Vloerbekleding.net
Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image

De kostprijs van een gietvloer

Een gietvloer is mooi dankzij z’n hedendaagse uitstraling. De veelzijdigheid qua vormgeving zorgt ervoor dat gietvloeren in verschillende woonstijlen toepasbaar zijn. Welnu, hoeveel kost zo’n gietvloer precies? Andere artikels wijzen uit dat de plaatsing geen sinecure is, dus dat zal wel weerspiegeld worden in het prijskaartje? Of niet?

Offertes aanvragen

 

 

Kostprijs gietvloer

Algemeen gesteld geldt de regel: hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper de prijs per m² wordt.

  • Epoxyvloeren zullen meestal duurder uitkomen dan een gewone betonvloer. Je mag rekenen op een prijs vanaf 60 euro tot 90 euro per m² (exclusief BTW). Afhankelijk van je wensen kan de prijs ook oplopen tot 100 euro per vierkante meter of zelfs daarboven.
  • Een polyurethaan gietvloer zal ook duurder zijn dan een epoxyvloer. Afhankelijk van de afwerking en het totale oppervlakte zal je ongeveer tussen de 75 euro en 150 euro per m² (zonder BTW). Gemiddeld genomen mag je dus wel rekenen op een prijs van 70 – 100 euro per vierkante meter.

LET OP: De ondergrond, oppervlakte, moeilijkheidsgraad (zoals bv het aantal hoeken), de locatie, de gekozen grondstoffen en afwerking zijn factoren die allemaal invloed hebben op de prijsraming. Voor de plaatsing van een witte gietvloer rekenen sommige bedrijven ook een kleine meerprijs aan.

 

Gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken?

Prijzen vergelijken is goed voor uw portemonnee, en daar helpen we graag aan mee. Online jouw zoektocht starten is heel eenvoudig dankzij ons offertesysteem. Het stelt je in staat om snel een goede prijs-kwaliteit verhouding terug te vinden van bedrijven waar je misschien niet onmiddellijk aan dacht.

Onze tip? Vraag meerdere offertes aan bij verschillende gespecialiseerde firma’s. Dit stelt je in staat om deze op een overzichtelijke manier met elkaar te vergelijken. Ontvang gratis offertes via onze offertedienst.

 

 

Gietvloer prijs

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

Lees ook
Epoxy gietvloer
Soorten gietvloeren
mortex woonkamer
Mortex vloer
gietvloer herstellen
Gietvloeren renoveren of herstellen
gietvloer onderhoud
Een gietvloer onderhouden
gietvloer faq
Gietvloer faq
Gietvloeren voordelen
Voordelen en nadelen van een gietvloer
betonlook gietvloer
Beton gietvloer
Gietvloer: zelf je gietvloer leggen