Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Kurkvloer en vloerverwarming

Kurkvloeren voelen heerlijk zacht en warm onder de voeten. Niet verwonderlijk, want ze hebben heel goede thermische en akoestische eigenschappen. Had je graag vloerverwarming gecombineerd met de aanleg van een kurkvloer? Dan moet je met enkele zaken rekening houden. Lees hier meer over de mogelijkheden van kurkvloer en vloerverwarming.

Offertes aanvragen

 

 

Kurkvloer en vloerverwarming: een goede combinatie?

kurkvloer en vloerverwarming

Door de goede isolerende eigenschappen van kurk is het mogelijk om minder stookkosten te maken en de woning toch op een behaaglijke temperatuur te krijgen. Dit komt doordat de warmte die vrijkomt van de radiatoren minder snel kan ontsnappen door de kurkvloer.

Er gelden een aantal misverstanden over het leggen van vloerverwarming onder een kurkvloer. Dit is goed mogelijk, maar het moet wel correct worden uitgevoerd.  Doordat kurk zo goed isoleert zou dit de warmte onder de vloer tegenhouden. Het gevolg? De warmte komt niet in de ruimte terecht.  Hoe kun je dit voorkomen?

  • Kies voor een kurkvloer met hoge persing. Dit wil zeggen dat de kurk stevig is aangedrukt. Hierdoor is de dikte van de vloer slechts 4 millimeter. Door de persing van het kurk nemen zowel de akoestische als thermische isolatie-eigenschappen af.
  • Plaats de vloer direct op de vloerverwarming. Hierdoor wordt de weerstandswaarde lager en verwarmt het verwarmingselement rechtstreeks de kurkvloer.
  • Plaats geen zwevende kurkvloer met vloerverwarming. Het is mogelijk, maar het wordt afgeraden om dan de vloerverwarming als hoofdverwarming te gaan gebruiken. Dit omdat de luchtlaag tussen de ondervloer en de kurkvloer er voor zorgt dat de warmte minder goed de ruimte kan bereiken en het zodoende langer duurt voordat de ruimte opgewarmd is.

 

 

Conclusie: goede keuze of niet?

Het is wel degelijk mogelijk om vloerverwarming te combineren met een kurkvloer. Houd dan wel rekening met bovenstaande tips: kies zeker voor een kurksoort met hoge persing. Onthoud daarbij ook dat de thermische en akoestische eigenschappen van kurk wel afnemen. Ook zal je de vloerverwarming minder voelen aangezien de kurkvloer dit wat zal dempen.

Onze tip? Kies gewoon meteen voor een degelijke kurkvloer. Zijn eigenschappen zullen er automatisch voor zorgen dat je minder warmte zult verliezen langs de vloer. En wil je toch erg graag voor vloerverwarming gaan? Dan kun je misschien opteren voor een andere vorm van vloerbedekking.

 

TIP: vraag raad aan een ervaren vloerder

Wil je graag een kurkvloer aanleggen, maar heb je nog allerhande praktische vragen? We raden je aan om aan te kloppen bij een ervaren vloerder. Hij beschikt niet alleen over de nodige expertise om jouw kurkvloer aan te leggen, maar heeft ook alle materialen ter beschikking om deze klus op een succesvolle manier te volbrengen.

Vloerder contacteren? Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang gratis offertes en advies van ervaren professionals uit jouw buurt.

 

 

Offertes voor een kurkvloer ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers