Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Kurkvloer: prijs

Benieuwd naar hoeveel een kurkvloer kost? Lees hieronder meer over de richtprijzen voor een vloer in kurk.

Ga snel naar:
Tip om kurkvloeren te vergelijken
Offerte aanvragen

 

 

Prijs kurkvloeren

De prijs voor een kurkvloer is van een aantal dingen afhankelijk. Allereerst zijn er verschillende soorten kurk waardoor de prijzen per m² sterk kunnen verschillen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om de kurkvloer te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in bepaalde motieven of patronen. Ook zijn er voor de afwerking van de vloer verschillende mogelijkheden, denk maar aan bepaalde plinten en sierlijsten.

De prijs van de meeste kurkvloeren ligt tussen de € 25 à € 30 euro per m² (incl. btw). Tel je er de plaatsing bij dan loopt de prijs op tot wel € 60 per m².

LET OP: bovenstaande prijzen zijn slechts indicaties. Wil je graag een preciezer idee hebben van hoeveel jouw toekomstige kurkvloer gaat kosten? Dan doe je er goed aan offertes op te vragen bij verschillende vloerders. Je doet dit eenvoudig door gebruik te maken van onze gratis offertedienst.

 

Kurkvloer-prijs

Tip om kurkvloeren te vergelijken

Informeer zeker naar de densiteit van het kurk. Een goede indicator is ook het gewicht van de tegels. Hoe zwaarder deze zijn, hoe beter. Een hogere intensiteit duidt aan hoeveel korrels er geperst zijn in een tegel. Hoe hoger dit is, hoe duurzamer (en veerkrachtiger) de kurkvloer is.

Algemeen beschouwd bestaan er vier kwaliteiten persingen:

  • low-density (380-400 kg/m3);
  • medium-density (420-450 kg/m3);
  • high-density (500-550 kg/m3);
  • super high-density (580-650 kg/m3).

Stem de densiteit af op het gebruik van de kurkvloer: een vloer in de slaapkamer zal minder snel slijten dan een vloer in de hal.

 

Klaar voor een kurkvloer?

Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina en ontvang tot maximaal 4 verschillende offertes van professionele vloerders uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen vergelijken om nadien de beste keuze te maken voor uw kurkvloer. Vul de onderstaande offerte in en start jouw aanvraag!

 

 

Offertes voor een kurkvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers