Vloerbekleding.net

Tapijttegels vloerbedekking

voordelen en nadelen van tapijttegelsWie het niet zo heeft voor gewoon tapijt, maar toch van de ongelofelijke zachtheid wil genieten, kan misschien opteren voor tappijttegels. Naast zeer kleurrijke designs, heb je ook de mogelijkheid om het subtiel en stijlvol te houden. Een handig bijkomend voordeel van tapijttegels, is dat een tegel apart kan vervangen worden indien deze zeer vuil of stuk is.

 

Tapijttegels

Tappijttegels hebben veel van de voordelen van de gewone tapijten: ze zijn comfortabel, voelen warm en zacht aan, ze zijn tevens geluidsdempend en warmte-isolerend en de kans op slippen is ook minimaal. Bijkomende voordelen zijn dan ook dat een aparte tegel kan vervangen worden, maar ook dat je zelf creativiteit kan inbrengen bij de legging van tapijttegels. Tapijttegels zijn dan ook zeer eenvoudig om te plaatsen.

 

Tapijttegels kopen en prijs

Tapijttegels kunnen gekocht worden bij tapijtzaken of interieurwinkels. De prijzen kunnen variëren gaande van 2,00 euro m² tot zelfs 40,00 euro m² en meer, afhankelijk van het soort materiaal en merk van de tapijttegel.
Tip:Koop altijd wat extra tegels om als reserve te houden. Bij onvoorziene omstandigheden ben je dan ook altijd voorzien, om bijvoorbeeld een tegel met een exact exemplaar te vervangen.

 

Tappijttegels leggen

In tegenstelling tot een vasttapijt, kan je heel makkelijk in stukken werken want de kamer moet niet volledig leeggehaald worden. Je kan ook zelf mooie motieven in elkaar steken met de verschillende tapijttegels, of gewoon kiezen voor een accent in je vloer. Ga je verhuizen? Dan kan je vloertegels ook gewoon mee verhuizen.

Gebruik altijd tegels van het zelfde serienummer om te verzekeren dat ze echt bij elkaar passen. De beste temperatuur om deze tegels te plaatsen ligt tussen de 10 en 25 graden Celsius. De tegels moeten toch wel enigzins op voorhand aan de ruimte kunnen wennen, dus laat je deze ongeveer 24 uur in de kamer liggen alvorens deze te plaatsen. Te hoge vochtigheid in de kamer zal de plaatsing van tapijttegels vermoeilijken. Voor de plaatsing kan je je altijd laten inspireren via het internet of de instructies volgen die in de handleiding staan.

Tappijttegels moet je niet lijmen, maar het kan wel. In principe worden ze meestal los geplaatst. Er bestaat wel speciale lijm die blijft plakken aan de tegel en niet aan de ondergrond. Als je in de toekomst een nieuwe vloerbedekking moet leggen, dan zal deze onbeschadigd zijn en makkelijk te reinigen.

 

Offertes voor vast tapijt ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

vast tapijt offertes

Gratis offertes tapijten

Vast tapijt? U wil een vakman inschakelen? Vraag alvast gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 plaatsers een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gtapijt als vloerbedekking

Tapijten: uitleg en soorten

Tapijt is zowat de zachtste en warmste vloerbedekking beschikbaar. Je wilt meer weten over tapijten? Ontdek hier welke soorten tapijten er zijn.
⇒ Lees artikel

tapijt reinigen

Tapijt onderhouden

Een tapijt onderhouden is in principe niet heel moeilijk, maar het probleem zal zich al gauw stellen als er een vlek zichtbaar is. Bekijk onze tips.
⇒ Lees artikel

tapijttegels vloerbekleding

Tapijttegels

Tapijttegels hebben extra voordelen tegenover vasttapijten. Zo kan je ze makkelijk vervangen indien nodig en kan je zelf je creativiteit gebruiken.
⇒ Lees artikel

tapijt kopen tips

Tapijt kopen: prijs

Je wilt een tapijt kopen? Bekijk dan onze tips zodat je weet waarop je moet letten. Je vind in het artikel ook een overzicht van merken en richtprijzen.
⇒ Lees artikel

tapijt voordelen en nadelen

Voordelen en nadelen

Tapijt is zacht en warm en dat is het ontegensprekelijke voordeel, maar zijn er meer voordelen of nadelen verbonden aan tapijten? Ontdek het in dit artikel.
⇒ Lees artikel

tapijt in combinatie met vloerverwarming

Tapijt en vloerverwarming

Vloerverwarming kan bijna bij elk type vloerbedekking, maar je moet wel opletten. Ook tapijt is mogelijk in combinatie met vloerverwarming, maar niet altijd.
⇒ Lees artikel

tapijt leggen tips

Klustip: tapijt leggen

Tapijt leggen is niet zo moeilijk, elke handige klusser kan het zonder problemen. Bekijk zeker onze tips om te plaatsing van tapijt vlot te laten verlopen.
⇒ Lees artikel

tapijt

Oosterse tapijten

Oosterse, Perzische, Artisanale tapijten… Wat maakt ze zo interessant? Kan een tapijt dienen als belegging of niet? Lees er meer over.
⇒ Lees artikel