Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Betonvloer verven

Wil je jouw betonnen vloer een nieuwe en sfeervolle look geven of is hij gewoon toe aan een nieuwe verflaag? Een betonvloer verven is perfect mogelijk én kan relatief goedkoop. Alles over de geschikte verfsoorten, aandachtspunten, prijzen voor het schilderen van betonvloeren, … lees je in dit artikel.

Ga snel naar:
Aandachtspunten betonvloer verven
Kostprijs betonvloer schilderen
Soorten vloerverf
Werkwijze schilderen betonvloer
Gratis offertes aanvragen

 

 

Waarom jouw betonvloer verven?

Er kunnen verschillende redenen zijn om je betonvloer te schilderen. Zo kan jouw oude vloer een nieuwe opfrisbeurt nodig hebben. De betonvloer in je nieuwbouwwoning kan nog onafgewerkt zijn terwijl je er een originele uitstraling aan wil geven. Of de bestaande betonvloer in jouw gekocht huis vind je eigenlijk maar niets en wil je een andere look geven.

Wat de reden ook is, een betonnen vloer verven is zeker mogelijk en kan relatief snel, makkelijk én goedkoop.

 

Aandachtspunten betonnen vloer verven

Bij het schilderen van een betonvloer zijn er enkele zaken waarmee je best rekening houdt.

 

1. Let op met een gepolierde betonvloer

Een vloer uit gewoon beton is eenvoudig te verven. Gaat het om gepolierd beton, dan zal er iets meer werk aan de winkel zijn. Een gepolierde betonvloer moet eerst gekogelstraald worden. Anders kan de verf niet goed hechten en zal deze na verloop van tijd afschilferen.

Een kleine oppervlakte kan je eventueel zelf afschuren met een parketschuurmachine met middelgrof schuurpapier. Gaat het om een grotere oppervlakte, dan doe je er goed aan een vakman in te schakelen. Het is namelijk van groot belang dat het kogelstralen goed gebeurt om zo verzekerd te zijn van een mooi eindresultaat.

 

2. Let op met vloerverwarming

Opgelet als je vloerverwarming hebt. Zet deze op voorhand volledig af om te vermijden dat de verf te snel droogt. Dat kan leiden tot een minder mooi eindresultaat. Na het verven van de betonvloer kan je de temperatuur van de vloerverwarming geleidelijk aan verhogen.

 

3. Let op met nieuwe vloeren

Een nieuwe betonnen vloer verven kan pas als deze volledig uitgedroogd is. Hou er rekening mee dat je een nieuwe betonvloer dus pas na ongeveer 4 à 6 weken (of langer, afhankelijk van de omstandigheden) mag verven.

Een trucje om te controleren of jouw betonvloer volledig uitgedroogd is: Breng plakband aan op de vloer en haal het na 24u weg. Merk je condensvorming op de plakband, dan is de vloer nog niet helemaal uitgedroogd.

 

Prijs betonvloer verven

Hoeveel je betaalt voor het kleuren van een betonvloer is afhankelijk van het feit of je wil doe-het-zelven of een vakman inschakelt:

Prijs doe-het-zelven
Gemiddelde prijs
Reinigingsmiddel
€3,50 per m²
Primer
€3,50 per m²
Betonvloer verf
€4,50 per m²
Prijs schilder
Gemiddelde prijs (incl. btw, verf & materiaal)
Uurtarief
€35 à €50 per uur
Tarief per m²
€10 à 20 per m²
Benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

Doe-het-zelven of een vakman inschakelen?

Zelf jouw betonnen vloer verven lijkt op het eerste zicht misschien het goedkoopst, toch is dat niet altijd het geval. Fouten zijn tijdens doe-het-zelven namelijk snel gemaakt en kunnen achteraf tot onverwachte en hoge kosten leiden. Weet dat je bij doe-het-zelven ook zelf al het nodige materiaal moet voorzien, wat al snel heel wat geld kost.

Schakel je een vakman in, dan kan je genieten van enkele interessante voordelen:

 • Advies op maat: Welke beton vloerverf kan je het best gebruiken? Is jouw betonnen vloer al voldoende uitgedroogd? Moet er een primer aangebracht worden? … Een vakman kan je met zijn kennis en ervaring adviseren en bijstaan in het maken van de juiste keuzes.
 • Mooi en kwalitatief eindresultaat: Een professional weet door zijn kennis en ervaring hoe hij jouw specifieke betonvloer het best aanpakt. Zo ben jij verzekerd van een mooi en kwalitatief resultaat op lange termijn.
 • Een vakman heeft zelf al het materiaal ter beschikking: Een vakman beschikt zelf over het nodige materiaal. Jij moet dus zelf geen materiaal aankopen waardoor je heel wat geld kan besparen.
 • Je bespaart jezelf tijd en moeite: Wat een vakman voor jou doet hoef je zelf niet te doen.

 

Wil je zeker zijn van een mooi resultaat en kwaliteit op lange termijn wanneer je jouw betonvloer verft? Schakel dan een vakman in. Deze zal de klus niet alleen tot een goed einde brengen, een professional kan jou ook voorzien van alle nodige info en adviezen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

Betonvloer verven

Soorten vloerverf beton

Een betonvloer schilderen kan met verschillende soorten betonvloer verf. Welke verf je kiest hangt vooral af van de mate waarin de betonvloer belast wordt:

 • Betonverf obv polyurethaan-alkyd: Voor betonvloeren met een normale belasting.
 • Betonverf obv acryl: Reukloze, watergedragen betonverf zonder oplossingsmiddel voor betonvloeren met een normale belasting.
 • Betonverf obv epoxy: 2 componenten verf voor betonvloeren die zwaar belast worden (vb. garagevloeren).
 • Betonverf obv polyurethaan hars: Reukloze, watergedragen betonverf voor betonvloeren die zwaar belast worden.

TIP: er is speciale garagevloerverf beschikbaar die bestand is tegen de weekmakers zoals in rubber banden. Deze verf is erg slijtvast en meestal grijs of transparant. Betonverven op alkyd- of acrylbasis zijn meestal wit, grijs of bruin.

 

Werkwijze betonvloer schilderen

Een betonvloer kleuren verloopt doorgaans volgens volgend stappenplan:

 

1. Ondergrond voorbereiden

Vóór het schilderen is het belangrijk dat de betonvloer volledig schoon en vetvrij gemaakt wordt. Dat kan met een speciale betonreiniger.

Is de betonvloer te ruw? Dan moet hij opgeschuurd worden opdat de verf goed kan hechten. Een te gladde betonnen vloer kan licht opgeschuurd worden met een staalborstel. Is de betonvloer poreus? Dan moet een primer aangebracht worden.

Ook oude verflagen kunnen best verwijderd worden. Dat kan met afbijtmiddel, via branden of föhnen of door de vloer op te schuren.

 

2. Primer aanbrengen

Een primer zorgt ervoor dat de verflaag goed aan de ondergrond kan hechten. Of er een primer nodig is, hangt vooral af van het type verf dat gebruikt wordt. Bij 2 componenten verf is het meestal niet nodig om een primer aan te brengen, bij andere types verf meestal wel.

 

3. Betonvloer verf aanbrengen

Na de voorbereiding van de ondergrond en het aanbrengen van de primer (indien dat nodig is) kan de betonvloer geschilderd worden. De verf brengt men meestal met een kwast en verfroller aan in 2 lagen. De droogtijd tussen die 2 lagen is afhankelijk van de gebruikte verf en de omgevingstemperatuur.

 

 

TIP: schakel een vakman in!

Welke betonreiniger kan je best gebruiken? Is jouw betonvloer te ruw/poreus/glad waardoor hij eerst nog behandeld moet worden? Hoe moet je de oude verflagen verwijderen zonder de vloer te beschadigen? Is er een primer nodig en welke primer moet dat zijn? … Het zijn maar enkele vragen waar je bij het verven van een betonvloer komt voor te staan. Op dat moment de juiste keuzes maken en op een correcte manier te werk gaan is belangrijk om verzekerd te zijn van een mooi en kwalitatief resultaat.

Vakman nodig? Hij kan je met zijn kennis en ervaring adviseren en bijstaan in het maken van de juiste keuzes én kan het hele werk bovendien tot een goed einde brengen. Benieuwd naar een prijs en advies op maat van jouw wensen? Klik hier voor meer info.

 

 

Verven betonvloer

 

 

Offertes voor betonvloer werken ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele betonvloer experten