Vloerbekleding.net

Overzicht tegelvloer voordelen en nadelen

Tegels zijn heel erg duurzaam en makkelijk om te onderhouden. Het wekelijkse onderhoud kan perfect bestaat uit het reinigen met water en zeep. Hou er wel steeds rekening mee dat bepaalde tegels iets gevoeliger zijn aan vlekken en het best onderhouden worden met aangepaste producten.

Vloertegels zijn hygiënisch in vergelijking met andere soorten vloerbekleding zoals tapijten. Alhoewel er anti-allergie tapijten op de markt zijn, neem je het minste risico met een tegelvloer: stof wordt immers niet vastgenomen en is makkelijker om te verwijderen.

Afhankelijk van de soort vloertegel dat je kiest, is de kans best realistisch dat de plaatsing van een tegelvloer goedkoper uitvalt dan andere soorten vloerbedekkingen. Tegelvloeren zijn niet zeer duur, al bestaan er wel duurdere varianten. Sowieso heb je met vloertegels een duurzame vloer voor een degelijke prijs.

Je kan ook extra geld besparen door te kijken naar tegels van tweede of derde keus, of een look-a-like tegel te kiezen. Eerste keus tegels zijn tegels zonder enige afwijking. Tussen tweede keus of derde keus tegels kan moeilijk een onderscheid gemaakt worden en zal afhankelijk zijn van de normen die elke outlet hanteert. Het duidt aan in welke mate er afwijkingen zijn. Dit kunnen zelfs lichte kleurverschillen zijn.

Tegels als vloerbedekking kunnen ook meehelpen om een ruimte groter te laten uitzien dan ze werkelijk is. Kleine vloertegels kunnen druk overkomen, maar grote tegels in dezelfde ruimte zorgen er voor dat die ruimte groter zal lijken. Ze zijn ruimtelijk en passen binnen elke kamer.

Wie kiest voor vloertegels heeft tal van mogelijkheden als het op kleuren en motieven aankomt. De mogelijkheden lijken eindeloos. Wie op zoek gaat naar tegels om zijn vloer mee te bedekken, doet er goed aan om eerst te beslissen welk type tegel er geplaatst moet worden. De keuze kan zowel van het beschikbare budget afhangen, als van het onderhoudsgemak.

 

Nadelen van vloertegels

Vloertegels bieden een eindeloze waaier aan mogelijkheden als het aankomt op motieven en kleuren. Toch moet je er rekening mee houden dat het effect dat je tracht te bekomen niet zo eenvoudig is. Zolang de tegels niet in de ruimte liggen, is het moeilijk om het exacte effect te kennen. Het resultaat dat je ziet in een showroom zal dus niet noodzakelijk hetzelfde gevoel oproepen als de tegels daadwerkelijk geplaatst zijn in jouw kamer.

Vloertegels voelen kouder aan in vergelijking met bijvoorbeeld een houten vloer. Een oplossing hiervoor is vloerverwarming maar dat komt natuurlijk met een prijskaartje. Tegels kunnen echter wel goedkoper uitvallen dan andere vloerbedekkingen, dus misschien als er budget vrijkomt dat deze kan aangewend worden om vloerverwarming te leggen.

Tegelvloeren kunnen glad zijn en dus gevaarlijk zijn indien de vloer nat is. Kijk ook naar de anti-slipwaarde van een tegel om in te schatten hoe glad een tegel kan zijn. Hoe hoger de slipwaarde, hoe ruwer het oppervlak zal zijn en dus ook hoe minder glad de vloertegel zal zijn. Dit is belangrijk voor gezinnen met kinderen. Kinderen vallen al eens vaker en tegels zijn een harde ondergrond.

Een tegelvloer is zeker een mooi product om je vloer mee te bekleden, maar een nadeel zijn de voegen: deze gaan er vaak na verloop van tijd vuil gaan uitzien. De voegen in optimale staat houden zal dus wel enigszins meer onderhoud vergen, maar je kan deze ook regelmatig verven. Klik hier voor meer info over het verven van tegelvloer voegen.

 

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 


Natuursteen vloerbedekking offerte

Tegelvloer offerte.

Een TEGELVLOER laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.

⇒ Lees artikel


Soorten vloertegels

Soorten vloertegels

Keramische tegels, natuursteen tegels of cementtegels? Ontdek de verschillende vloertegels met hun eigenschappen, kleuren en beschikbare motieven.

⇒ Lees artikel


Tegelvloer voordelen

Tegelvloer voordelen

Vloertegels zijn duurzaam, sterk en relatief eenvoudig om te onderhouden; Maar zijn er ook nadelen? Alle voor- en nadelen van vloertegels op een rij.

⇒ Lees artikel


tegelvloer

Vloertegel prijzen

Hoeveel kosten vloertegels? Bekijk enkele richtprijzen. Kom ook te weten hoeveel een tegelzetter rekent en hoe je op een vloerder kan besparen.

⇒ Lees artikel

Witte betonvloer

Vloertegel onderhoud

Lees meer over tegelvloer onderhoud en hoe je de voegen netjes kan houden. Voegen schilderen is een leuke tip voor een nieuwe look van je vloer.

⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Kapotte tegel herstellen

Kan je een kapotte vloertegel herstellen? Dat is mogelijk, maar soms is het beter om de tegel ineens te vervangen. Lees hier hoe dit moet.

⇒ Lees artikel


vloerverwarming

Vloerverwarming en tegels?

Een tegelvloer voorzien van vloerverwarming is perfect mogelijk, maar je moet rekening houden met diverse zaken om te voorkomen dat de vloer scheurt.

⇒ Lees artikel


tegelvloer wc

Vloertegels

Plavuizen of vloertegels komen voor in diverse soorten en formaten. Lees meer over de meest populaire vloerbedekking in België.

⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn duurzaam, mogelijk in verschillende uitvoeringen, onderhoudsvriendelijk, … Hier alles over de eigenschappen, uitvoeringen en prijzen.
⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Kan je als doe-het-zelver ook vloertegels leggen? Lees verder en kom te weten volgens een stappenplan waarmee je allemaal rekening moet houden.

⇒ Lees artikel