Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Zelf een betonvloer storten

Een betonvloer laat je best storten door een ervaren vakman. Je kan het ook gerust zelf doen maar dit doe je best met de grootste voorzichtigheid.

Je begint met het verwijderen van de oude vloer. Vulzand kan gebruikt worden om de kruipruimte te vullen. Doe dit tot aan de onderrand van de houten balken en zorg ervoor dat het vulzand goed wordt aangedrukt. Vervolgens leg je er een folie over om te voorkomen dat het water uit het beton wegzakt in het vulzand.

Over de folie breng je vervolgens een krimpwapeningsnet aan. Dit moet verhinderen dat het beton zal krimpen tijdens het drogen. Dit dient net iets boven de vloer te zweven. Isolatieschuim kan je aanbrengen in de naden en kieren tussen de wanden en de vloer om te voorkomen dat het beton wegloopt. Een afvoerputje kan je voorzien van een berschermdop. Harde isolatieplaten dienen 5 cm dik over het krimpnet geplaatst te worden.
Op de randen moet je een klitband aanbrengen om te verhinderen dat het beton tegen de wand komt.

Leidingen voor rioleringen, elektriciteitsvoorzieningen, gas, … kunnen perfect ingestort worden in de betonvloer. Ommantel ze goed met PCV. Let op: CV-leidingen en waterleidingen moet niet ingestort worden en ze dienen voorzien te zijn met een mantelbuis die minimaal 1 centimeter dikker is dan de leidingen zelf.

Je kan nu het beton storten. Afhankelijk van je situatie zal deze minimaal 8 centimeter tot 12 centimeter dikte moeten bedragen. Om de betonvloer te egaliseren kan je een afreilat gebruiken. De vloer moet voldoende tijd krijgen om te kunnen drogen.

 

TIP: vertrouw op een vakman

Gedurende de aanleg van jouw betonvloer kun je best veel fouten maken. Fouten die je later sowieso zult terugzien in het eindresultaat. Daarom raden we je aan om een beroep te doen op een ervaren vakman. Hij zal je niet alleen het gewenste advies kunnen bezorgen, maar zal jouw betonvloer ook het beste kunnen plaatsen. Maak gebruik van het onderstaand offerteformulier om offertes op maat van jouw project te ontvangen.

 

Zelf betonvloer storten

 

 

Offertes voor betonvloer werken ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten