Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Trapbekleding prijzen

Het bekleden van jouw trap kan in verschillende soorten materialen gebeuren: denk maar aan hout, laminaat, kurk, tapijt, … Elk type materiaal heeft zijn eigen kostprijs, maar het is niet nodig een compleet nieuwe trap te laten plaatsen. Je kan je trap ook gewoon renoveren zodat die na voltooing er zal uitzien als nieuw. Vind in dit artikel verschillende richtprijzen voor traprenovatie en -bekleding terug.

 

 

Trapbekleding: prijzen

De prijzen voor trapbekleding zijn afhankelijk van diverse factoren. Naast het gekozen materiaal, zijn ook het type trap, de hoeveelheid treden, het aantal verdiepingen en de afwerking belangrijk Gedraaide trappen en open trappen zijn veel moeilijker om te bekleden dan dichte en rechte trappen en dit zal de prijs beïnvloeden. Meestal zal je bij een offerte aanvraag het aantal treden moeten invullen. De kostprijs zal dus meestal worden geraamd per trede.

Hieronder geven we enkele richtprijzen mee van specifieke ontwerpen:

  • Beuken trap: tussen de € 3.600 à € 5.140 (incl. btw & excl. plaatsing)
  • Stalen, granieten of inox trap: vanaf € 4.000 (incl. btw & excl. plaatsing)
  • Beuken trap (gesloten) met kwartslag (zonder leuning): vanaf € 2.450 (incl. btw & excl. plaatsing)
  • Beuken trap (gesloten) met kwartslag + eiken treden & leuning: vanaf € 3.400 (incl. btw & excl. plaatsing)
  • Aluminium trap met inox leuning (15 treden): vanaf € 6.000 (incl. btw & excl. plaatsing)
  • Rechte trap zonder trapneus in rubberwood: vanaf € 1.500

LET OP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Meestal wordt voor een traprenovatie tussen de € 500 à € 3.000 euro gerekend, maar dit kan wel degelijk flink verschillen afhankelijk van vakman tot vakman. OOk de eerder genoemde factoren spelen een rol in deze prijszetting. En vergeet ook niet dat je nog verplaatsings- en arbeidskosten zult moeten meerekenen.

 

Geniet van het verlaagd btw-tarief

Wist je dat je voor de plaatsing van een nieuwe trap of de renovatie van jouw huidige trap kunt genieten van het verlaagd btw-tarief van 6% (ipv 21%)? Op voorwaarde dat je de werken door een erkend vakman laat uitvoeren.

Vakman nodig? Maak gebruik van onze gratis offertedienst. Ontvang 2 à 3 offertes van vakmannen uit jouw buurt, vergelijk en bespaar tot wel 30%! Start hier jouw aanvraag.

Trapbekleding prijzen

 

Offertes voor trapbekleding / traprenovatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenmakers