vloerverwarming mogelijk? Kan het ook buiten gelegd worden? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

gietvloer opbouw

DHZ: gietvloer plaasten

Zelf een gietvloer plaatsen? Is Doe-Het-Zelf hier wel een goed idee? Lees meer over de werkwijze voor het plaatsen van een gietvloer.
⇒ Lees artikel

Witte gietvloer

Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen, vernieuwen of herstellen is altijd mogelijk. Je kan de vloer ook van een nieuwe kleur voorzien. Vergeet niet om de vloer …
⇒ Lees artikel

gietvloer

Gietvloer vs Betonvloer

Een gietvloer mag je niet verwarren met een betonvloer, ook al zijn het beide harde vloeren. Er zijn veel verschillen. Ontdek ze in dit artikel.
⇒ Lees artikel