Vloerbekleding.net

Kurkvloer en vloerverwarming.

Door de goede isolerende eigenschappen van kurk is het mogelijk om minder kosten te maken voor het stoken en het toch behaaglijk in huis te hebben. Dit komt doordat de warmte die vrijkomt van de radiatoren minder snel kan ontsnappen door de vloer.

Er gelden een aantal misverstanden over het leggen van vloerverwarming onder een kurkvloer. Dit is goed mogelijk, echter moet er wel op gelet worden dat dit goed wordt uitgevoerd. Doordat kurk zo goed isoleert zou het kurk de warmte onder de vloer tegenhouden en zal deze niet de ruimte in kunnen komen. Wanneer de kurkvloer echter een hoge persing heeft, hierbij is het kurk zo geproduceerd dat deze erg stevig is aangedrukt, en de dikte van de vloer niet groter is dan 4 millimeter is het goed mogelijk om vloerverwarming onder de vloer te gebruiken. Daarnaast moet de vloer direct op de ondervloer, waar de vloerverwarming in ligt, gemonteerd worden. Zodoende is de weerstandswaarde het laagst en kan de vloerverwarming gebruikt worden om de ruimte boven de kurkvloer te verwarmen.

Het is niet verstandig om een zwevende kurkvloer toe te passen met vloerverwarming, het is wel mogelijk maar het is niet aan te raden om dan de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Dit omdat de luchtlaag tussen de ondervloer en de kurkvloer er voor zorgt dat de warmte minder goed de ruimte kan bereiken en het zodoende langer duurt voordat de ruimte opgewarmd is.

Door de persing van het kurk nemen de goede eigenschappen van het kurk wel af en zullen de geluiddemping en de thermische isolatie beide afnemen.

Conclusie:

kurkvloer vloerverwarmingHet is mogelijk om vloerverwarming te combineren met een kurkvloer, maar de thermisch isolerende eigenschappen van het materiaal maakt het toch minder interessant omdat de warmte van de vloerverwarming minder snel door de kurkvloer heen voelbaar zal zijn.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor vloerverwarming.

Meer informatie over kurkvloeren kan je terugvinden in onderstaande artikelen.

 

Offertes voor een kurkvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

kurkvloer vloerbedekking offerte

Kurkvloer offerte

Een kurkvloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

kurkvloer

Kurkvloer kenmerken

Kurkvloeren zijn een warm en gezellig type van vloerbedekking. Het is een natuurlijk product en uiterst duurzaam. Bekijk de kenmerken.
⇒ Lees artikel

kurkvloer voordelen nadelen

Kurkvloer voor- en nadelen

Kurk is onder andere veerkrachtig, waardoor mensen met gewrichtsproblemen minder last ondervinden. Kurk is van nature ook heel duurzaam.
⇒ Lees artikel

kurkvloer leefruimte

Kurkvloer Prijs

Wat bedraagt de kostprijs van een kurkvloer? Op het gebied van prijs/kwaliteit kent een kurkvloer een goede prijs, maar is dat voldoende?
⇒ Lees artikel

een kurkvloer onderhouden

Kurkvloeren onderhouden

Kurkvloeren onderhouden is zeer eenvoudig, maar af en toe moet deze toch een behandeld worden opdat de vloer beschermd blijft.
⇒ Lees artikel

kurkvloer vloerverwarming

Kurk en vloerverwarming

Kan je kurkvloeren en vloerverwarming combineren? Zeker. Maar je moet toch oppassen welk soort kurkvloer je kiest.
⇒ Lees artikel

kurktegels

Soorten kurkvloeren

Welke mogelijkheden heb je als het op keuzes aankomt. Zijn er verschillende soorten kurkvloeren? Wat is allemaal mogelijk?
⇒ Lees artikel