Vloerbekleding.net

Tegels en vloerverwarming

Tegels voelen van nature kouder aan dan andere soorten vloerbedekkingen. Hout voelt van nature warm aan en het verschil met tegels is daarom snel te merken. Dat kan echter worden opgelost in combinatie met vloerverwarming.

Tegels en vloerverwarming gaan goed samen. Vloertegels nemen de warmte van de vloerverwarming geleidelijk aan op en geven ze langzaam weer vrij. Hierdoor kan je lange tijd genieten van een warme vloer.

Tegels zijn hittebestendig, wat betekend dat ze ook ideaal zijn om te plaatsen nabij een kachel of haard. Daar komt ook nog eens bij dat je in de meeste gevallen plaats kan uitsparen omdat een radiator niet nodig zal zijn.

 

Aandachtspunten

Wanneer vloerverwarming gecombineerd wordt met een tegelvloer, dan zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspuntjes. Ook bij natuursteen tegels. Natuursteen vloertegels kan je zeker combineren met vloerverwarming, maar eerst moet de juiste balans worden berekend tussen de natuursteensoort, de tegelgrootte, de aanwezigheid en maximum temperatuur.

Als dat niet correct gebeurd bestaat er immers een risico dat de natuursteen vloer scheuren gaat vertonen als gevolg van spanningen tussen de werking van de natuursteen tegels enerzijds, en de ondergrond anderzijds.

Er moeten ook voldoende uitzetvoegen voorzien worden, zodat de vloer kan bewegen en scheuren voorkomen kunnen worden.

Veelal zal men ook oppassen met grotere formaten, een vloerder zal in combinatie met vloerverwarming geen tegels aanraden die groter zijn dan 60×60 cm.
Tegels die groter zijn dan dat formaat, hebben meer risico om los te komen, of op scheurvorming. Vermijd dus als het kan tegels met formaten 80×80 met vloerverwarming en tracht de tegel die je voorkeur geniet in kleiner formaat aan te kopen.

Pas een nieuwe tegelvloer of betonvloer gelegd? Wacht dan zeker nog even af om de vloerverwarming aan te zetten! Als je vloerverwarming te snel aanzet dan bestaat de kans dat je tegelvloer kapot gaat.

Wanneer je de vloerverwarming mag opstarten, dan is het vooral ook nuttig om dit in stappen te doen en te starten met een lage stand. Zo kan je grote thermische spanningen vermijden tijdens het opstarten. De temperatuur kan dan dagelijks een beetje opgevoerd worden.

 

Vloerverwarming kan op diverse manieren worden toegepast in combinatie met vloertegels: vloerverwarming met slangen, elektrische vloerverwarming, ingefreesde vloerverwarming, … Je overlegt het best met een specialist om te bepalen welke vloerverwarming en ondergrond het beste zijn voor jouw situatie.

 

 

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

 

 


Natuursteen vloerbedekking offerte

Tegelvloer offerte.

Een TEGELVLOER laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.

⇒ Lees artikel


Soorten vloertegels

Soorten vloertegels

Keramische tegels, natuursteen tegels of cementtegels? Ontdek de verschillende vloertegels met hun eigenschappen, kleuren en beschikbare motieven.

⇒ Lees artikel


Tegelvloer voordelen

Tegelvloer voordelen

Vloertegels zijn duurzaam, sterk en relatief eenvoudig om te onderhouden; Maar zijn er ook nadelen? Alle voor- en nadelen van vloertegels op een rij.

⇒ Lees artikel


tegelvloer

Vloertegel prijzen

Hoeveel kosten vloertegels? Bekijk enkele richtprijzen. Kom ook te weten hoeveel een tegelzetter rekent en hoe je op een vloerder kan besparen.

⇒ Lees artikel

Witte betonvloer

Vloertegel onderhoud

Lees meer over tegelvloer onderhoud en hoe je de voegen netjes kan houden. Voegen schilderen is een leuke tip voor een nieuwe look van je vloer.

⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Kapotte tegel herstellen

Kan je een kapotte vloertegel herstellen? Dat is mogelijk, maar soms is het beter om de tegel ineens te vervangen. Lees hier hoe dit moet.

⇒ Lees artikel


vloerverwarming

Vloerverwarming en tegels?

Een tegelvloer voorzien van vloerverwarming is perfect mogelijk, maar je moet rekening houden met diverse zaken om te voorkomen dat de vloer scheurt.

⇒ Lees artikel


tegelvloer wc

Vloertegels

Plavuizen of vloertegels komen voor in diverse soorten en formaten. Lees meer over de meest populaire vloerbedekking in België.

⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn duurzaam, mogelijk in verschillende uitvoeringen, onderhoudsvriendelijk, … Hier alles over de eigenschappen, uitvoeringen en prijzen.
⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Kan je als doe-het-zelver ook vloertegels leggen? Lees verder en kom te weten volgens een stappenplan waarmee je allemaal rekening moet houden.

⇒ Lees artikel