Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Vloerverwarming tapijt

Vloerverwarming is te combineren met bijna elk type vloerbedekking. Dit betekend echter niet dat je zomaar iets kan gaan kiezen. Er zijn zaken waarmee je rekening moet houden. Tapijt en vloerverwarming is in principe mogelijk, maar je moet er rekening mee houden dat tapijt sowieso een isolerende functie heeft. Vraag je liever meteen advies aan? Dan kan dat via onze offertedienst.

 

 

Vloerverwarming & vast tapijt: een goede combinatie?

Vloerverwarming is combineerbaar met praktisch elk type vloerbedekking. Dit betekent echter niet dat je zomaar iets kunt gaan kiezen: je moet je keuze goed overwegen en zorgvuldig navraag doen bij de specialist naar keuze. Je moet er rekening mee houden dat het effect van de vloerverwarming wordt verminderd, naarmate er gebruik wordt gemaakt van een type vloerbedekking dat de warmte langzaam doorlaat.

Tapijt en vloerverwarming is in principe mogelijk, maar je moet er rekening mee houden dat tapijt sowieso een isolerende functie heeft en dus ook een deel van de warmte zal tegenhouden. Er zal vaak het advies gegeven worden om enkel vloerverwarming te combineren met een volledig gelijmde tapijtvloer. Ook de rugzijde van het tapijt zal invloed hebben. Dit kan je in principe wel allemaal vinden op het label bij het tapijt. Als een tapijt wordt geplaatst op een vloer met vloerverwarming, dan moet het tapijt voldoen aan bepaalde isolatie-eisen. Zo moet de warmtedoorlaatweerstand minder zijn dan 0.17 m2 K/W.

Sommige tapijten kunnen statischer worden in combinatie met vloerverwarming. Er bestaat gelukkig wel de optie om een verwarmingsfolie onder deze tapijten te plaatsen. Deze folie kan wel schadelijk zijn voor mensen die gevoelig zijn aan stralingen of bepaalde elektrische apparaten, dus laat u zeker op voorhand voldoende informeren.

Het is de bedoeling dat vloerverwarming in combinatie wordt gebruikt met tapijten die de warmte voldoende doorlaten. Geweven of geknoopte tapijten laten voldoende warmte door. Is de rug van het tapijt afgesloten? Dan zal deze de warmte echter tegenhouden.

Tip: Een op jute geweven tapijt is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Ontvang gratis offertes!

Via onze offertepagina ontvang je tot maximaal 3 verschillende offertes van vloerverwarming specialisten uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan. Begin hier uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing vloerverwarming!

 

vloerverwarming tapijt

 

Offertes voor vast tapijt ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers