Vloerbekleding.net

De kostprijs van vloertegels en vloerders

Een tegelvloer komt vaak voor en wordt beschouwd als een van de meest populaire vloersoorten in België. Vloertegels kunnen geplaatst worden door een klusser met enige ervaring. Hierdoor kan je de kost van een tegelzetter alvast uitsparen.

Niet elke situatie of ruimte is echter eenvoudig om een tegelvloer in te leggen. Een tegelzetter met de nodige ervaring kan dus absoluut een meerwaarde voor u betekenen. We gaan graag voor u eens na hoeveel budget je kan voorzien voor de volledige plaatsing van een vloer.

 

Kostprijs van de tegels

Goedkope tegels zijn niet altijd de beste tegels, dat wist je waarschijnlijk ook al. Toch kan je al gauw geld besparen door goed rond te kijken en slimme beslissingen te nemen bij het kopen van vloertegels.
De meest goedkope tegels zullen meestal keramische vloertegels zijn. Een tegel outlet store kan ook een goed idee zijn om te besparen op de kostprijs. Veelal liggen de prijzen dan ook lager dan een bouwmarkt.

Het is belangrijk om te kijken naar de PEI-waarde. Dit is steeds aangeduid op de verpakking en geeft aan hoe snel een tegel slijt. Hoe hoger deze waarde, hoe beter deze bestand is tegen slijtage. In de badkamer volstaat het bijvoorbeeld om een vloertegel met PEI-waarde 2 te kiezen, maar in drukker bezochte ruimtes zoals de woonkamer zal een minimum PEI-waarde van 4 wel aan te raden zijn.

Tegels kunnen lichtjes van elkaar afwijken in kleur. Vaak worden zulke vloertegels dan ook verkocht aan kortingen die makkelijk kunnen oplopen tot 25 procent. Als je lichte afwijkingen geen probleem vindt, dan is dat wel een besparing die kan oplopen.

De gemiddelde prijzen van vloertegels variëren tussen 15 euro tot 30 euro per vierkante meter. Het soort vloertegel dat je kiest zal vaak de prijs bepalen. Binnen elke soort van vloertegels zijn er onderling ook prijsverschillen.

  • Natuursteen vloertegels starten ongeveer vanaf 40 euro per m² en kan oplopen tot 80 euro per m²
  • Keramische vloertegels starten ongeveer vanaf 15 euro per m² en de prijs kan oplopen tot 60 euro per m²
  • Cementtegels zijn relatief duur en kosten gemiddeld 65 euro per vierkante meter exclusief de plaatsing.

Natuursteen tegels zullen dus vaak duurder zijn dan keramische tegels, al is het prijsverschil met de jaren wel kleiner geworden. Er zijn ook vaak exclusieve keramische tegels die meer kosten dan de gemiddelde keramische tegel.

 

Kostprijs van een tegelzetter

Voor de plaatsing van uw vloer kan een vakman een vaste prijs hanteren, maar in realiteit zal dit vaker gebeuren aan de hand van een prijs per gelegde vierkante meter. Ook een uurtarief is een mogelijke optie.

Gemiddeld beschouwd zal de kostprijs voor het plaatsen van een tegelvloer schommelen tussen 30 euro en 40 euro per vierkante meter. Eventuele verplaatsingskosten kunnen hier nog bijgeteld worden. Indien de moeilijkheidsgraad van de plaatsing hoger ligt dan gemiddeld, dan is het ook mogelijk dat de prijs kan oplopen tot bijvoorbeeld 45 euro of 50 euro per vierkante meter. Om een exacte prijs te weten vraag je het best verschillende offertes aan.

Vaak zal de tegelzetter ook nog materialen voorzien zoals lijm of cement. De kostprijs van deze materialen (die je ook draagt als je zelf de tegelvloer legt) komen hier ook nog eens bij.

Nieuwe tegels over een oude tegelvloer leggen is ook mogelijk, maar in sommige gevallen zal een vakman toch de oude vloertegels moeten verwijderen. Dit is een kost die je kan vermijden door zelf de oude tegels te verwijderen. Een tegelzetter zal op voorhand langskomen om tips en info mee te geven. Bespreek dit direct met de vakman van uw keuze.

 

Prijzen vloertegels leggen: vergelijken is besparen

offerte tegelwerkenEen nieuwe tegelvloer zelf plaatsen, of door een ervaren vakman laten plaatsen? Vergelijk alvast prijzen om een idee te krijgen van de kostprijs voor de plaatsing van uw vloer.

Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen. Vergelijk prijzen voor de plaatsing van uw vloer en ontvang tot maximaal 3 offertes van professionele vloerders uit uw regio. Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend, er is dus geen aankoopverplichting. Start uw offerte aanvraag via onderstaand formulier en bespaar ook geld door prijzen van vloerders te vergelijken!

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 


Natuursteen vloerbedekking offerte

Tegelvloer offerte.

Een TEGELVLOER laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.

⇒ Lees artikel


Soorten vloertegels

Soorten vloertegels

Keramische tegels, natuursteen tegels of cementtegels? Ontdek de verschillende vloertegels met hun eigenschappen, kleuren en beschikbare motieven.

⇒ Lees artikel


Tegelvloer voordelen

Tegelvloer voordelen

Vloertegels zijn duurzaam, sterk en relatief eenvoudig om te onderhouden; Maar zijn er ook nadelen? Alle voor- en nadelen van vloertegels op een rij.

⇒ Lees artikel


tegelvloer

Vloertegel prijzen

Hoeveel kosten vloertegels? Bekijk enkele richtprijzen. Kom ook te weten hoeveel een tegelzetter rekent en hoe je op een vloerder kan besparen.

⇒ Lees artikel

Witte betonvloer

Vloertegel onderhoud

Lees meer over tegelvloer onderhoud en hoe je de voegen netjes kan houden. Voegen schilderen is een leuke tip voor een nieuwe look van je vloer.

⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Kapotte tegel herstellen

Kan je een kapotte vloertegel herstellen? Dat is mogelijk, maar soms is het beter om de tegel ineens te vervangen. Lees hier hoe dit moet.

⇒ Lees artikel


vloerverwarming

Vloerverwarming en tegels?

Een tegelvloer voorzien van vloerverwarming is perfect mogelijk, maar je moet rekening houden met diverse zaken om te voorkomen dat de vloer scheurt.

⇒ Lees artikel


tegelvloer wc

Vloertegels

Plavuizen of vloertegels komen voor in diverse soorten en formaten. Lees meer over de meest populaire vloerbedekking in België.

⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn duurzaam, mogelijk in verschillende uitvoeringen, onderhoudsvriendelijk, … Hier alles over de eigenschappen, uitvoeringen en prijzen.
⇒ Lees artikel

vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Kan je als doe-het-zelver ook vloertegels leggen? Lees verder en kom te weten volgens een stappenplan waarmee je allemaal rekening moet houden.

⇒ Lees artikel