Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Tapijttegels

Wie het niet zo heeft voor gewoon tapijt, maar toch van de ongelofelijke zachtheid wil genieten, kan misschien opteren voor tappijttegels. Naast zeer kleurrijke designs, heb je ook de mogelijkheid om het subtiel en stijlvol te houden. Een handig bijkomend voordeel van tapijttegels, is dat een tegel apart kan vervangen worden indien deze zeer vuil of stuk is.

Ga snel naar:
Kostprijs tapijttegels
Tapijttegels plaatsen
Offertes aanvragen

 

Wat zijn tapijttegels?

Tappijttegels hebben veel van de voordelen van de gewone tapijten: ze zijn comfortabel, voelen warm en zacht aan, ze zijn tevens geluidsdempend en warmte-isolerend en de kans op slippen is ook minimaal. Bijkomende voordelen zijn dan ook dat een aparte tegel kan vervangen worden, maar ook dat je zelf creativiteit kan inbrengen bij de legging van tapijttegels. Tapijttegels zijn dan ook zeer eenvoudig om te plaatsen.

 

Prijs tapijttegels

Tapijttegels kunnen gekocht worden bij tapijtzaken of interieurwinkels. De prijzen kunnen variëren gaande van 2,00 euro m² tot zelfs 40,00 euro m² en meer, afhankelijk van het soort materiaal, de grootte, de uitvoering en uiteraard het merk van de tapijttegel.

TIP: koop altijd wat extra tegels om als reserve te houden. Bij onvoorziene omstandigheden ben je dan ook altijd voorzien, om bijvoorbeeld een tegel met een exact exemplaar te vervangen.

 

Vergelijk gratis verschillende offertes!

Het dient benadrukt te worden dat bovengenoemde prijzen richtprijzen zijn. Dat wil zeggen dat deze dus nog sterk kunnen wisselen al naargelang de fabrikant, het soort tapijt tegel, het merk, de esthetische uitvoering en de productkwaliteit. Wij raden dus aan om bij verschillende vakmannen prijsoffertes aan te vragen. Op deze manier krijg je een beter beeld op de kostprijs en kun je voor jezelf de beste keuze maken.

Vakman nodig? Maak gebruik van onze gratis offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen gratis offertes op maat van jouw project. Start hier jouw aanvraag.

 

Tappijttegels plaatsen

In tegenstelling tot een vasttapijt, kan je heel makkelijk in stukken werken want de kamer moet niet volledig leeggehaald worden. Je kan ook zelf mooie motieven in elkaar steken met de verschillende tapijttegels, of gewoon kiezen voor een accent in je vloer. Ga je verhuizen? Dan kan je vloertegels ook gewoon mee verhuizen.

Gebruik altijd tegels van het zelfde serienummer om te verzekeren dat ze echt bij elkaar passen. De beste temperatuur om deze tegels te plaatsen ligt tussen de 10 en 25 graden Celsius. De tegels moeten toch wel enigzins op voorhand aan de ruimte kunnen wennen, dus laat je deze ongeveer 24 uur in de kamer liggen alvorens deze te plaatsen. Te hoge vochtigheid in de kamer zal de plaatsing van tapijttegels vermoeilijken. Voor de plaatsing kan je je altijd laten inspireren via het internet of de instructies volgen die in de handleiding staan.

Tappijttegels moet je niet lijmen, maar het kan wel. In principe worden ze meestal los geplaatst. Er bestaat wel speciale lijm die blijft plakken aan de tegel en niet aan de ondergrond. Als je in de toekomst een nieuwe vloerbedekking moet leggen, dan zal deze onbeschadigd zijn en makkelijk te reinigen.

 

Tapijttegels

 

Offertes voor vast tapijt ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers