Vloerbekleding.net

Een gietvloer onderhouden.

Een gietvloer onderhouden is zeker niet moeilijk of lastig. Deze is immers naadloos en waterdicht en dus in vele opzichten hygiënischer dan een klassieke vloerbekleding met voegen omdat het vuil zich daar niet in kan vastzetten.

Het is mogelijk om dagelijks te stofzuigen. Een gietvloer is krasbestendig, maar let op: niet krasvrij! Als er krassen op de vloer komen dan zullen deze echter meestal niet heel erg zichtbaar zijn. Jij zal ze wel sneller zien omdat je van de krassen afweet. Daarnaast slijten de randjes van de krassen na verloop van tijd ook af waardoor het iets minder opvalt dat ze aanwezig zijn.

Een gietvloer kan je zonder problemen dweilen met lauw water, maar heet water vermijd je best omdat dit voor enkele dagen zichtbaar kan blijven op de vloer. Mors je een drankje op de vloer, dan mag dit ook geen probleem geven aangezien een gietvloer vloeistofdicht is. Rode wijn kan wel vlekken maken en daar neem je het best geen risico en verwijder je de vloeistof best zo snel mogelijk.

Het dagelijkse onderhoud kan ook gebeuren met een vochtige microvezeldoek. Er bestaan ook speciale gietvloerreinigers en onderhoud kits, maar deze hoef je niet altijd te gebruiken.

Samengevat kan het kuisschema er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

  • Dagelijks: onderhoud met stofzuiger en kuisen met microvezeldoek als de vloer enigszins vuil lijkt.
  • Wekelijks: er snel eens overheen met een dweil
  • Trimestrieel: even de speciale reiniger gebruiken om je vloer in optimale conditie te houden.

gietvloer kuisenGrote ruimtes zoals bijvoorbeeld showrooms doen er wel goed aan om de vloer elk kwartaal te boenen of een schrob/zuig behandeling toe te passen. Hierbij wordt er dan gebruik gemaakt van een witte pad onder een roterende machine die men ook kent als de Woodboy. De kost ramen we gemiddeld op 1,50 euro per vierkante meter. Je kan hiervoor een schoonmaakbedrijf aanspreken.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten

 

 

 

gietvloer vloerbedekking offerte

Gietvloer offerte

Een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gietvloer eerste laag

Soorten gietvloeren

Vele vloeren worden (onterecht) als gietvloer aanzien. In principe heb je enkel epoxyvloeren en PU-gietvloeren. Leer snel de verschillen kennen.
⇒ Lees artikel

gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig en breed inzetbaar. Een overzicht van de soorten beton gietvloeren vind je hier.
⇒ Lees artikel

gietvloer voordelen nadelen

Gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, trendy en onderhoudsvriendelijk. En hoe zit het met de nadelen? Afhankelijk van de soort dien je wel rekening te houden met…
⇒ Lees artikel

Gietvloer kuisen

Gietvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van gietvloeren en kom ook te weten makkelijk het wel is. Vermijd wel heet water en detergenten …
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Gietvloer prijzen

Hoeveel kost een gietvloer? Is het duurder dan een betonvloer? Hoe komt men aan die prijs? Vindt snel een richtprijs en kom in contact met bedrijven.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Vraag en Antwoord

Gietvloeren combineren met vloerverwarming mogelijk? Kan het ook buiten gelegd worden? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

gietvloer opbouw

DHZ: gietvloer plaasten

Zelf een gietvloer plaatsen? Is Doe-Het-Zelf hier wel een goed idee? Lees meer over de werkwijze voor het plaatsen van een gietvloer.
⇒ Lees artikel

Witte gietvloer

Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen, vernieuwen of herstellen is altijd mogelijk. Je kan de vloer ook van een nieuwe kleur voorzien. Vergeet niet om de vloer …
⇒ Lees artikel

gietvloer

Gietvloer vs Betonvloer

Een gietvloer mag je niet verwarren met een betonvloer, ook al zijn het beide harde vloeren. Er zijn veel verschillen. Ontdek ze in dit artikel.
⇒ Lees artikel