Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Gietvloeren renoveren of herstellen

Alle vloeren beginnen gebruiks- en slijtsporen te vertonen wanneer ze intens belopen worden. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je een zwaar object laat vallen en je zo de vloer beschadigd. Zelfs de immer robuuste en slijtvaste gietvloeren ontkomen er niet aan. Is het mogelijk om een gietvloer te vernieuwen, herstellen of te laten verwijderen? Lees in dit artikel meer over de verschillende oplossingen.

Ga snel naar:
Gietvloer vernieuwen
Gietvloer herstellen
Gietvloer verwijderen
Offertes aanvragen

Gietvloer vernieuwen

 

Een gietvloer vernieuwen kan soms nodig zijn. Denk bijvoorbeeld maar als je een nieuwe woning overneemt, fan bent van gietvloeren maar de toplaag niet naar jou zin is. Geen probleem: De gietvloer kan perfect voorzien worden van een nieuwe toplaag.

Het bedrijf in kwestie dat je hiervoor aanspreekt zal dan de toplaag licht opschuren zodat het lijkt alsof je een nieuwe vloer hebt. Het is ook mogelijk om de kleur van je gietvloer te veranderen.

Prijs: de kostprijs voor het renoveren van een bestaande gietvloer ligt tussen de € 10 à € 20 per m² (incl. btw & uitvoering)

Gietvloer herstellen

Ongelukken gebeuren soms waardoor een gietvloer herstelling nodig heeft. Dit vormt ook geen probleem: Het bedrijf dat u contacteert zal een stuk van de gietvloer kunnen verwijderen en deze nadien opnieuw opvullen met epoxymortel.

Nadien zal de vloer wel opnieuw moeten opgeschuurd worden en zal er een nieuwe laag gegoten moeten worden om terug het naadloos uitzicht te verkrijgen.

Wens je de gietvloer opnieuw te lakken? Slijtage op lange termijn valt immers niet uit te sluiten dat je je vloer eens wil opwaarderen. Onderhoud je je vloer goed, dan heb je daar zeker 10 jaar genot van.

Prijs: de kostprijs voor het herstellen van een bestaande gietvloer ligt tussen de € 10 à € 20 per m² (incl. btw & uitvoering)

Gietvloer verwijderen

Er komt best wat werk kijken bij het verwijderen van een gietvloer. De gietvloerexpert moet eigenlijk laag per laag wegschrapen met een speciale machine. Wanneer dit degelijk en zorgvuldig gebeurt, heb je een vrijwel nieuwe egale basis van waaruit je kunt vertrekken voor jouw nieuwe vloerbedekking.

Prijs: de kostprijs voor het slopen & verwijderen van een bestaande gietvloer ligt tussen de € 40 à € 50 per m² (incl. btw & uitvoering). Let op: hierbij komen ook nog de afvoerkosten.

 

Vertrouw op een ervaren vakman

Wil je graag jouw huidige gietvloer renoveren of verwijderen? Dan laat je het best de werken uitvoeren door een ervaren firma. Op deze manier ben je zeker van een kwalitatieve, hoogstaande afhandeling van de klus.

Vakman nodig? Maak gebruik van het offerteformulier om in contact te komen met professionals uit jouw regio. Ontvang gratis offertes op maat van jouw project.

 

gietvloer herstellen

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers