Vloerbekleding.net

Een natuursteen vloer leggen

Natuursteen vloeren kunnen geplaatst worden door een speciale mortel te gebruiken, maar het WTCB heeft reeds aangegeven dat lijmen de beste oplossing zou zijn. Het is dan wel belangrijk dat je een kleurloze lijm gebruikt.

Er zijn vier methodes waarop een natuursteenvloer kan geplaatst worden:

  • Met mortel op gestabiliseerd zand;
  • Met mortel op een harde ondergrond (zoals een bestaande tegelvloer);
  • Gelijmd op een harde ondergrond;
  • Gelijmd, rechtstreeks op de chape.

 

Natuursteen tegels kunnen makkelijk uitzetten, je voorziet daarom best altijd een voeg. Bij het plaatsen moet je er wel zeker van zijn dat de ruimte droog is. Ook als je de tegels op een dekvloer legt, moet je zeker zijn dat deze voldoende uitgehard is. Elders op de site kon je reeds lezen je hiervoor een termijn moet rekenen van 1 week per centimeter dikte van de dekvloer.

Let wel op als er vloerverwarming voorzien is: raadpleeg voor de plaatsing van de natuursteen vloer altijd de persoon die de vloer zal plaatsen, de installateur en leverancier. Op die manier worden foutjes vermeden. Wijs hen ook op het bestaan van WTCB voorschriften, zie hiervoor WTCB-T.V. 179 en 189. Vergeet niet dat je vloerverwarming niet direct na plaatsing mag opstarten. Wacht hiervoor minstens 1 maand.

Het is belangrijk om de natuurstenen niet te bevochtigen voor de plaatsing. De voegen moeten na de plaatsing minsten 14 dagen open liggen zodat de vloer volledig kan uitdrogen.

 

Zelf de vloer leggen?

Zelf een natuursteen vloer leggen is mogelijk als je een goede voorkennis hebt. Bij de meeste klussers zal men zich beperken tot het verlijmen van de tegels. De chape is heel belangrijk en moet goed liggen.

De meeste problemen met natuursteenvloeren zullen zich voordoen als de steen slecht geplaatst is. Je goed laten informeren en de tijd nemen om een vloerder met kennis te zoeken is dus geen overbodige luxe. Je kan alvast via onderstaand formulier op zoek gaan naar een vloerder en prijzen vergelijken.

Via onderstaand offerteformulier kan je maximaal 4 vrijblijvende offertes op maat ontvangen van vloerders uit jouw regio. Op die manier kan je vrij eenvoudig prijzen vergelijken voor de plaatsing van je natuursteenvloer.

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

Natuursteen vloerbedekking offerte

Vloeren offerte

Een natuurstenen vloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.
⇒ Lees artikel

natuursteen vloer

Wat is natuursteen?

Wat maakt natuursteen zo speciaal. Het is een duurzaam materiaal maar eigenlijk een verzamelnaamm voor diverse gesteenten. Voor elk wat wils.
⇒ Lees artikel

natuursteen voordelen nadelen

Natuursteen voordelen

Natuursteen vloeren zijn duurzaam, karaktervol en uniek, maar er zijn ook andere voordelen en nadelen aan verbonden.
⇒ Lees artikel

marmer

Natuursteen prijzen

Hoeveel kost een vloer in natuursteen? We vonden enkele richtprijzen en delen dit met u. Lees meer over natuursteen prijzen.
⇒ Lees artikel

natuursteen onderhoud

Natuursteen onderhouden

Lees meer over het onderhoud van betonvloeren. Vooral na de plaatsing is een goed onderhoud belangrijk. Er bestaan speciale producten hiervoor.
⇒ Lees artikel

indische leisteen

Natuursteen soorten

Er bestaan meer dan 150 soorten natuurstenen voor de vloer zoals marmer, arduin,… Hier kom je te weten welke de populairste zijn in België.
⇒ Lees artikel

natuursteen afwerkingen

Natuurstenen afwerkingen

De afwerking van de natuursteen bepaald voor een groot deel mee hoe uw vloer er komt uit te zien. Maar welke afwerkingen zijn er nu?
⇒ Lees artikel

natuursteen vloer leggen

Natuurstenenvloer leggen

Kan je een natuursteenvloer zelf leggen en hoe begin je er aan? Lees meer over het plaatsen van een natuursteen vloer in je badkamer, keuken, living, of …
⇒ Lees artikel