Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Betonvloer: gepolierd of gepolijst?

Betonvloeren hebben legio aan voordelen en kunnen zeer stijlvol zijn in je woning mits een goede afwerking. Polieren of polijsten? We zetten beide afwerkingsmogelijkheden eens naast elkaar.

 

 

Gepolierd of gepolijst? Wat is het verschil?

Wanneer je een betonvloer laat plaatsen, kun je qua afwerking onder andere kiezen tussen een gepolierde betonvloer of een gepolijste. Ontdek hieronder wat de grootste verschillen tussen beiden zijn.

 

Gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer kent zijn oorsprong in industriële toepassingen, in de woning krijgt deze een blinkende toplaag mee. Gepolierde betonvloeren zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar en komen het best tot hun recht bij grotere oppervlakten. Handig dus voor wie een woning heeft met veel open ruimtes.

Er wordt gebruik gemaakt van gietbeton dat glad gemaakt wordt met een vlindermachine. De ideale dikte is ongeveer 10 centimeter, maar het kan ook dunner. Vergeet dan wel niet dat de kans op barsten groter wordt met de jaren.

Een poriënvuller of coating zal de vloer meer waterdicht maken opdat hij beter te onderhouden is. Er zullen bij de plaatsing ook zaagsnedes worden aangebracht die dienen om het uitzetten van het beton op te vangen. Het uitzetten kan gebeuren door vocht of temperatuurschommelingen. Na het polieren zal het beton opgespoten worden opdat deze niet te snel zal drogen.

 

Gepolijste betonvloer

Een gepolijste betonvloer heeft een ander uitzicht dan een gepolierde betonvloer. Deze zal meer een gespikkeld uitzicht hebben. Je kan het uitzicht vergelijken met een granitovloer, maar deze laatste is veel duurder. Gepolijste vloeren zijn dan ook in verschillende kleuren te verkrijgen en de afwerking kan glad, mat of blinkend zijn.

Het polijsten zal pas gebeuren wanneer het beton voldoende hard is. Hierbij wordt dan de bovenste laag als het ware weggeschuurd waardoor de granulaten zichtbaar en geaccentueerd worden. Als er scheuren of barstjes voorkomen, dan kan dit weggewerkt worden door de betonvloer een aantal keren te schuren en te polijsten.

Ook hier worden zaagsnedes aangebracht om het uitzetten van het beton op te vangen. Deze kunnen nadien gedicht worden met een flexibele vulling.

 

Gepolierde of gepolijste betonvloer nodig? Contacteer een vakman!

Wil je graag investeren in een betonvloer? Zou je deze graag gepolierd of gepolijst afgewerkt hebben? Of heb je nog enkele vragen die je graag beantwoord zou willen zien? Informeer er zeker naar bij een ervaren vakman. Maak gebruik van onze online offertedienst en ontvang gratis advies en offertes op maat van jouw project. Vul het onderstaande formulier in.

 

gepolierde betonvloer

 

 

Offertes voor betonvloer werken ontvangen?

Kies voor een betonvloer expert en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele betonvloer experten