Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tegels en vloerverwarming

Tegels voelen van nature kouder aan dan andere soorten vloerbedekkingen. Hout voelt van nature warm aan en het verschil met tegels is daarom snel te merken. Dat kan echter worden opgelost in combinatie met vloerverwarming. Ontvang je liever meteen vrijblijvend advies? Maak gebruik van ons gratis offerteformulier.

 

 

Tegels & vloerverwarming

Tegels en vloerverwarming gaan goed samen. Vloertegels nemen de warmte van de vloerverwarming geleidelijk aan op en geven ze langzaam weer vrij. Hierdoor kan je lange tijd genieten van een warme vloer.

Tegels zijn hittebestendig, wat betekend dat ze ook ideaal zijn om te plaatsen nabij een kachel of haard. Daar komt ook nog eens bij dat je in de meeste gevallen plaats kan uitsparen omdat een radiator niet nodig zal zijn.

 

Aandachtspunten

Wanneer vloerverwarming gecombineerd wordt met een tegelvloer, dan zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspuntjes. Ook bij natuursteen tegels. Natuursteen vloertegels kan je zeker combineren met vloerverwarming, maar eerst moet de juiste balans worden berekend tussen de natuursteensoort, de tegelgrootte, de aanwezigheid en maximum temperatuur.

Als dat niet correct gebeurd bestaat er immers een risico dat de natuursteen vloer scheuren gaat vertonen als gevolg van spanningen tussen de werking van de natuursteen tegels enerzijds, en de ondergrond anderzijds.

Er moeten ook voldoende uitzetvoegen voorzien worden, zodat de vloer kan bewegen en scheuren voorkomen kunnen worden.

Veelal zal men ook oppassen met grotere formaten, een vloerder zal in combinatie met vloerverwarming geen tegels aanraden die groter zijn dan 60×60 cm.

Tegels die groter zijn dan dat formaat, hebben meer risico om los te komen, of op scheurvorming. Vermijd dus als het kan tegels met formaten 80×80 met vloerverwarming en tracht de tegel die je voorkeur geniet in kleiner formaat aan te kopen.

Wanneer je de vloerverwarming mag opstarten, dan is het vooral ook nuttig om dit in stappen te doen en te starten met een lage stand. Zo kan je grote thermische spanningen vermijden tijdens het opstarten. De temperatuur kan dan dagelijks een beetje opgevoerd worden.

LET OP: zopas een nieuwe tegelvloer of betonvloer gelegd? Wacht dan zeker nog even af om de vloerverwarming aan te zetten! Als je vloerverwarming te snel aanzet dan bestaat de kans dat je tegelvloer kapot gaat.

 

Vraag vrijblijvend advies aan een vakman

Vloerverwarming kan op diverse manieren worden toegepast in combinatie met vloertegels: vloerverwarming met slangen, elektrische vloerverwarming, ingefreesde vloerverwarming, … Je overlegt het best met een specialist om te bepalen welke vloerverwarming en ondergrond het beste zijn voor jouw situatie. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Vloerverwarming tegelvloeren

 

 

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers