Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Natuursteenvloer leggen

Hoe worden vloeren in natuursteen precies geplaatst? Er zijn verschillende methodes waarop tegels in natuursteen bevestigd kunnen worden. We overlopen ze in dit artikel. Vraag je liever meteen offertes aan voor de plaatsing van jouw natuursteenvloer? Maak dan gebruik van onze gratis online offertedienst.

 

 

Natuursteenvloer plaatsen: werkwijze

Natuursteen vloeren kunnen geplaatst worden door een speciale mortel te gebruiken, maar het WTCB heeft reeds aangegeven dat lijmen de beste oplossing zou zijn. Het is dan wel belangrijk dat je een kleurloze lijm gebruikt. Er zijn vier methodes waarop een natuursteenvloer geplaatst kan worden:

  • Met mortel op gestabiliseerd zand
  • Met mortel op een harde ondergrond (zoals een bestaande tegelvloer)
  • Gelijmd op een harde ondergrond
  • Rechtstreeks op de chape verlijmd

Natuursteen tegels zetten gemakkelijk uit. Daarom voorzie je best altijd een voeg. Bij het plaatsen moet je er wel zeker van zijn dat de ruimte droog is. Wanneer je de tegels rechtstreeks op een dekvloer aanlegt, moet deze zeker voldoende uitgehard zijn. Elders op de site kon je reeds lezen dat je hiervoor een termijn moet rekenen van 1 week per centimeter dikte van de dekvloer.

Let wel op als er vloerverwarming voorzien is: raadpleeg voor de plaatsing van de natuursteen vloer altijd de persoon die de vloer zal plaatsen, de installateur en leverancier. Op die manier worden foutjes vermeden. Wijs hen ook op het bestaan van WTCB voorschriften, zie hiervoor WTCB-T.V. 179 en 189. Vergeet niet dat je vloerverwarming niet direct na plaatsing mag opstarten. Wacht hiervoor minstens 1 maand.

Het is belangrijk om de natuurstenen niet te bevochtigen voor de plaatsing. De voegen moeten na de plaatsing minstens 14 dagen open liggen zodat de vloer volledig kan uitdrogen.

 

 

Natuursteenvloer plaatsen: zelf doen of laten doen?

Zelf een natuursteen vloer leggen is mogelijk indien je een goede voorkennis hebt. Bij de meeste klussers zal dit beperkt blijven tot het verlijmen van de tegels. De chape is namelijk cruciaal en moet mooi egaal liggen voor een mooie afwerking van jouw tegelvloer. Daarom laat je deze klus het best over aan een ervaren vakman.

De meeste problemen met natuursteenvloeren zullen zich voordoen als de steen slecht geplaatst is. Je goed laten informeren en de tijd nemen om een vloerder met kennis te zoeken is dus geen overbodige luxe. Je kan alvast via onderstaand formulier op zoek gaan naar een vloerder en prijzen vergelijken.

 

 

Vertrouw op een vakman voor de plaatsing van jouw natuursteenvloer

Onze tip om geld te besparen? Vergelijk offertes! Ontvang 4 vrijblijvende offertes op maat van vloerders uit jouw regio. Op die manier kan je vrij eenvoudig prijzen vergelijken voor de plaatsing van je natuursteenvloer. Maak hiervoor gebruik van ons gratis offerteformulier.

 

 

Natuursteenvloer plaatsen

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen