Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Werking van vloerverwarming

In tegenstelling tot de installatie van vloerverwarming, is de werking ervan vrij eenvoudig uit te leggen. Al is de verwarmingsmethode wel afhankelijk van het soort vloerverwarming die je hebt liggen. Ga je liever meteen te rade bij een ervaren vakman? Maak dan gebruik van de gratis online offertedienst.

 

 

Werking vloerverwarming: uitleg

Het basisprincipe van vloerverwarming is in feite heel simpel. In de betonnen laag onder uw vloer worden speciale sleuven aangelegd waar leidingen doorheen lopen. Het totale leidingsysteem beslaat de gehele oppervlakte van uw vloer en vormt een geordend raster. Wanneer u de vloerverwarming inschakelt, wordt er net zoals bij normale verwarming warm water door de leidingen gespoeld.

De koude vloer absorbeert de warmte van de warme leidingen en geeft de opgenomen warmte vervolgens af aan de lucht. Wanneer het leidingsysteem in de vloer groot genoeg is, kan vloerverwarming de volledige centrale verwarming vervangen. De geleidingscapaciteiten van de vloer (oftewel, de mate waarin de vloer uw huis verwarmt) hangt af van onder andere de luchttemperatuur, het materiaal van de vloer, de luchtdikte en vanzelfsprekend de opwarmingskracht van de vloerverwarming.

Vloerverwarming heeft een zelfregelend effect, het verschil tussen de ruimtetemperatuur en de vloertemperatuur zorgt voor warmteafgifte.

 

 

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Het eerste wat u zich afvraagt over vloerverwarming is vanzelfsprekend wat u eraan heeft. Dat de vloer warm wordt, had u vast al door, maar wist u dat vloerverwarming lang niet zo warm hoeft te worden als radiatorverwarming?

Doordat de warmte regelmatiger wordt verspreid, hoeft u minder te stoken. Een radiator geeft de warmte vanuit een zeer specifieke hoek in uw kamer af, waardoor een deel van de lucht in de kamer warm wordt en een ander deel koud blijft. Bij vloerverwarming is daarvan geen sprake. De lucht is amper gelaagd; de temperatuur van de lucht rondom uw enkels is nagenoeg van dezelfde hoogte als de lucht bij het plafond.

Door die temperatuurconsistentie vinden mensen met vloerverwarming in hun huis de lucht binnenshuis heel aangenaam.

 

TIP: vertrouw op de expertise van een ervaren plaatser

Van plan om vloerverwarming te laten plaatsen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Vloerverwarming werking

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs