Vloerbekleding.net

Zelf een betonvloer storten

Een betonvloer laat je best storten door een ervaren vakman. Je kan het ook gerust zelf doen maar dit doe je best met de grootste voorzichtigheid.
Je begint met het verwijderen van de oude vloer. Vulzand kan gebruikt worden om de kruipruimte te vullen. Doe dit tot aan de onderrand van de houten balken en zorg ervoor dat het vulzand goed wordt aangedrukt. Vervolgens leg je er een folie over om te voorkomen dat het water uit het beton wegzakt in het vulzand.

Over de folie breng je vervolgens een krimpwapeningsnet aan. Dit moet verhinderen dat het beton zal krimpen tijdens het drogen. Dit dient net iets boven de vloer te zweven. Isolatieschuim kan je aanbrengen in de naden en kieren tussen de wanden en de vloer om te voorkomen dat het beton wegloopt. Een afvoerputje kan je voorzien van een berschermdop. Harde isolatieplaten dienen 5 cm dik over het krimpnet geplaatst te worden.
Op de randen moet je een klitband aanbrengen om te verhinderen dat het beton tegen de wand komt.

betonvloer stortenLeidingen voor rioleringen, elektriciteitsvoorzieningen, gas, … kunnen perfect ingestort worden in de betonvloer. Ommantel ze goed met PCV. Let op: CV-leidingen en waterleidingen moet niet ingestort worden en ze dienen voorzien te zijn met een mantelbuis die minimaal 1 centimeter dikker is dan de leidingen zelf.

Je kan nu het beton storten. Afhankelijk van je situatie zal deze minimaal 8 centimeter tot 12 centimeter dikte moeten bedragen. Om de betonvloer te egaliseren kan je een afreilat gebruiken. De vloer moet voldoende tijd krijgen om te kunnen drogen.

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten

 

 

 

betonvloer vloerbedekking offerte

Betonvloer offerte

Een betonvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vlindermachine

Polijsten of polieren?

Een betonvloer afwerken? Dan zal je moeten kiezen uit polijsten of polieren, maar wat betekenen ze nu? Bij het polieren krijgen ze een blinkende bovenlaag mee.
⇒ Lees artikel

betonvloer voordelen nadelen

Betonvloer voordelen

Betonvloeren zijn sterk, duurzaam, hedendaags en zijn in de meeste gevallen budgetvriendelijk. Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

betonvloer

Betonvloer prijzen

Hoeveel kost een betonvloer? We deden een simulatie! Zijn tegels goedkoper dan betonvloeren? Leer meer over betonvloer prijzen.
⇒ Lees artikel

witte betonvloer

Betonvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van betonvloeren en kom ook te weten hoe je scheurtjes kan herstellen. Vermijd altijd zuren en bleekwater bij het kuisen …
⇒ Lees artikel

betonvloer

Vraag en Antwoord

Wat is thermische inertie bij beton? Wat is het verschil tussen een epoxyvloer en een betonvloer? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

betonvloer vloeropbouw

Betonvloer plaatsen

Een betonvloer plaatsen? Kom te weten wat er bij komt kijken en met onze tips ben je goed voorbereid voor het starten met de plaatsing van je betonvloer.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

DHZ: betonvloer storten

Een betonvloer storten is niet makkelijk. Je laat dit best over aan een vakman. Zelf storten kan natuurlijk altijd, maar bereid je goed voor.
⇒ Lees artikel

betonvloer

DHZ: betonvloer egaliseren

Zelf je betonvloer egaliseren? Kom te weten hoe het moet met ons stappenplan als je deze klus niet wilt uitbesteden aan een professional.
Lees artikel

betonvloer verven

DHZ: betonvloer verven

Een betonvloer schilderen kan je zelf gerust doen. Er kunnen diverse redenen zijn om je betonvloer te verven. Lees er meer over in dit artikel.
⇒ Lees artikel