Vloerbekleding.net

Soorten vloerverwarming

Inhoud van het artikel:

 

1. Vloerverwarming op warm water

De watertoevoer wordt meestal op de cv-installatie aangesloten waardoor de vloer een ideale verdeler wordt van warmte en er tegelijkertijd voor zorgt dat de temperatuur niet hoger kan worden dan 45 graden Celsius. Warmwater vloerverwarming wordt ook vaak toegepast in combinatie met een warmtepomp. Een warmtepomp levert een temperatuur van 35 a 45 graden Celsius en dus beter geschikt bij vloerverwarming dan bij radiatoren.

Het warme water stroomt meestal door kunststof buizen met een diameter van 16 tot 20 mm. De buizen worden in de vorm gelegd van een spiraal of meander. De spiraal (ook gekend als het slakkenhuis) wordt het meeste toegepast omdat de aanvoer en de retour dan naast elkaar liggen. Dit resulteert in een gelijkmatige warmte afgifte.

Vloerverwarming met warm water kan je verdelen in twee soorten systemen, namelijk de natte vloerverwarming en de droge vloerverwarming:

 

Natte vloerverwarming

Er bestaan meerdere manieren om vloerverwarming te monteren. De goedkoopste optie is natbouw. Het buizennet wordt bovenop de isolatie geplaatst en vervolgens in cement gestort zodat de leiding in kwestie helemaal is omringd door vast materiaal.

Doordat het cement zelf nog nat is als het wordt gestort, moet u afhankelijk van de dikte ervan zes tot acht weken wachten voordat u mag stoken. Het is dus aan te raden dit type montage in de zomer uit te voeren.

 

Droge vloerverwarming

Bij droogbouw wordt er geen gebruik gemaakt van beton, maar van alternatieve materialen als piepschuimen platen met daarbovenop een laag aluminium. Dat levert een uitstekende warmtegeleiding op die ook nog eens energiezuinig is. Het droge vloerverwarmingssysteem is een stuk compacter, waardoor je ruimte in de hoogte wint.

Ter prijsindicatie: als u een kamer van dertig vierkante meter van vloerverwarming wilt voorzien, kunt u rekenen op een prijs van ongeveer duizend euro (niet geplaatst).

 

Van plan om vloerverwarming op warm water te laten plaatsen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

 

2. Elektrische vloerverwarming

We kunnen drie verschillende soorten onderscheiden waarop de vloerverwarming kan geplaatst worden:

  • Kabels van 5 a 8 mm dikte worden in de vloer gelegd.
  • Verwarmingsmatten waarop in een zigzag patroon een dunne kabel wordt aangebracht.
  • Dunne geleidende folie die onder een tapijt of onder laminaat kan worden aangebracht.

Belangrijk om weten is dat de kabels en de kabels op de matten altijd van een aarding moeten voorzien zijn, dit omwille van veiligheidsredenen. Een folie heeft geen aarding, en daarom wordt hier vaak een transformator toegepast waarmee de folie met een lage spanning verwarmd wordt.

 

Van plan om elektrische vloerverwarming te laten plaatsen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

 

3. Infrarood vloerverwarming

Niet alleen sauna’s zijn voorzien van infrarood, tegenwoordig wordt het ook gebruikt bij vloerverwarming. Infrarood is een deel van het licht-spectrum en zie je niet met het blote oog. In feite is het gewoon warmte straling. Deze matten kunnen met de meeste vloerbedekkingen verwerkt worden en kan je eenvoudig zelf leggen. Ze zijn terug te vinden bij onder andere Gamma.

Infrarood vloerverwarming is als hoofdverwarming toepasbaar indien ongeveer 80% van het beloopbare vloeroppervlak is belegd met de verwarmingsmatten.

 

Van plan om infrarood vloerverwarming op warm water te laten plaatsen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

 

Bespaar tot 30% op uw aankoop dankzij vloerbekleding.net!

Vloerverwarming inclusief plaatsing kost je ongeveer 40 tot 80 euro per vierkante meter. Tip: Bespaar ook tot 30% door offertes aan te vragen en deze te vergelijken.

Via de offertepagina ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van vloerverwarming specialisten uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken. Bekom uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van vloerverwarming via onderstaand formulier.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

 

 

vloerverwarming offerte

Vloerverwarming offerte

Vloerverwarming laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Vloerverwarming FAQ

Hoeveel kost vloerverwarming? Wat zijn de voordelen en op welke vloeren kan ik vloerverwarming toepassen? Lees onze antwoorden hier.
⇒ Lees artikel

Soorten vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming, de bekendste zijn warmwater vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming kent aanzienlijke voordelen, zoals bijvoorbeeld de energie besparing en de gezellige warmte. Wat de nadelen betreft…
⇒ Lees artikel

vloerverwarming werking

Werking vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming? Het is relatief makkelijk om te begrijpen hoe het systeem van vloerverwarming in elkaar steekt. Het zorgt onder andere voor…
⇒ Lees artikel

vloerisolatie en vloerverwarming

Isolatie bij vloerverwarming

Is vloerisolatie nodig bij de plaatsing van vloerverwarming? Waarom wordt dit al dan niet aangeraden? Vloerisolatie is absoluut aan te raden.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Vloerverwarming intro

Het onstaan van vloerverwarming en de impact ervan op uw budget. Bezoek ons startpunt voor vloerverwarming. Om te besparen…
⇒ Lees artikel

vloerverwarming kiezen

Vloerverwarming kiezen

Is vloerisolatie nodig bij de plaatsing van vloerverwarming? Waarom wordt dit al dan niet aangeraden? Vloerisolatie is absoluut aan te raden.
⇒ Lees artikel