Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Betonvloer onderhouden

Een betonvloer onderhouden is niet extreem moeilijk, maar dient wel te gebeuren volgens de regels van de kunst. Maar wat doe je wanneer jouw vloer beschadigd is of scheurtjes bevat? Lees in dit artikel meer over het onderhoud van betonvloeren.

 

 

Onderhoud betonvloer

Het onderhoud van een betonvloer is eenvoudig. Gewoon de betonvloer kuisen met een natuurlijke zeep is voldoende om de vloer proper te maken.
Wie al lang een betonvloer heeft zal misschien merken dat bepaalde drukbelopen plaatsen iets doffer worden van kleur. Slijtage is niet te vermijden, maar met een eenvoudige behandeling met een speciaal product kan je dit wel oplossen.

Een poriënvuller is nodig om betonvloeren vlekbestendiger te maken, maar met zuren moet je altijd opletten. Een coating ter bescherming is zeker aan te raden, ook in de keuken waar er de meeste zuren en vetten terug te vinden zijn. Beschermen of opblinken is dus af en toe wel nodig.

Na de plaatsing van uw betonvloer, dien je er best voor te zorgen dat deze van zodra het toegelaten is worden gevoed met een product op basis van lijnolie, parafine-, acryl- of bijenwas. Deze methode dien je wel op regelmatige basis uit te voeren. Het zal er ook voor zorgen dat de kleur van het oppervlakte er iets donkerder zal uitzien.

Vermijd het gebruiken van bleekwater om je betonvloer te reinigen want dit kan zorgen voor kleurschakeringen. Wanneer de vloer in contact komt met een zuur, kuis de vloer dan overvloedig af met zuiver water. Een coating kan je beschermen tegen zuren.

TIP: vrijblijvend advies nodig omtrent het onderhoud van jouw betonnen vloer? Dat kan! Met behulp van onze gratis  offertedienst kom je zo in contact met professionals uit jouw regio. Start hier jouw aanvraag.

 

betonvloer onderhouden

 

Betonvloer scheurtjes

Scheuren en barsten zijn niet te voorkomen. Ze kunnen vaak wel hersteld worden maar als je kiest voor een betonvloer dan moet je weten dat je hiermee rekening moet houden. Zie je scheuren of barstjes niet zitten? Dan is een betonvloer wellicht niets voor jou.

 

Scheurtjes herstellen: werkwijze

Scheuren in betonvloeren kan je in principe wel zelf herstellen. Er zijn diverse stappenplannen terug te vinden op internet hoe je dit kan doen, ook in je favoriete doe-het-zelf zaak zal je wel iemand kunnen vinden die je de nodige tips en instructies kan meegeven.

 

  1. Mortelsoort bepalen: je hebt de keuze om mortel of gietmortel te gebruiken. Deze laatste is zeer geschikt om gaten en spleten in de betonvloer op te vullen. Smeerbare mortel met kunsthars is handig voor probleemzones zoals hellingen maar zijn ook perfecte te gebruiken voor het dichten van scheuren.
  2. Scheur uitbeitelen: dit betekent dat je de scheur iets ruimer maakt dan ze oorspronkelijk was. Op die manier zal de mortel zich beter hechten op de ruwe ondergrond. Het is logisch, dat je dan ook alles goed moet stofzuigen omdat stof de hechting negatief kan beïnvloeden.
  3. Mortel aanmaken: maak deze aan volgens de instructies op de verpakking. Je dient ook een beetje water over de uitgebeitelde scheur te druppelen om te vermijden dat deze te snel zal aanhechten. De mortel zelf dien je aan te brengen met een truweel. De scheur moet volledig gevuld zijn en je moet goed drukken om te vermijden dat er zich luchtbellen vormen. De bovenkant strijk je glad met je truweel, maar het mag hoger komen dan de rest van de vloer. De kans bestaat dat deze nog zakt tijdens het drogen.
  4. Afwerking: na een uurtje drogen kan je de mortel volledig glad strijken. Om het oppervlakte goed glad te krijgen, kan je de mortel opwrijven met een plakspaan. Het bijgewerkte stuk kan je vervolgens afdichten met een waterdichte laag, bijvoorbeeld een PU-afdichtingsproduct op waterbasis. Deze kan je aanbrengen met een borstel voor een ruwe vloer of een verfroller voor een gladde vloer. Breng zeker ook een tweede laag aan. De afdichting zal er voor zorgen dat beton moeilijker vlekken zal absorberen.

 

TIP: is de scheur te groot om zelf bij te werken of zie je het niet zitten om deze klus aan te vatten? Vertrouw dan op het vakmanschap van een professional. Hij zal ervoor zorgen dat jouw betonvloer er weer als nieuw uitziet. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om in contact te komen met professionals uit jouw streek. Start jouw aanvraag via het onderstaande formulier.

 

Offertes voor betonvloer werken ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten