Vloerbekleding.net

Soorten kurkvloeren.

kurkvloer woonruimteKurkvloeren zijn verkrijgbaar als tegels (kurktegels), als stroken (kurklaminaat) en in mindere mate op rol. Het blijft een prachtig natuurproduct dat in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen voorkomt. Kurk is dus meer dan alleen maar een donkerbruine kleur.

 

 

Overzicht:

  • Kurktegels.
  • Kurkparket, voorzien van een MDF-laag onder de decoratieve kurklaag.
  • Kurklaminaat.
  • Kurk op rollen.

De twee meest voorkomende toepassingen zijn de tegels van kurk en het kliklaminaat wat van kurk is gemaakt. Deze twee toepassingen gelden wanneer de kurkvloer wordt gebruikt als vloer.

Daarnaast kan het kurk op rol geleverd worden. Dit is vooral gewenst wanneer er een ondervloer gemaakt wordt van kurk. Ook voor deze toepassing is kurk zeer geschikt omdat de belangrijkste eigenschappen van kurk zijn dat het zowel thermisch isoleert als geluiddempend werkt. Hierdoor houdt de kurkvloer de warmte vast en door de geluiddemping zal geproduceerd geluid geminimaliseerd worden. Daarom is een ondervloer van kurk erg populair in appartementen.

Kurk lakken?

Voor het produceren van schorskurk naar bijvoorbeeld kurktegels wordt er voor gezorgd dat de eigenschappen van het kurk behouden blijven. Om het kurk te beschermen wanneer de vloer gelegd is wordt het kurk behandeld met enkele lagen kurklak. Dit zorgt er voor dat de kleuren behouden blijven. Daarnaast zijn er ook verschillende lakken beschikbaar om je vloer een bepaalde uitstraling te geven. Het is niet nodig om de vloer bruin te houden.

De bedoeling van het lakken is dat de naden volledig gedicht zouden worden, zodat er geen water of stof in de vloer kan doordringen. Er bestaat polyurethaanlak op basis van solventen en polyurethaanlakken met water als oplosmiddel. Deze laatste zijn zo goed als vrij van schadelijke oplosmiddelen en vrijwel reukloos. Ze drogen ook veel sneller dan solventlakken. De droogtijd van lak op solventbasis bedraagt 6 tot 8 uur, terwijl waterlak al na vier uur droog is.

Meer informatie over kurkvloeren kan je terugvinden in onderstaande artikelen.

 

Offertes voor een kurkvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

kurkvloer vloerbedekking offerte

Kurkvloer offerte

Een kurkvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

kurkvloer

Kurkvloer kenmerken

Kurkvloeren zijn een warm en gezellig type van vloerbedekking. Het is een natuurlijk product en uiterst duurzaam. Bekijk de kenmerken.
⇒ Lees artikel

kurkvloer voordelen nadelen

Kurkvloer voor- en nadelen

Kurk is onder andere veerkrachtig, waardoor mensen met gewrichtsproblemen minder last ondervinden. Kurk is van nature ook heel duurzaam.
⇒ Lees artikel

kurkvloer leefruimte

Kurkvloer Prijs

Wat bedraagt de kostprijs van een kurkvloer? Op het gebied van prijs/kwaliteit kent een kurkvloer een goede prijs, maar is dat voldoende?
⇒ Lees artikel

een kurkvloer onderhouden

Kurkvloeren onderhouden

Kurkvloeren onderhouden is zeer eenvoudig, maar af en toe moet deze toch een behandeld worden opdat de vloer beschermd blijft.
⇒ Lees artikel

kurkvloer vloerverwarming

Kurk en vloerverwarming

Kan je kurkvloeren en vloerverwarming combineren? Zeker. Maar je moet toch oppassen welk soort kurkvloer je kiest.
⇒ Lees artikel

kurktegels

Soorten kurkvloeren

Welke mogelijkheden heb je als het op keuzes aankomt. Zijn er verschillende soorten kurkvloeren? Wat is allemaal mogelijk?
⇒ Lees artikel