Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Een gietvloer onderhouden

Een gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet dient onderhouden te worden. Lees in dit artikel meer over hoe je een gietvloer lang mooi en netjes kunt houden.

Offertes aanvragen

 

 

Hoe een gietvloer onderhouden

Een gietvloer onderhouden is zeker niet moeilijk of lastig. Deze is immers naadloos en waterdicht en dus in vele opzichten hygiënischer dan een klassieke vloerbekleding met voegen omdat het vuil zich daar niet in kan vastzetten.

 

Onderhoud: samengevat

Samengevat kan het kuisschema er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

  • Dagelijks: onderhoud met stofzuiger en kuisen met microvezeldoek als de vloer enigszins vuil lijkt.
  • Wekelijks: dweilen met neutraal of aangepast detergent
  • Trimestrieel: met een speciale reiniger boenen om de vloer in optimale conditie te houden.

 

Het is mogelijk om dagelijks te stofzuigen. Een gietvloer is krasbestendig, maar let op: niet krasvrij! Als er krassen op de vloer komen dan zullen deze meestal niet heel erg zichtbaar zijn. Jij zal ze wel sneller zien omdat je van de krassen afweet. Daarnaast slijten de randjes van de krassen na verloop van tijd ook af waardoor het iets minder opvalt dat ze aanwezig zijn.

Een gietvloer kan je zonder problemen dweilen met lauw water, maar heet water vermijd je best omdat dit voor enkele dagen zichtbaar kan blijven op de vloer. Mors je een drankje op de vloer, dan mag dit ook geen probleem geven aangezien een gietvloer vloeistofdicht is. Rode wijn kan wel vlekken maken en daar neem je het best geen risico en verwijder je de vloeistof best zo snel mogelijk.

Het dagelijkse onderhoud kan ook gebeuren met een vochtige microvezeldoek. Er bestaan ook speciale gietvloerreinigers en onderhoud kits, maar deze hoef je niet altijd te gebruiken.

Grote ruimtes zoals bijvoorbeeld showrooms doen er wel goed aan om de vloer elk kwartaal te boenen of een schrob/zuig behandeling toe te passen. Hierbij wordt er dan gebruik gemaakt van een witte pad onder een roterende machine die men ook kent als de Woodboy. De kost ramen we gemiddeld op 1,50 euro per vierkante meter. Je kan hiervoor een schoonmaakbedrijf aanspreken.

 

Vertrouw op het advies van een gietvloerexpert!

Wanneer een expert jouw gietvloer geplaatst heeft, zal hij je zeker voorzien van de nodige onderhoudstips. Ben je op zoek naar vrijblijvend advies in verband met het onderhoud of zelfs het plaatsen van een gietvloer? Dan kun je via onze offerteservice in contact komen met erkende professionals uit jouw regio. Start jouw aanvraag hier.

 

gietvloer onderhoud

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers