Vloerbekleding.net

Betonvloer onderhouden

Het onderhoud van een betonvloer is eenvoudig. Gewoon de betonvloer kuisen met een natuurlijke zeep is voldoende om de vloer proper te maken.
Wie al lang een betonvloer heeft zal misschien merken dat bepaalde drukbelopen plaatsen iets doffer worden van kleur. Slijtage is niet te vermijden, maar met een eenvoudige behandeling met een speciaal product kan je dit wel oplossen.

Een poriënvuller is nodig om betonvloeren vlekbestendiger te maken, maar met zuren moet je altijd opletten. Een coating ter bescherming is zeker aan te raden, ook in de keuken waar er de meeste zuren en vetten terug te vinden zijn. Beschermen of opblinken is dus af en toe wel nodig.

Na de plaatsing van uw betonvloer, dien je er best voor te zorgen dat deze van zodra het toegelaten is worden gevoed met een product op basis van lijnolie, parafine-, acryl- of bijenwas. Deze methode dien je wel op regelmatige basis uit te voeren. Het zal er ook voor zorgen dat de kleur van het oppervlakte er iets donkerder zal uitzien.

Vermijd het gebruiken van bleekwater om je betonvloer te reinigen want dit kan zorgen voor kleurschakeringen. Wanneer de vloer in contact komt met een zuur, kuis de vloer dan overvloedig af met zuiver water. Een coating kan je beschermen tegen zuren.

 

Betonvloer scheurtjes

Scheuren en barsten zijn niet te voorkomen. Ze kunnen vaak wel hersteld worden maar als je kiest voor een betonvloer dan moet je weten dat je hiermee rekening moet houden. Zie je scheuren of barstjes niet zitten? Dan is een betonvloer wellicht niets voor jou.

 

Betonvloer scheuren zelf herstellen

Scheuren in betonvloeren kan je in principe wel zelf herstellen. Er zijn diverse stappenplannen terug te vinden op internet hoe je dit kan doen, ook in je favoriete doe-het-zelf zaak zal je wel iemand kunnen vinden die je de nodige tips en instructies kan meegeven.
In eerste instantie moet je de mortelsoort bepalen. Je hebt de keuze om mortel of gietmortel te gebruiken. Deze laatste is zeer geschikt om gaten en spleten in de betonvloer op te vullen. Smeerbare mortel met kunsthars is handig voor probleemzones zoals hellingen maar zijn ook perfecte te gebruiken voor het dichten van scheuren.

betonvloer scheuren

De scheur moet je vervolgens uitbeitelen. Dit betekend dus dat je ze iets ruimer maakt dan ze oorspronkelijk was. Op die manier zal de mortel zich beter hechten op de ruwe ondergrond. Het is logisch, dat je dan ook alles goed moet stofzuigen omdat stof de hechting negatief kan beïnvloeden.
De mortel aanmaken doe je volgens de instructies op de verpakking. Je dient ook een beetje water over de uitgebeitelde scheur te druppelen om te vermijden dat deze te snel zal aanhechten. De mortel zelf dien je aan te brengen met een truweel. De scheur moet volledig gevuld zijn en je moet goed drukken om te vermijden dat er zich luchtbellen vormen. De bovenkant strijk je glad met je truweel, maar het mag hoger komen dan de rest van de vloer. De kans bestaat dat deze nog zakt tijdens het drogen.

Na een uurtje drogen kan je de mortel volledig glad strijken. Om het oppervlakte goed glad te krijgen, kan je de mortel opwrijven met een plakspaan.
Het bijgewerkte stuk kan je vervolgens afdichten met een waterdichte laag, bijvoorbeeld een PU-afdichtingsproduct op waterbasis. Deze kan je aanbrengen met een borstel voor een ruwe vloer of een verfroller voor een gladde vloer. Breng zeker ook een tweede laag aan. De afdichting zal er voor zorgen dat beton moeilijker vlekken zal absorberen.

 

 

Offertes voor een betonvloer ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten

 

 

 

betonvloer vloerbedekking offerte

Betonvloer offerte

Een betonvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vlindermachine

Polijsten of polieren?

Een betonvloer afwerken? Dan zal je moeten kiezen uit polijsten of polieren, maar wat betekenen ze nu? Bij het polieren krijgen ze een blinkende bovenlaag mee.
⇒ Lees artikel

betonvloer voordelen nadelen

Betonvloer voordelen

Betonvloeren zijn sterk, duurzaam, hedendaags en zijn in de meeste gevallen budgetvriendelijk. Alle voor- en nadelen op een rij.
⇒ Lees artikel

betonvloer

Betonvloer prijzen

Hoeveel kost een betonvloer? We deden een simulatie! Zijn tegels goedkoper dan betonvloeren? Leer meer over betonvloer prijzen.
⇒ Lees artikel

witte betonvloer

Betonvloer onderhouden

Lees meer over het onderhoud van betonvloeren en kom ook te weten hoe je scheurtjes kan herstellen. Vermijd altijd zuren en bleekwater bij het kuisen …
⇒ Lees artikel

betonvloer

Vraag en Antwoord

Wat is thermische inertie bij beton? Wat is het verschil tussen een epoxyvloer en een betonvloer? Vind het antwoord op je vraag in dit artikel.
⇒ Lees artikel

betonvloer vloeropbouw

Betonvloer plaatsen

Een betonvloer plaatsen? Kom te weten wat er bij komt kijken en met onze tips ben je goed voorbereid voor het starten met de plaatsing van je betonvloer.
⇒ Lees artikel

zelf betonvloer storten

DHZ: betonvloer storten

Een betonvloer storten is niet makkelijk. Je laat dit best over aan een vakman. Zelf storten kan natuurlijk altijd, maar bereid je goed voor.
⇒ Lees artikel

betonvloer

DHZ: betonvloer egaliseren

Zelf je betonvloer egaliseren? Kom te weten hoe het moet met ons stappenplan als je deze klus niet wilt uitbesteden aan een professional.
Lees artikel

betonvloer verven

DHZ: betonvloer verven

Een betonvloer schilderen kan je zelf gerust doen. Er kunnen diverse redenen zijn om je betonvloer te verven. Lees er meer over in dit artikel.
⇒ Lees artikel