Vloerbekleding.net

Linoleum onderhouden

linoleum onderhoudenHet is op zich niet moeilijk om linoleum te onderhouden. Agressieve schoonmaakmiddelen moet je wel vermijden, omdat anders de lijnolie verwijderd wordt. Er zijn ook wel speciale schoonmaakmiddelen op de markt voor linoleum, die er voor zorgen dat het materiaal toch een beetje vettig blijft.

 

 

linoleum kuisenHet dagelijkse onderhoud kan gerust gebeuren door de vloer te stofzuigen, of door middel van een stofwisser. Nadien snel de vloer even dweilen en het werk zit er dan al op. Belangrijk is wel dat de vloer niet te lang nat blijft en dat je deze onmiddellijk droogt.
Linoleum is dus een duurzaam materiaal, het kent een lange levensduur en is dankzij de antistatische werking makkelijk om stofvrij te houden. Een behandeling met een speciaal onderhoudsproduct voor linoleum kan de levensduur ook verlengen. Een bijkomend voordeel van deze speciale producten is dat het linoleum ook zijn kleur langer zal blijven behouden.
Het is ook mogelijk om een coating aan te brengen. Deze herstelt en versterkt de toplaag van de linoleumvloer. Het is zelfs mogelijk om de vloer een hele andere kleur geven met een coating.Tip: Giet nooit een emmer water uit op een linoleum vloer, want de kans is groot dat het onder de vloer terechtkomt.

Soorten types vlekken verwijderen.

  • Vetvlekken: met zilverpoets of meubelwas verwijderen.
  • Balpen vlek: met verdund bleekwater of tandpaste verwijderen.
  • Schoensmeervlek: met een beetje tandpasta wegschuren;
  • Verfvlek: insmeren met olie of boter en nadien weghalen met verwarmde terpentine. Kuis daarna zeker nog eens met een vochtige doek om alle overtollige resten te verwijderen en droog goed af.

 

Offertes voor een kunststof vloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

vinyl vloer offertes

Vinyl vloer offerte

Een vinyl vloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vinyl vloerbedekking onderhouden

Vinyl vloer onderhouden

Het onderhoud van een novilon vloer is zeer makkelijk. Bekijk onze tips bij het onderhouden voor een optimale levenduur van je vinyl vloer.
⇒ Lees artikel

vinyl vloer info

Vinyl / Novilon vloer info

Een vinyl vloer, wat is het juist, hoe is de opbouw en hoeveel soorten zijn er? Leer meer over de mogelijkheden van novilon als vloerbekleding.
⇒ Lees artikel

vinyl vloer plaatsen

Vinyl vloer leggen

Een vinyl vloer (of vinyl vloertegels) leggen is op zich niet zo moeilijk, maar je leest beter wel eens onze tips door om van start te kunnen gaan.
⇒ Lees artikel

Vinyl voordelen en nadelen overzicht

Vinyl voordelen en nadelen

Vinyl is trendy, onderhoudsvriendelijk en goedkoop, maar heeft novilon ook andere voordelen? Zijn er ook nadelen aan verbonden?
⇒ Lees artikel