Vloerbekleding.net

Diverse vragen en antwoorden over gietvloeren

Op deze pagina kan je een overzicht terugvinden met vragen die je eventueel kan hebben, maar moeilijk of niet terug te vinden zijn in de overige artikels over gietvloeren.

Lees zeker ook onze andere artikelen over gietvloeren, maar intussen kan je al een antwoord vinden op volgende vragen:

 

Betonvloer of epoxyvloer: wat is het verschil?

Een betonvloer en een epoxyvloer zijn twee totaal verschillende vloeren. Bij een betonvloer – meer bepaald een gepolierde betonvloer – wordt gietbeton gebruikt dat gepolierd wordt met behulp van een vlindermachine.

Een epoxyvloer is net zoals een betonvloer naadloos. Bij een epoxyvloer wordt er eerst op een bestaande vloer of op de chape een schraaplaag aangebracht op basis van epoxyharsen. Hierover wordt dan een gietvloer gegoten die bestaat uit een tweecomponenten epoxyhars of polyurethaan.

 

PU gietvloer of epoxyvloer: wat is het verschil?

PU gietvloeren zijn aangenamer om op te lopen omdat ze minder hard zijn dan epoxyvloeren, ze zijn elastischer. Beide soorten zijn echter wel hard en duurzaam, maar epoxy gietvloeren zullen niet scheuren. Hier kan je alles terugvinden over beide soorten gietvloeren.

 

Een gietvloer combineren met vloerverwarming?

gietvloer schraaplaag vloerverwarmingElders op onze website kon je al lezen dat er verschillende soorten gietvloeren bestaan. Dit is heel belangrijk om weten als je er aan denkt om een gietvloer te combineren met vloerverwarming.

Epoxy gietvloeren kan je niet combineren met vloerverwarming. PU-gietvloeren dan weer wel. PU gietvloeren hebben geen isolerende eigenschappen maar warmtegeleidende capaciteiten. Hierdoor wordt er gezorgd voor een optimaal rendement van uw vloerverwarming, mede omdat de laagdikte uiteindelijk niet heel dik zal zijn (3mm tot 4mm).

Een gietvloer zal snel zijn omgevingstemperatuur opnemen waardoor je geen koud gevoel krijgt als je blootvoets over de vloer loopt, zelfs niet als er geen vloerverwarming aanwezig is. De mogelijkheid bestaat wel dat de uitzettingsvoegen in de chape overgenomen zullen worden in de gietvloer om scheurvorming te vermijden.

Lees meer over vloerverwarming.

Kan je een gietvloer ook buitenshuis plaatsen?

Gietvloeren kunnen gerust buiten geplaatst worden. Het proces is ongeveer gelijkaardig met een plaatsing binnenshuis. De vele natte dagen die we in België kennen kunnen echter wel voor moeilijkheden zorgen.

De meest gebruikte gietvloeren zijn in principe dampdicht. Dampopen systemen bestaan maar weinig bedrijven werken hiermee. Als er vocht aanwezig is in de ondervloer dan zal dit vocht leiden tot blaasvorming. Extra maatregelen zijn dus nodig om er voor te zorgen dat de ondergrond voldoende tijd krijgt om te drogen.

Het is dus best mogelijk om een gietvloer buiten te plaatsen, maar je zal op voorhand wel voldoende maatregelen moeten treffen. Geluk met het weer zal ook nodig zijn, want een gietvloer heeft zeker 4 dagen nodig om te kunnen drogen.

 

offerte tegelwerkenWaar kan ik gratis offertes voor gietvloeren bekomen?

Dankzij onze offertedienst kan je geheel gratis en vrijblijvende offertes aanvragen. Honderden mensen gingen jou al voor om prijzen van gietvloeren te vergelijken. Ontvang offertes van maximaal 3 verschillende professionals voor de plaatsing van jouw gietvloer. Prijzen vergelijken … het kan ook makkelijk. Begin nu uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van uw vloer! Klik hier om naar de offertepagina te gaan. 

 

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten

 

 

 

gietvloer vloerbedekking offerte

Gietvloer offerte

Een gietvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gietvloer eerste laag

Soorten gietvloeren

Vele vloeren worden (onterecht) als gietvloer aanzien. In principe heb je enkel epoxyvloeren en PU-gietvloeren. Leer snel de verschillen kennen.
⇒ Lees artikel

gietvloer

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig en breed inzetbaar. Een overzicht van de soorten beton gietvloeren vind je hier.
⇒ Lees artikel

gietvloer voordelen nadelen

Gietvloer voordelen

Gietvloeren zijn sterk, duurzaam, trendy en onderhoudsvriendelijk. En hoe zit het met de nadelen? Afhankelijk van de soort dien je wel rekening te houden met…
⇒ Lees artikel

Gietvloer kuisen

Gietvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van gietvloeren en kom ook te weten makkelijk het wel is. Vermijd wel heet water en detergenten …
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Gietvloer prijzen

Hoeveel kost een gietvloer? Is het duurder dan een betonvloer? Hoe komt men aan die prijs? Vindt snel een richtprijs en kom in contact met bedrijven.
⇒ Lees artikel

Gietvloer

Vraag en Antwoord

Gietvloeren combineren met vloerverwarming mogelijk? Kan het ook buiten gelegd worden? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

gietvloer opbouw

DHZ: gietvloer plaasten

Zelf een gietvloer plaatsen? Is Doe-Het-Zelf hier wel een goed idee? Lees meer over de werkwijze voor het plaatsen van een gietvloer.
⇒ Lees artikel

Witte gietvloer

Gietvloer verwijderen

Een gietvloer verwijderen, vernieuwen of herstellen is altijd mogelijk. Je kan de vloer ook van een nieuwe kleur voorzien. Vergeet niet om de vloer …
⇒ Lees artikel

gietvloer

Gietvloer vs Betonvloer

Een gietvloer mag je niet verwarren met een betonvloer, ook al zijn het beide harde vloeren. Er zijn veel verschillen. Ontdek ze in dit artikel.
⇒ Lees artikel