Vloerbekleding.net

Tapijt en vloerverwarming

 

tapijt in combinatie met vloerverwarming

Vloerverwarming is te combineren met bijna elk type vloerbedekking. Dit betekend echter niet dat je zomaar iets kan gaan kiezen. Er zijn zaken waarmee je rekening moet houden. Tapijt en vloerverwarming is in principe mogelijk, maar je moet er rekening mee houden dat tapijt sowieso een isolerende functie heeft.

 

Inhoud van deze pagina:

 

Vloerverwarming in combinatie met tapijt

Vloerverwarming is combineerbaar met praktisch elk type van vloerbedekking. Dit betekend echter niet dat je zomaar iets kan gaan kiezen: je moet je keuze wel goed overwegen en zorgvuldig navraag doen bij de specialist van je keuze. Je moet er rekening mee houden dat het effect van de vloerverwarming wordt verminderd, naarmate er gebruik wordt gemaakt van een type vloerbedekking dat de warmte langzaam doorlaat.

Tapijt en vloerverwarming is in principe mogelijk, maar je moet er rekening mee houden dat tapijt sowieso een isolerende functie heeft en dus ook een deel van de warmte zal tegenhouden. Er zal vaak het advies gegeven worden om enkel vloerverwarming te combineren met een volledig gelijmde tapijtvloer. Ook de rugzijde van het tapijt zal invloed hebben. Dit kan je in principe wel allemaal vinden op het label bij het tapijt. Als een tapijt wordt geplaatst op een vloer met vloerverwarming, dan moet het tapijt voldoen aan bepaalde isolatie-eisen. Zo moet de warmtedoorlaatweerstand minder zijn dan 0.17 m2 K/W.

Sommige tapijten kunnen statischer worden in combinatie met vloerverwarming. Er bestaat gelukkig wel de optie om een verwarmingsfolie onder deze tapijten te plaatsen. Deze folie kan wel schadelijk zijn voor mensen die gevoelig zijn aan stralingen of bepaalde elektrische apparaten, dus laat u zeker op voorhand voldoende informeren.

Het is de bedoeling dat vloerverwarming in combinatie wordt gebruikt met tapijten die de warmte voldoende doorlaten. Geweven of geknoopte tapijten laten voldoende warmte door. Is de rug van het tapijt afgesloten? Dan zal deze de warmte echter tegenhouden.

Tip: Een op jute geweven tapijt is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Gratis vloerverwarming offerte

offerte vloerverwarmingVia onze offertepagina ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van vloerverwarming specialisten uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan. Begin hier uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing vloerverwarming!

 

 

 

 

Offertes voor vast tapijt ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

vast tapijt offertes

Gratis offertes tapijten

Vast tapijt? U wil een vakman inschakelen? Vraag alvast gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 plaatsers een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

gtapijt als vloerbedekking

Tapijten: uitleg en soorten

Tapijt is zowat de zachtste en warmste vloerbedekking beschikbaar. Je wilt meer weten over tapijten? Ontdek hier welke soorten tapijten er zijn.
⇒ Lees artikel

tapijt reinigen

Tapijt onderhouden

Een tapijt onderhouden is in principe niet heel moeilijk, maar het probleem zal zich al gauw stellen als er een vlek zichtbaar is. Bekijk onze tips.
⇒ Lees artikel

tapijttegels vloerbekleding

Tapijttegels

Tapijttegels hebben extra voordelen tegenover vasttapijten. Zo kan je ze makkelijk vervangen indien nodig en kan je zelf je creativiteit gebruiken.
⇒ Lees artikel

tapijt kopen tips

Tapijt kopen: prijs

Je wilt een tapijt kopen? Bekijk dan onze tips zodat je weet waarop je moet letten. Je vind in het artikel ook een overzicht van merken en richtprijzen.
⇒ Lees artikel

tapijt voordelen en nadelen

Voordelen en nadelen

Tapijt is zacht en warm en dat is het ontegensprekelijke voordeel, maar zijn er meer voordelen of nadelen verbonden aan tapijten? Ontdek het in dit artikel.
⇒ Lees artikel

tapijt in combinatie met vloerverwarming

Tapijt en vloerverwarming

Vloerverwarming kan bijna bij elk type vloerbedekking, maar je moet wel opletten. Ook tapijt is mogelijk in combinatie met vloerverwarming, maar niet altijd.
⇒ Lees artikel

tapijt leggen tips

Klustip: tapijt leggen

Tapijt leggen is niet zo moeilijk, elke handige klusser kan het zonder problemen. Bekijk zeker onze tips om te plaatsing van tapijt vlot te laten verlopen.
⇒ Lees artikel

tapijt

Oosterse tapijten

Oosterse, Perzische, Artisanale tapijten… Wat maakt ze zo interessant? Kan een tapijt dienen als belegging of niet? Lees er meer over.
⇒ Lees artikel