Vloerbekleding.net

Werking van vloerverwarming.

In tegenstelling tot de installatie van vloerverwarming, is het basisprincipe van vloerverwarming eenvoudig uit te leggen.

 

Inhoud van het artikel:

 

 

Uitleg werking vloerverwarming

Het basisprincipe van vloerverwarming is in feite heel simpel. In de betonnen laag onder uw vloer worden speciale sleuven aangelegd waar leidingen doorheen lopen. Het totale leidingsysteem beslaat de gehele oppervlakte van uw vloer en vormt een geordend raster. Wanneer u de vloerverwarming inschakelt, wordt er net zoals bij normale verwarming warm water door de leidingen gespoeld.

De koude vloer absorbeert de warmte van de warme leidingen en geeft de opgenomen warmte vervolgens af aan de lucht. Wanneer het leidingsysteem in de vloer groot genoeg is, kan vloerverwarming de volledige centrale verwarming vervangen. De geleidingscapaciteiten van de vloer (oftewel, de mate waarin de vloer uw huis verwarmt) hangt af van onder andere de luchttemperatuur, het materiaal van de vloer, de luchtdikte en vanzelfsprekend de opwarmingskracht van de vloerverwarming.

Vloerverwarming heeft een zelfregelend effect, het verschil tussen de ruimtetemperatuur en de vloertemperatuur zorgt voor warmteafgifte.

 

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Het eerste wat u zich afvraagt over vloerverwarming is vanzelfsprekend wat u eraan heeft. Dat de vloer warm wordt, had u vast al door, maar wist u dat vloerverwarming lang niet zo warm hoeft te worden als radiatorverwarming?

Doordat de warmte regelmatiger wordt verspreid, hoeft u minder te stoken. Een radiator geeft de warmte vanuit een zeer specifieke hoek in uw kamer af, waardoor een deel van de lucht in de kamer warm wordt en een ander deel koud blijft. Bij vloerverwarming is daarvan geen sprake. De lucht is amper gelaagd; de temperatuur van de lucht rondom uw enkels is nagenoeg van dezelfde hoogte als de lucht bij het plafond.

Door die temperatuurconsistentie vinden mensen met vloerverwarming in hun huis de lucht binnenshuis heel aangenaam.

 

Van plan om vloerverwarming te laten plaatsen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

 

 

vloerverwarming offerte

Vloerverwarming offerte

Vloerverwarming laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Vloerverwarming FAQ

Hoeveel kost vloerverwarming? Wat zijn de voordelen en op welke vloeren kan ik vloerverwarming toepassen? Lees onze antwoorden hier.
⇒ Lees artikel

Soorten vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming, de bekendste zijn warmwater vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming kent aanzienlijke voordelen, zoals bijvoorbeeld de energie besparing en de gezellige warmte. Wat de nadelen betreft…
⇒ Lees artikel

vloerverwarming werking

Werking vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming? Het is relatief makkelijk om te begrijpen hoe het systeem van vloerverwarming in elkaar steekt. Het zorgt onder andere voor…
⇒ Lees artikel

vloerisolatie en vloerverwarming

Isolatie bij vloerverwarming

Is vloerisolatie nodig bij de plaatsing van vloerverwarming? Waarom wordt dit al dan niet aangeraden? Vloerisolatie is absoluut aan te raden.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Vloerverwarming intro

Het onstaan van vloerverwarming en de impact ervan op uw budget. Bezoek ons startpunt voor vloerverwarming. Om te besparen…
⇒ Lees artikel

vloerverwarming kiezen

Vloerverwarming kiezen

Is vloerisolatie nodig bij de plaatsing van vloerverwarming? Waarom wordt dit al dan niet aangeraden? Vloerisolatie is absoluut aan te raden.
⇒ Lees artikel