Vloerbekleding.net

Richtprijzen trapbekleding en traprenovatie

Uw trap laten bekleden kan in verschillende soorten materialen. Hout, laminaat, kurk, tapijt, … er zijn veel mogelijkheden. Elk type materiaal heeft zijn eigen kostprijs, maar het is niet nodig een compleet nieuwe trap te laten plaatsen. Je kan je trap ook gewoon renoveren zodat die na voltooing er zal uitzien als nieuw. Dit heeft als voordeel dat het BTW-tarief niet 21% bedraagt, maar slechts 6% indien uw woning ouder is dan 5 jaar.

Trapbekleding prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren. Naast het gekozen materiaal, is ook het type trap belangrijk. Gedraaide trappen en open trappen zijn veel moeilijker om te bekleden dan dichte en rechte trappen en dit zal de prijs beïnvloeden. Meestal zal je bij een offerte aanvraag het aantal treden moeten invullen. De kostprijs zal dus meestal worden geraamd per trede.

Meestal legt men voor traprenovatie een budget aan dat ligt tussen de 500 euro en 2.000 euro. Bekom extra voordelen door online rond te kijken naar scherpe prijzen. Online offertes aanvragen betekend soms dat je tot 30% kan besparen. Onderaan deze pagina kan je gratis offertes aanvragen.

 

Richtprijzen

Op het internet hebben we diverse prijzen gevonden. We geven deze mee zodat je een idee krijgt van de kostprijs van een trap:

  • 3.600 euro – 5.140 euro: voor de plaatsing van een beuken trap.
  • 4.000 euro: voor de plaatsing van een stalen trap, met granieten treden en inox leuning.
  • 2.450 euro: voor de plaatsing van een beuken trap (gesloten), met kwartslag en zonder leuning.
  • 3.400 euro: voor de plaatsing van een beuken trap (gesloten), met kwartslag en eiken treden en leuning.
  • 6.000 euro: voor de plaatsing van een aluminium trap met 15 treden en inox leuning.
  • 1.500 euro: voor de plaatsing van een rechte trap zonder trapneus in rubberwood.

 

Offertes voor trapbekleding / traprenovatie ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde trappenmaker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde trappenmakers

 

 

 

trappen

Traprenovatie offerte

Uw trap laten plaatsen, bekleden of renoveren door een vakman? Ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte met slechts 1 aanvraag.
⇒ Lees artikel

trapbekleding laminaat

Soorten trapbekleding

Er zijn veel materialen waarmee je je trap kan bekleden. Elk heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Bekijk een overzicht van materialen.
⇒ Lees artikel

trapbekleding

Vraag en Antwoord

Vragen over trappen, traprenovatie of trapbekleding? Dan kan je hier misschien het antwoord vinden. We trachten zoveel mogelijk vragen te …
⇒ Lees artikel

trappen

Prijzen traprenovatie

Hoeveel betaal je voor een nieuwe trap of traprenovatie? Prijzen zijn vaak afhankelijk van de klus en het type trap dat je hebt of wenst te plaatsen …
⇒ Lees artikel

wenteltrap

Voor de klussers

Ga je zelf aan de slag met je trap? Bekijk dan enkele van onze tips om u verder te helpen, bijvoorbeeld in het voorbereiden of verwijderen van …
⇒ Lees artikel

eiken trap

Trappen: voorbeelden

Visualiseren is wellicht nog de beste methode om te bepalen wat voor trap je eigenlijk wilt, of welke richting je uit wil gaan. Doe in deze sectie inspiratie op. ⇒ Lees artikel