Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Gietvloer versus betonvloer

 

Een gietvloer is niet hetzelfde als een betonvloer. Ze verschillen in vele eigenschappen. Om verwarring te voorkomen overlopen we beide vloersoorten eens kort.

 

Offertes aanvragen

 

 

Gietvloer versus betonvloer

gietvloer versus betonvloer

Het klopt dat gietvloeren er uit kunnen zien als een betonvloer: het enige kenmerk dat navenant is, is dan ook het uitzicht:

 

1) Samenstelling

Gietvloeren worden gemaakt op basis van epoxy of polyurethaan. Deze worden aangelegd in diverse lagen en zijn ongeveer 3 millimeter dik. Hieruit volgt ook dat het gewicht veel lager is en dat deze bijna even dragend is als een gepolierde betonvloer van 10 centimeter.

 

2) Wooncomfort

Een gietvloer zal ook warmer aanvoelen dan beton, zeker als je kiest voor een PU gietvloer (=polyurethaan gietvloer). Ook in prijs zal er een verschil zijn tussen beide vloeren. Een gietvloer zal in de meeste gevallen duurder uitkomen dan een betonvloer.

Vloerverwarming combineren met een betonvloer is mogelijk, net zoals dat kan bij een PU gietvloer. In combinatie met een epoxyvloer wordt dit in principe niet aangeraden.

 

3) Onderhoud

Qua onderhoud zal je weinig verschillen merken, beide vloeren zijn relatief makkelijk te onderhouden, maar het voordeel van een gietvloer is dat deze geen stofvorming veroorzaakt dat bij een betonvloer wel het geval is. Een gietvloer is ook waterdicht waardoor morsen van een drankje ook geen ramp is omdat deze niet in de vloer kan trekken.

 

4) Levensduur

Welke verschillen zijn er nog? Het zijn beide harde vloersoorten, maar beton zal toch harder zijn dan een PU gietvloer. Dit betekend dan ook dat een betonvloer heel gevoelig is voor scheuren of barsten. Een betonvloer zal ook gevoeliger zijn tegen krassen. Krassen kan je niet vermijden, zelfs niet bij gietvloeren. Als je kiest voor een gietvloer, dan moet je dit doen omwille van het strakke karakter van de vloer.

 

Vertrouw op het vakmanschap van een gietvloerexpert

Wil je graag zelf een gietvloer met betonlook plaatsen? Of twijfel je misschien tussen een betonnen vloer of een PU-gietvloer? Dan doe je er goed aan je te richten tot een ervaren vakman. Samen met hem kun je jouw wensen bespreken en de mogelijkheden bekijken. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om in contact te komen met professionals uit jouw streek. Start jouw aanvraag door het onderstaande offerteformulier in te vullen.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers