Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Kostprijs tegelvloer

Een tegelvloer komt vaak voor en wordt beschouwd als een van de meest populaire vloersoorten in België.  Niet elke situatie of ruimte is echter eenvoudig om een tegelvloer in te leggen. Een tegelzetter met de nodige ervaring kan dus absoluut een meerwaarde voor u betekenen. We gaan graag voor u eens na hoeveel budget je kan voorzien voor de volledige plaatsing van een vloer.

 

Kostprijs vloertegels

De totale kostprijs van vloertegels hangt af van verschillende factoren. Denk maar aan het soort vloertegel, de totale te betegelen oppervlakte en de arbeidskosten. Hieronder vind je meer informatie over deze prijsbepalers.

 

Kostprijs tegels

prijzen tegels

Goedkope tegels zijn niet altijd de beste tegels, dat wist je waarschijnlijk al. Toch kan je al gauw geld besparen door goed rond te kijken en slimme beslissingen te nemen bij het kopen van vloertegels.
De meest goedkope tegels zullen meestal keramische vloertegels zijn. Een tegel outlet store kan ook een goed idee zijn om te besparen op de kostprijs. Veelal liggen de prijzen dan ook lager dan een bouwmarkt.

Het is belangrijk om te kijken naar de PEI-waarde. Dit is steeds aangeduid op de verpakking en geeft aan hoe snel een tegel slijt. Hoe hoger deze waarde, hoe beter deze bestand is tegen slijtage. In de badkamer volstaat het bijvoorbeeld om een vloertegel met PEI-waarde 2 te kiezen, maar in drukker bezochte ruimtes zoals de woonkamer zal een minimum PEI-waarde van 4 wel aan te raden zijn.

Tegels kunnen lichtjes van elkaar afwijken in kleur. Vaak worden zulke vloertegels dan ook verkocht aan kortingen die makkelijk kunnen oplopen tot 25 procent. Als je lichte afwijkingen geen probleem vindt, dan is dat wel een besparing die kan oplopen.

De gemiddelde prijzen van vloertegels variëren tussen 15 euro tot 30 euro per vierkante meter. Het soort vloertegel dat je kiest zal vaak de prijs bepalen. Binnen elke soort van vloertegels zijn er onderling ook prijsverschillen.

  • Natuursteen vloertegels starten ongeveer vanaf 40 euro per m² en kan oplopen tot 80 euro per m²
  • Keramische vloertegels starten ongeveer vanaf 15 euro per m² en de prijs kan oplopen tot 60 euro per m²
  • Cementtegels zijn relatief duur en kosten gemiddeld 65 euro per vierkante meter exclusief de plaatsing.

Natuursteen tegels zullen dus vaak duurder zijn dan keramische tegels, al is het prijsverschil met de jaren wel kleiner geworden. Er zijn ook vaak exclusieve keramische tegels die meer kosten dan de gemiddelde keramische tegel.

TIP: vloertegels kunnen geplaatst worden door een klusser met enige ervaring. Hierdoor kan je de kost van een tegelzetter alvast uitsparen. Neem je liever niet het risico blijvende fouten te maken? Dan kun je een beroep doen op een ervaren tegelplaatser. Start jouw aanvraag hier.

 

Arbeidskosten vloerder

prijzen vloerder

Voor de plaatsing van uw vloer kan een vakman een vaste prijs hanteren, maar in realiteit zal dit vaker gebeuren aan de hand van een prijs per gelegde vierkante meter. Ook een uurtarief is een mogelijke optie.

Gemiddeld beschouwd zal de kostprijs voor het plaatsen van een tegelvloer schommelen tussen 30 euro en 40 euro per vierkante meter. Eventuele verplaatsingskosten kunnen hier nog bijgeteld worden. Indien de moeilijkheidsgraad van de plaatsing hoger ligt dan gemiddeld, dan is het ook mogelijk dat de prijs kan oplopen tot bijvoorbeeld 45 euro of 50 euro per vierkante meter. Om een exacte prijs te weten vraag je het best verschillende offertes aan.

Vaak zal de tegelzetter ook nog materialen voorzien zoals lijm of cement. De kostprijs van deze materialen (die je ook draagt als je zelf de tegelvloer legt) komen hier ook nog eens bij.

Nieuwe tegels over een oude tegelvloer leggen is ook mogelijk, maar in sommige gevallen zal een vakman toch de oude vloertegels moeten verwijderen. Dit is een kost die je kan vermijden door zelf de oude tegels te verwijderen. Een tegelzetter zal op voorhand langskomen om tips en info mee te geven. Bespreek dit direct met de vakman van uw keuze.

 

TIP: prijzen vergelijken = besparen!

Een nieuwe tegelvloer zelf plaatsen, of door een ervaren vakman laten plaatsen? Vergelijk alvast prijzen om een idee te krijgen van de kostprijs voor de plaatsing van uw vloer.

Via onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen. Vergelijk prijzen voor de plaatsing van uw vloer en ontvang tot maximaal 3 offertes van professionele vloerders uit uw regio. Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend, er is dus geen aankoopverplichting. Start uw offerte aanvraag via onderstaand formulier en bespaar ook geld door prijzen van vloerders te vergelijken!

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers