Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Linoleum onderhouden

Het is op zich niet moeilijk om linoleum te onderhouden. Agressieve schoonmaakmiddelen moet je wel vermijden, omdat anders de lijnolie verwijderd wordt. Er zijn ook wel speciale schoonmaakmiddelen op de markt voor linoleum, die er voor zorgen dat het materiaal toch een beetje vettig blijft. Lees meer over het onderhoud van linoleum in dit artikel.

Ga snel naar:
Vlekken verwijderen
Offertes aanvragen

 

Linoleum onderhoud

Linoleum onderhouden

Het dagelijkse onderhoud kan gerust gebeuren door de vloer te stofzuigen, of door middel van een stofwisser. Nadien snel de vloer even dweilen en het werk zit er dan al op. Belangrijk is wel dat de vloer niet te lang nat blijft en dat je deze onmiddellijk droogt.

Linoleum is dus een duurzaam materiaal, het kent een lange levensduur en is dankzij de antistatische werking makkelijk om stofvrij te houden. Een behandeling met een speciaal onderhoudsproduct voor linoleum kan de levensduur ook verlengen. Een bijkomend voordeel van deze speciale producten is dat het linoleum ook zijn kleur langer zal blijven behouden.

Het is ook mogelijk om een coating aan te brengen. Deze herstelt en versterkt de toplaag van de linoleumvloer. Het is zelfs mogelijk om de vloer een hele andere kleur geven met een coating.

 

LET OP: giet nooit een emmer water leeg op een linoleum vloer! De kans is groot dat het onder de vloer terechtkomt en dan krijg je blazen of gaat het scheeftrekken.

 

Vlekken verwijderen uit linoleum

Oeps. Heb je vieze vlekken gemaakt op jouw linoleum vloerbedekking? Geen nood. Hieronder volgen enkele eenvoudige en praktische tips om enkele vlekken te verwijderen:

  • Vetvlekken: met zilverpoets of meubelwas verwijderen.
  • Balpen vlek: met verdund bleekwater of tandpasta verwijderen op een vochtige doek.
  • Schoensmeervlek: met een beetje tandpasta wegschuren.
  • Verfvlek: insmeren met olie of boter en nadien weghalen met verwarmde terpentine. Kuis daarna zeker nog eens met een vochtige doek om alle overtollige resten te verwijderen en droog goed af.

 

Investeren in linoleum vloerbedekking? Vertrouw op een ervaren vakman!

Wil je graag investeren in (nieuwe) linoleum vloerbedekking? Dan raden wij je aan om te vertrouwen op de expertise van een ervaren plaatser. Hij beschikt zowel over de kennis als over de juiste materialen om van jouw vloer een pareltje te maken. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om vrijblijvend offertes op maat te ontvangen. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Offertes voor een kunststof vloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers