Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Beton gietvloer

Een beton gietvloer is stevig, stoer en breed inzetbaar. Afhankelijk van de ondergrond en eisen van de vloer kan je kiezen voor verschillende materialen. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten beton gietvloeren met hun prijs en eigenschappen.

Ga snel naar:
Soorten
Prijs
Onderhoud

Soorten beton gietvloeren

Een beton gietvloer combineert de rustgevende, moderne uitstraling van beton met het comfort van een gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk naadloos, slijtvast, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Met verschillende materialen kan je een gietvloer met betonlook verkrijgen. Elke soort heeft zijn eigen mogelijkheden, eigenschappen en vereisten voor de plaatsing. Ze zijn alle geschikt om te combineren met vloerverwarming.

 

1. Cementgebonden gietvloer

gietvloer betonlook

Een cementgebonden gietvloer, ook wel woonbeton genoemd, wordt gevormd uit één cementlaag en een aantal beschermende lak- of waslagen. De beton gietvloer wordt met de hand uitgevlakt. Na het drogen wordt de beton gietvloer gepolijst. De plaatsing vraagt ca. 5 dagen.

Dit type gietvloer lijkt zeer sterk op een betonvloer, maar je kan die veel dunner leggen. Het is wel dikker dan andere types gietvloer met betonlook. Ook kunnen er haarscheurtjes optreden, maar die hebben weinig invloed op de kwaliteit. Woonbeton is niet volledig waterdicht. Het is daarom vooral geschikt voor droge ruimtes met een effen, vormvaste vloer.

» Dikte: 5 – 7 mm
» Geschikte ondergrond: zandcement vloer – tegels (mits voorbehandeling met een epoxy primer)
» Prijs: ± € 75 – 150 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

2. Betonstuc of beton ciré

betonlook gietvloer

Betonstuc is een mengsel van cement, hars en pigmenten. De mix wordt in dunne lagen uitgesmeerd over de ondergrond. Elke laag moet kunnen drogen, waardoor de plaatsing anderhalve week in beslag neemt. Daarna wordt deze beton gietvloer geïmpregneerd en voorzien van een beschermende coating.

De plaatsing duurt dan wel lang, het resultaat mag er zijn. Je bekomt een waterdichte vloer, wat dit de ideale vloer maakt voor kleine, vochtige ruimtes zoals een badkamer of keuken. Een bijzonder neveneffect van de werkwijze zijn de vloeiende lijnen. Zo krijg je een elegante, levendige vloer, in tegenstelling tot de andere egale, rustgevende beton gietvloeren.

» Dikte: 2 – 3 mm
» Geschikte ondergrond: vlakke ondervloer van cement of beton
» Prijs: ± € 85 – 145 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

3. Massieve betonvloer

gegoten betonvloer

Natuurlijk benadert niets een industriële betonlook meer dan een authentieke betonvloer. Ook dit is een gietvloer in brede zin: beton van zandcement wordt gegoten op een wapening en met een reilat uitgevlakt. Een gegoten betonvloer is zeer geliefd door de snelle plaatsing: na 1 of 2 dagen is het al beloopbaar. Die kan je dan op allerlei manieren afwerken (polijsten, met een print bedrukken …).

Massief beton is goedkoper dan de andere beton gietvloeren en uiterst geschikt voor grote ruimtes (in tegenstelling tot betonstuc). Het is wel niet bestand tegen vet en zuur. Daarom moet je bij morsen meteen de vettigheid opkuisen. Let wel, je moet voldoende opbouwhoogte hebben, want deze vloer is zeer dik.

» Dikte: minstens 10 cm
» Geschikte ondergrond: elke vlakke, droge ondergrond
» Prijs: ± € 50 – 130 per m² (incl. btw). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

4. Kunststof gietvloer met betonlook

beton gietvloer

Ook zonder cement is een gietvloer met betonlook mogelijk. Een gietvloer van kunsthars in grijstinten is minder authentiek, maar wel even strak en design. Let wel, enkel met polyurethaan (PU) verkrijg je een betonlook, niet met epoxyhars. In feite is dit de enige echte gietvloer van het lijstje, want de vloer vlakt zichzelf uit. De plaatsing gebeurt in verschillende lagen, die elk een andere positieve eigenschap aan de vloer toevoegen. Dit duurt ca. 4 – 5 dagen.

Deze betonlook gietvloer heeft veel troeven. PU is licht elastisch, waardoor je geen scheuren krijgt zoals bij betonstuc en massief beton. Verder is het uv-bestendig, zodat het in zonlicht zijn kleuren behoudt. Bovendien heb je met PU heel wat mogelijkheden: waterdicht, geluiddempend, met matte of gladde afwerking …

» Dikte: 1 – 3 mm
» Geschikte ondergrond: elke ondervloer mits voorbehandeling
» Prijs: ± € 70 – 120 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang hier vrijblijvend offertes.

 

Prijs beton gietvloer

Verschillende factoren bepalen de prijs voor een beton gietvloer: het materiaal, de oppervlakte, dikte en moeilijkheidsgraad. Vaak wordt voor grotere vloeren een lager tarief aangerekend dan voor een kleine oppervlakte. Ook de eventuele voorbereiding van de ondergrond en de afwerking beïnvloeden de kosten van een gietvloer met betonlook.

De prijs voor een betonnen gietvloer ligt gemiddeld tussen 50 en 150 euro per vierkante meter (incl. btw en plaatsing). Een vakman geeft je advies in welk soort betonlook gietvloer past bij jouw noden en wensen en verzekert je van een correcte, duurzame plaatsing. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes via de offerteservice.

 

Onderhoud betonlook gietvloer

Omdat een beton gietvloer geen voegen heeft, kan er geen vuil in kruipen. Het is ook gemakkelijk te onderhouden. Een betonnen gietvloer of één met een betonlook kan je best wel regelmatig reinigen om te voorkomen dat zand en vuil de toplaag beschadigen. Gebruik voor het stofzuigen een parketborstel.

Voor een natte schoonmaak zijn agressieve schoonmaakproducten te vermijden. Gebruik ook geen bruine zeep, omdat dat een vettig laagje achter laat. Een neutrale allesreiniger volstaat voor het dweilen. De beton gietvloer mag niet te lang vochtig blijven, zodat er geen kalkplekken op kunnen verschijnen.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers