Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Kurkvloer: onderhoud & verwijderen

Hoe onderhoud je het best een mooie kurkvloer? In principe is dit geen ingewikkelde klus. Zorg er gewoon voor dat je het juiste schoonmaakproduct kiest en je kunt aan de slag. Lees hieronder hoe je dit aanpakt. Is jouw oude kurkvloer te hard gehavend? Dan doe je er goed aan deze te vervangen. Lees hier hoe dit proces in z’n gang gaat.

Ga snel naar:
Kurkvloer verwijderen
Offertes aanvragen

 

 

Kurkvloer onderhoud: tips

Het onderhouden van een kurkvloer is niet ingewikkeld, maar vergt toch enige voorkennis. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar een emmer water over de kurkvloer gieten.

 • Stofzuig de vloer regelmatig. Kurkvloeren houden vaak veel stof vast, waardoor het niet zomaar gaat rondvliegen. Dit maakt kurkvloeren minder geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Ga de kurkvloer niet vegen. Dit heeft toch weinig zin aangezien de fijne structuur van een kurkvloer ervoor zorgt dat het stof toch blijft vastzitten tijdens een veegbeurt.
 • Poets met aangepaste vloerzeep. Er bestaat aangepaste vloerzeep voor kurkvloeren die de speciale toplaag niet aantasten. Dit is belangrijk want de toplaag is vuil- en waterafstotend.
 • Breng om de 5 à 10 jaar een nieuwe beschermlaag aan. Op de kurkvloer ligt een beschermende toplaag waardoor deze minder snel beschadigd geraakt.

Wanneer je jouw kurkvloer op de juiste manier onderhoudt, dan kun je nog jarenlang genieten van z’n natuurlijke uitstraling en al zijn andere positieve eigenschappen.

 

Kurkvloer onderhoud

Kurkvloer verwijderen: tips

Je hebt nog een oude kurkvloer en wil die graag verwijderen om een nieuwe vloerbedekking te leggen? Er zijn verschillende methodes om een kurkvloer te verwijderen, de ene al arbeidsintensiever dan de andere:

 • Verwijderen met behangstomer: als je weet dat de kurkvloer werd gelijmd met een lijm op waterbasis (meestal te herkennen aan de bruine kleur), dan kan je hiervoor een behangstomer gebruiken zodat het kurk loslaat. Dit kan je dan vervolgens afsteken.
 • Verwijderen met vloerscrubber: deze schraapt als het ware het kurk van de vloer, al lukt het zeker ook met een tapijtstripper die je kan huren. Een tapijtstripper is een machine met een groot mes aan de voorkant van ongeveer 25 centimeter breedte, dat een groot aantal keren per minuut naar voren beweegt.
 • Verwijderen met ijzeren staaf, plamuurmes of koevoet: je kunt ook ouder kurkvloeren verwijderen met deze materialen, maar dat kan langer duren. Vergeet niet dat je nadien ook nog de resterende lijmresten zal moeten opkuisen. Dit kan dan meestal met een speciaal product dat bij elke doe-het-zelf zaak te verkrijgen is.

Wens je meer informatie over kurkvloeren? Dan vind je hier vast wel wat je zoekt.

 

 

Kurkvloer leggen? Contacteer een ervaren plaatser!

Wil je graag een oude kurkvloer laten verwijderen en een nieuwe aanbrengen? Dan doe je er goed aan te vertrouwen op de expertise van een ervaren plaatser. Hij zal je met plezier bijstaan in het proces en je alle nodige advies geven over het onderhoud van jouw kurkvloer. Bovendien kan hij ook de resten van de oude, verwijderde kurkvloer meenemen.

Plaatser van kurkvloeren nodig? Maak gebruik van onze vrijblijvende offertedienst en ontvang gratis offertes en advies op maat van jouw project. Vul het onderstaande formulier in om in contact te komen met experten in jouw buurt.

 

Offertes voor een kurkvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers