Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Linoleum of vinyl?

Op het eerste gezicht lijken linoleum en vinyl sterk op elkaar. Je zou ze met het blote oog in een realisatie niet van elkaar kunnen onderscheiden. Toch zijn er enkele significante verschillen tussen beide soorten vloerbedekking. Lees in dit artikel wat deze precies zijn.

Offertes aanvragen

 

 

Linoleum versus vinyl

Linoleum en vinyl mogen dan wel op elkaar lijken, toch zijn er aanzienlijke verschillen. Zo is linoleum een volledig natuurlijk product, terwijl vinyl synthetisch is. Bij vinyl worden de motieven werkelijk geprint, maar om trendy kleuren te bekomen bij linoleum zal men de basiskleuren mengen tijdens het proces om tot een nieuwe look te komen. Omdat linoleum een natuurlijk product is, moet je wel voorzichtig zijn met water. Je zorgt er beter voor dat de vloer zo droog mogelijk blijft gehouden, zo niet dan kunnen er zich blazen vormen.

 

Linoleum plaatsing

Linoleum is verkrijgbaar in de vorm van tegels of stroken en dit in diverse afmetingen. Op het gebied van kleuren en dessins zijn ook tal van mogelijkheden. De vloer kan zelfs voorzien worden van een logo of persoonlijke tekst. Een linoleumvloer kan na de plaatsing een ‘gele waas’ vertonen. Dit is perfect normaal en dit zal weer verdwijnen (meestal binnen de 24 uur). Linoleum vereist wel een vlakke ondervloer. Meer informatie over het leggen van linoleum kan je terugvinden in dit artikel.

Linoleum is dus perfect geschikt voor alle ruimtes binnen een woning. Wil je duurzaam inrichten? Dan past linoleum perfect binnen deze visie. Vochtige ruimtes vermijd je echter beter wel, want linoleum is omwille van de natuurlijke eigenschappen, niet geschikt voor plaatsen waar regelmatig water kan aankomen. Indien er toch linoleum wordt gelegd in een vochtige ruimte, dan moet er zeker op toegezien worden dat er geen water onder of in de vloer kan komen. Zo is het een goed idee om het linoleum een stuk omhoog tegen de wand te laten lopen en om linoleum met naden goed te lassen. Gebeurd dit niet, dan kan het linoleum beginnen rotten.

 

Linoleum of vinyl?

Twijfel je nog tussen linoleum of vinyl? Of heb je misschien toch al een keuze gemaakt? Je kunt bij een professioneel plaatser te rade gaan. Hij zal je voor jouw project met plezier bijstaan en adviseren.

Professional inschakelen voor jouw project? Dat kan. Maak gebruik van onze online offerteservice en kom in contact met de beste vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang verschillende offertes op maat en vergelijk materialen, uitvoertermijnen, prijzen, enz. Start jouw aanvraag hier.

 

linoleum vinyl

 

Offertes voor een kunststof vloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers