Vloerbekleding.net

Gietvloer versus betonvloer

Een gietvloer is niet hetzelfde als een betonvloer. Ze verschillen in vele eigenschappen. Om verwarring te voorkomen overlopen we beide vloersoorten eens kort.

Het klopt dat gietvloeren er uit kunnen zien als een betonvloer: het enige kenmerk dat overeenstemt, is dan ook het uitzicht namelijk de industriële look.

Gietvloeren worden gemaakt op basis van epoxy of polyurethaan. Deze worden aangelegd in diverse lagen en zijn ongeveer 3 millimeter dik. Hieruit volgt ook dat het gewicht veel lager is en dat deze bijna even dragend is als een gepolierde betonvloer van 10 centimeter.

Een gietvloer zal ook warmer aanvoelen dan beton, zeker als je kiest voor een PU gietvloer (=polyurethaan gietvloer). Ook in prijs zal er een verschil zijn tussen beide vloeren. Een gietvloer zal in de meeste gevallen duurder uitkomen dan een betonvloer.
Vloerverwarming combineren met een betonvloer is mogelijk, net zoals dat kan bij een PU gietvloer. In combinatie met een epoxyvloer wordt dit in principe niet aangeraden.

Qua onderhoud zal je weinig verschillen merken, beide vloeren zijn relatief makkelijk te onderhouden, maar het voordeel van een gietvloer is dat deze geen stofvorming veroorzaakt dat bij een betonvloer wel het geval is. Een gietvloer is ook waterdicht waardoor morsen van een drankje ook geen ramp is omdat deze niet in de vloer kan trekken.

Welke verschillen zijn er nog? Het zijn beide harde vloersoorten, maar beton zal toch harder zijn dan een PU gietvloer. Dit betekend dan ook dat een betonvloer heel gevoelig is voor scheuren of barsten. Een betonvloer zal ook gevoeliger zijn tegen krassen. Krassen kan je niet vermijden, zelfs niet bij gietvloeren. Als je kiest voor een gietvloer, dan moet je dit doen omwille van het strakke karakter van de vloer.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten

 

 

 

gietvloer vloerbedekking offerte

Gietvloer offerte

Een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gietvloer eerste laag

Soorten gietvloeren

Vele vloeren worden (onterecht) als gietvloer aanzien. In principe heb je enkel epoxyvloeren en PU-gietvloeren. Leer snel de verschillen kennen.
⇒ Lees artikel

gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig en breed inzetbaar. Een overzicht van de soorten beton gietvloeren vind je hier.
⇒ Lees artikel

gietvloer voordelen nadelen

Gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, trendy en onderhoudsvriendelijk. En hoe zit het met de nadelen? Afhankelijk van de soort dien je wel rekening te houden met…
⇒ Lees artikel

Gietvloer kuisen

Gietvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van gietvloeren en kom ook te weten makkelijk het wel is. Vermijd wel heet water en detergenten …
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Gietvloer prijzen

Hoeveel kost een gietvloer? Is het duurder dan een betonvloer? Hoe komt men aan die prijs? Vindt snel een richtprijs en kom in contact met bedrijven.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Vraag en Antwoord

Gietvloeren combineren met vloerverwarming mogelijk? Kan het ook buiten gelegd worden? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

gietvloer opbouw

DHZ: gietvloer plaasten

Zelf een gietvloer plaatsen? Is Doe-Het-Zelf hier wel een goed idee? Lees meer over de werkwijze voor het plaatsen van een gietvloer.
⇒ Lees artikel

Witte gietvloer

Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen, vernieuwen of herstellen is altijd mogelijk. Je kan de vloer ook van een nieuwe kleur voorzien. Vergeet niet om de vloer …
⇒ Lees artikel

gietvloer

Gietvloer vs Betonvloer

Een gietvloer mag je niet verwarren met een betonvloer, ook al zijn het beide harde vloeren. Er zijn veel verschillen. Ontdek ze in dit artikel.
⇒ Lees artikel