Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Laminaatvloer: prijs en advies

Heb je beslist om laminaat te laten plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk weten hoeveel deze vloerbedekking kost. In het onderstaande artikel vind je ook een overzicht van de meest bekende laminaatmerken. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe de huidige markt er momenteel uitziet.

Ga snel naar:
Prijzen laminaat
Overzicht bekende merken
Gratis offertes aanvragen

Laminaat: prijzen

De kostprijs van laminaat is afhankelijk van de eigenschappen die deze moet hebben, alsook het merk heeft invloed op de prijs van laminaat. De prijs van laminaat kan makkelijk schommelen tussen 9,98m² tot 26,99m². Goedkoper kan ook, maar duurder ook.

Enkele voorbeelden:

 • Zonder V-groef: ongeveer van 12,95€ tot 15,95€ per m²
 • 2-zijdige V-groef: ongeveer van 13,95€ tot 17,95€ per m²
 • 4-zijdige V-groef: ongeveer 14,95€ per m²
 • Lange/brede planken 4-zijdige V-groef: ongeveer 23,95€ per m²

De prijzen van laminaat kunnen starten vanaf zeer goedkoop en eindigen tot zeer duur. In de lagere prijsklasse kan de kostprijs al beginnen aan ongeveer 5€ per vierkante meter, wat dus betekend dat laminaat geschikt kan zijn voor elk budget.

Eens de prijs stijgt boven de 15€ per m², dan spreken we van een gemiddelde prijsklasse. De kwaliteit van het laminaat zal in de meeste gevallen ook beter zijn. Laminaat van goede kwaliteit kan duurder uitkomen dan vinyl, linoleum, kurk, … maar blijft wel goedkoper dan parket, natuursteen of tegels van hoge kwaliteit.

TIP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Vergeet niet dat bovenop de individuele prijzen voor laminaat ook nog montagekosten komen. Die nemen gewoonlijk meer dan de helft van het eindbedrag in. Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en bespaar. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via de offertepagina.

 

Laminaatvloer

Bekende merken laminaat: overzicht

Er bestaan verschillende soorten laminaat, waarvan u er ongetwijfeld enkelen kent. Misschien kan u in onderstaand overzicht toch kennis maken met een merk waarvan u nog niet heeft gehoord. We sommen ze hieronder voor je op.

 

1. QUICK STEP Laminaat

Quick-Step® is wellicht het meest bekende merk uit het rijtje van laminaat merken. Deze bekendheid heeft ze enerzijds verwerfd uit de sponsering in de wielersport, maar ook dankzij haar patent op het ‘Uniclic’ systeem.

Quick-Step tracht zich te onderscheiden door het leveren van superieure kwaliteit, creativiteit en revolutionaire ontwikkelingen in laminaatvloeren op verschillende niveaus:

 • Dessins voor kleuren en vloerpatronen;
 • Driedimensionale oppervlakken;
 • Realistische hoogwaardige afwerkingen van de randen.

Het gamma dat Quick Step aanbiedt is zeer groot. Ook kan Quick-Step gecombineerd worden met vloerverwarming. Op de site van Quick Step kan je inspiratie opdoen om tot de juiste keuze te komen. Quick Step laminaat is onderhoudsvriendelijk, comfortabel, warm, bestand tegen een stootje en tegelijkertijd heel natuurlijk. Daarnaast wordt een garantie geboden van maar liefst 25 jaar.

 

2. BERRYALLOC (voorheen: BERRYFLOOR) Laminaat

BerryAlloc® is op en top Belgisch en was vroeger gekend onder de naam Berry Floor. BerryAlloc probeert haar laminaatvloeren zo goed mogelijk op het dagelijks leven af te stemmen. Vloeren die bestemd zijn om te gebruiken in de keuken, in de badkamer, maar ook de woonruimte.

BerryAlloc biedt een uniek assortiment van laminaatvloer aan: Lange planken, korte planken en wijde planken. Een Berry Floor laminaatvloer kan worden geïnstalleerd op de meeste bestaande vloeren.
Voor enkele producten uit hun gamma (voor de ‘Best Loc®’ en de ‘Best Loc® X-Treme’) geeft BerryAlloc zelfs een levenslange garantie.

 

3. PARADOR Laminaat

Parador is een Duits topmerk dat zijn klanten een laminaatvloer wil aanbieden dat hen de gelgenheid verschaft om te genieten van stijlvolle decoren en afwerkingen met hoge kwaliteit en een makkelijke installatie en onderhoud. Parador tracht zoveel mogelijk de interieurtrends te volgen en hierop in te spelen:

 • Parador laminaat Classic: biedt een grote keuze aan houtdecors in bijna perfecte nabootsingen van de natuur.
 • Parador laminaat Trendtime: interpreteert hedendaagse inrichtingstrends en is de ideale basis voor een designgeoriënteerde inrichtingsstijl.
 • Parador laminaat Edition: leidt vloerinrichting naar een volledig nieuw niveau: vloeren in kunstdrukkwaliteit met de hoogste kleurenpracht en –intensiteit.

 

4. MEISTER Laminaat

MEISTER tracht wooncultuur te bieden. De Meister laminaatvloercollecties zijn ontwikkeld voor het dagelijkse gebruik. Deze laminaatvloeren zijn daarom bijzonder robuust. Alle MEISTER laminaatproducten hebben het keurmerk „Blauer Engel” toegekend gekregen, waardoor milieuvriendelijkheid gegarandeert wordt.

 

5. FLOORLINE – EGGER Laminaat

Floorline Egger is iets minder bekend onder ons. Dit merk heeft zijn zetel in Oostenrijk en tracht zich te onderscheiden door kwalitatieve, betaalbare laminaatvloeren op verschillende niveaus.
Om u beter te kunnen informeren over de designs, oppervlakken en afwerkingen hanteert Floorline® een reeks van labels en logo’s: Elk uniek kenmerk heeft zijn eigen label.

 

6. PERGO laminaat

Bij Pergo vind wellicht iedereen zijn ding wel. Het legsysteem heeft een geluidswerende onderlaag en zorgt voor een stevig vloeroppervlak. Pergo presenteert nu haar sterkste assortiment ooit.

Pergo is meer dan enkel een mooie. Een vloer is een complete oplossing voor de inrichting van uw huis. Daarom heeft Pergo niet alleen een volledig assortiment van bijpassende plinten, profielen en vloerverlichting, maar bieden ze u ook alles wat u nodig heeft voor installatie en onderhoud.

 

7. BALTERIO laminaat

Balterio laminaat is bekend omwille van de Click Xpress verbinding dat wordt gebruikt. Diverse innovaties zoals bijvoorbeeld Chromezone en True-to-nature zorgen voor een duurzame, mooi ogende laminaatvloer.

 

8. HERCULES laminaat

Hercules tracht een kwaliteitsproduct te leveren waarbij gebruiksvriendelijk voorop staat. Het Hercules laminaat is voorzien van het Uniclic systeem, zodat lijmen niet nodig is.

 

9. Andere laminaat merken

 • Vita laminaat: richt zich op budgetvriendelijke vloeren die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen
 • Elesgo: is een merknaam van HDM. U vindt HDM producten in bouwmarkten en speciaalzaken in Nederland en België
 • Kronotex laminaat: tracht de nadruk te leggen op duurzaamheid
 • Alsafloor laminaat: is een merk uit Frankrijk
 • WITEX laminaat: Duitse fabrikant
 • Tarkett laminaat: vloeren die geschikt zijn voor particulieren, maar ook sportcentra, bedrijven en overheden

 

Vraag advies bij een ervaren plaatser

Benieuwd naar hoe een laminaat vloer in jouw woning er kan uitzien? Of zoek je nog vrijblijvend advies? Dan vertrouw je het best op een ervaren plaatser van laminaatvloeren. Niet alleen kan hij al jouw prangende vragen beantwoorden, bovendien beschikt hij ook over de nodige kennis op jouw laminaatvloer mooi te plaatsen en af te werken.

Vakman nodig? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen op maat van jouw project in jouw inbox. Vul hiervoor het onderstaande offerteformulier in.

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers